ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Πολύς λόγος γίνεται στον κόσμο για τα ναρκωτικά – στους δρόμους, στα σχολεία, στο Ίντερνετ και στην τηλεόραση. Κάποια λόγια είναι αληθινά, κάποια όχι.

Πολλά από αυτά που ακούς για τα ναρκωτικά προέρχονται, στην πραγματικότητα, από αυτούς που τα πουλάνε. Πρώην έμποροι ναρκωτικών εξομολογήθηκαν ότι θα έλεγαν τα πάντα για να κάνουν κι άλλους να αγοράσουν ναρκωτικά.

Μην επιτρέψεις να σε ξεγελάσουν. Χρειάζεσαι δεδομένα για να μη πιαστείς στην παγίδα των ναρκωτικών και για να βοηθήσεις και τους φίλους σου να μείνουν μακριά τους.

Αργά ή γρήγορα –αν δεν έχει συμβεί ήδη– σε σας ή σε κάποιον κοντινό σας άνθρωπο θα προσφερθούν ναρκωτικά. Η απόφαση του να κάνετε χρήση ή όχι θα μπορούσε να επηρεάσει δραστικά τη ζωή σας. Ο οποιοσδήποτε χρήστης θα σας πει ότι δεν περίμενε ποτέ το ναρκωτικό να πάρει τον έλεγχο της ζωής του, ή ότι άρχισε «μόνο με μαριχουάνα» και αυτό «για να περάσει η ώρα» με φίλους. Πίστευε ότι θα το χειριζόταν και όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε, ήταν πολύ αργά.

Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε την ΑΛΗΘΕΙΑ για τα ναρκωτικά – όχι γνώμες, παραπλανητικές ή εκφοβιστικές τακτικές. Οπότε πώς διακρίνει κανείς την αλήθεια από το μύθο; Γι’ αυτό το λόγο έχουμε δημιουργήσει αυτή την ιστοσελίδα – για σας.

Μάθετε τα γεγονότα >>

Νέο Βιβλιαράκι
Η Αλήθεια για τα Συνθετικά Ναρκωτικά

The Truth About Synthetic Drugs

Τα συνθετικά ναρκωτικά παρασκευάζονται με τη χρήση χημικών του εργαστηρίου και όχι τόσο από φυσικά συστατικά.

Ένας αριθμός από συνθετικά ναρκωτικά που κυκλοφορούν στην αγορά, περιλαμβανόμενου του Έκσταση, του LSD και των μεθαμφεταμινών, περιγράφεται σε άλλα βιβλιαράκια από τη σειρά Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά. Αυτό το βιβλιαράκι δίνει τα δεδομένα σχετικά με τη «συνθετική μαριχουάνα» (Spice ή Κ2), τα «συνθετικά διεγερτικά» (Άλατα Μπάνιου) και ένα ναρκωτικό που ονομάζεται «Ν-Βόμβα» (N-Bomb). Αυτά συγκαταλέγονται μεταξύ των συνθετικών ναρκωτικών που είναι γνωστά ως «ναρκωτικά των σχεδιαστών».

διαβάστε περισσότερα >>

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Ίδρυµα «Ένας Κόσµος χωρίς Ναρκωτικά είναι ένας κοινωφελής, µη κερδοσκοπικός οργανισµός, που παρέχει στους νέους και στους εφήβους έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα ναρκωτικά ώστε να πάρουν σωστές αποφάσεις και να ζήσουν µια ζωή χωρίς ναρκωτικά.

Σε κανέναν, και ειδικά σε έναν έφηβο, δεν του αρέσει να του κάνουν κήρυγµα για το τι πρέπει να κάνει και τι όχι. Γι’αυτό, εμείς παρέχουμε τα πραγματικά δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι ώστε να είναι δική τους, κατά κύριο λόγο, η επιλογή να μην πάρουν ναρκωτικά. Επιπλέον η εκστρατεία μας Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά περιλαμβάνει δραστηριότητες που διαδίδουν μια ζωή χωρίς ναρκωτικά στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν. Αυτές οι δραστηριότητες είναι απλές, αλλά αποτελεσματικές και μπορούν να συμμετέχουν άτομα όλων των ηλικιών.

διαβάστε περισσότερα >>

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ως εκπαιδευτικός θέλετε να βοηθήσετε τους νέους να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά και ξέρετε ότι πρέπει να τους προσεγγίσετε πριν το κάνει ο έμπορος ναρκωτικών. Παρόλο που ο χρόνος και οι πόροι για την αποτελεσματική εκπαίδευση των ναρκωτικών μερικές φορές λείπουν, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται συχνά είναι ξεπερασμένα, για να μην αναφέρουμε ότι δεν απευθύνονται στη γλώσσα που μιλούν τα παιδιά, εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε.

Αυτό το Εκπαιδευτικό Πακέτο, Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, καλύπτει την αυξανόμενη ζήτηση για πρακτικά εργαλεία για να βοηθήσει εσάς και άλλους δασκάλους, εκπαιδευτικούς ή διευθυντές να επικοινωνήσουν την αλήθεια για τα ναρκωτικά με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Παρέχει μαθήματα, εργασίες και δραστηριότητες για την τάξη που προκαλούν το ενδιαφέρον και την προσοχή των μαθητών να συμμετάσχουν. Οι μαθητές με προθυμία διαβάζουν, βλέπουν, και το πιο σημαντικό, χρησιμοποιούν τις πληροφορίες για να κάνουν τις σωστές επιλογές σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών.

διαβάστε περισσότερα >>

Η ΑΛHΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚA - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΧΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΣΟΥΡ

Η αγάπη για έναν αγαπημένο προορισμό παιδικών διακοπών οδηγεί σε μια συνεργασία με την κυβέρνηση για να παραδοθεί η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ.


διαβάστε περισσότερα >>