ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο χωρίς Ναρκωτικά, ξεκίνησε μια μαζική καμπάνια ενημέρωσης όπου δωρεάν εκπαιδευτικά υλικά, στάλθηκαν σε 80.000 εκπαιδευτές, νομοθέτες, καθηγητές επαγγελμάτων υγείας καθώς επίσης και ιδιωτικά και δημόσια κέντρα αποκατάστασης από τη χρήση ουσιών στις ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό και μια ντουζίνα από Ευρωπαϊκές χώρες. Ως μέρος της καμπάνιας, έφτασαν επίσης μεγάλοι διαφημιστικοί πίνακες στις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της Τάιμς Σκουέαρ στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπως επίσης και σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο σκοπός μας είναι να εξοπλίσουμε όσους χρειάζονται αποτελεσματικά εργαλεία και να αποτρέψουμε τη δοκιμή και τη χρήση ναρκωτικών πριν αυτά εισβάλλουν και καταστρέψουν ζωές, είπε ο Πασκάλ Κοτιέ, ένας από τους διευθυντές του Ιδρύματος. «Όταν οι νέοι αντιληφθούν πραγματικά το τι είναι και τι κάνουν τα ναρκωτικά, θα πάρουν έξυπνες αποφάσεις σχετικά με αυτά».

Η Εθνική Υπηρεσία Ελέγχου Ναρκωτικών των ΗΠΑ, εκτιμά ότι το ετήσιο κόστος από τη χρήση ναρκωτικών στην Αμερική φτάνει τα 180,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε μια καινούρια έρευνα με τίτλο «Επιστροφή στο Σχολείο» που έγινε από το Εθνικό Κέντρο για τον Εθισμό και την Κατάχρηση Ουσιών, βρέθηκε ότι 11 εκατομμύρια μαθητές λυκείου της Αμερικής (80%) και πέντε εκατομμύρια μαθητές γυμνασίου (44 %), έχουν γίνει προσωπικά μάρτυρες σε παράνομη χρήση ναρκωτικών, σε εμπόριο, σε κατοχή ή έχουν δει άλλους μαθητές να κάνουν χρήση στο σχολείο.

Οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι εάν ένα νεαρό άτομο φτάσει την ηλικία των 21 ετών και δεν έχει χρησιμοποιήσει ναρκωτικά, είναι μάλλον απίθανο να το κάνει μετά.

«Η χρήση ναρκωτικών μπορεί να αποφευχθεί, με το να προσεγγίσουμε αρκετά νωρίς τους νέους και να τους δώσουμε ότι χρειάζεται να ξέρουν, έτσι ώστε να μην ξεγελαστούν και πέσουν στα ναρκωτικά» λέει ο Κοτιέ.

 

Για να μάθετε περισσότερα παραγγείλτε το ΔΩΡΕΑΝ Ενημερωτικό Πακέτο Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά