ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Μια καμπάνια εκπαίδευσης για τα ναρκωτικά ξεκίνησε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτές του Ανώτατου Ινστιτούτου της Τεχνολογίας του Νουέβο Κάζας Γκράντες στην πολιτεία του Τσιουάουα, στο Μεξικό. Μία ολόκληρη εβδομάδα εκδηλώσεων αφύπνισης για τα ναρκωτικά, κορυφώθηκε με μια εκδήλωση με περισσότερους από 600 νέους, από σχολεία δύο περιοχών, τοπικές αθλητικές διασημότητες, αντιπροσώπους από το γραφείο του Δημάρχου και το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο χωρίς Ναρκωτικά που ενώθηκαν για να υπογράψουν μια τεράστια Υπόσχεση Ελεύθεροι από τα Ναρκωτικά.

Τα εγκλήματα σχετικά με τα ναρκωτικά αυξήθηκαν στην περιοχή μετά το θάνατο του λόρδου των ναρκωτικών, στην πόλη του Σιουδάδ Χουάρεζ. Από τότε η συμμορία του επέκτεινε τις δραστηριότητές της. Όταν μια κοινωνική λειτουργός του Ινστιτούτου αντιλήφθηκε ότι χρειαζόταν βοήθεια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών, ήρθε σε επαφή με το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο χωρίς Ναρκωτικά στο Λος Άντζελες. Απαντώντας στο αίτημα το Ίδρυμα διέθεσε τα ενημερωτικά πακέτα η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε όλους τους μαθητές.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών για το υλικό πυροδότησε το ενδιαφέρον και μοιράζοντας τις πληροφορίες στην οικογένεια και τους φίλους τους κατάφεραν να μπει η εκπαίδευση κατά των ναρκωτικών σε όλη την περιοχή και να οργανωθεί μια επίσημη εκδήλωση. Αυτό το γεγονός περιλάμβανε τα συγχαρητήρια από το Ίδρυμα, επίσημους και διασημότητες, μια εκπαιδευτική διάλεξη για τα ναρκωτικά και κατέληξε στην υπογραφή ενός τεράστιου πανό από πληθώρα μαθητών που δεσμεύτηκαν για έναν κόσμο ελεύθερο από τα ναρκωτικά.

Το Νουέβο Κάζας Γκράντες βρίσκεται μόλις τρείς ώρες νοτιοδυτικά από τα σύνορα του Τέξας. Κατέχει τη θέση της πιο σημαντικής αρχαιολογικής τοποθεσίας στο Βόρειο Μεξικό και εκεί βρίσκεται το παγκοσμίως διάσημο χωριό Μάτα Ορτίτζ, λίκνο της αναγέννησης της κεραμικής τέχνης στην παράδοση της αρχαίας Μεσοαμερικής.

 

Για να μάθετε περισσότερα παραγγείλτε το ΔΩΡΕΑΝ Ενημερωτικό Πακέτο Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά