Αξιωματικός της Αστυνομίας Εξυμνεί το
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»

Ως Αρχηγός της Αστυνομίας του Μπάμπιτ της Μινεσότα, εκπαιδευμένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ως πυροσβέστης επίσης, ο Chad Loewen έχει σώσει πολλές ζωές. Είναι ένας από τους Αστυνομικούς του Μπάμπιτ ο οποίος έχει λάβει έπαινο για τις ενέργειές του ως διασώστης. Στον διπλό του ρόλο ως Αρχηγός και επικεφαλής της εκπαίδευσης σχετικά με τα ναρκωτικά στο τμήμα του, λέει πως τώρα σώζει ζωές μέσα από το πρόγραμμα του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά». Το παρακάτω αποτελεί απόσπασμα από μια επιστολή που έγραψε προς το Ίδρυμα.

«Κανένας δεν καταλαβαίνει τη θετική επίδραση ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος σχετικά με τα ναρκωτικά καλύτερα από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αλλά δυστυχώς πολλά τμήματα ξοδεύουν τα κονδύλιά τους στη μάχη εναντίον της εγκληματικότητας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά παρά στην εκπαίδευση ή την πρόληψη ενάντια στα ναρκωτικά.

»Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο έξι χρόνια πριν με οδήγησε στο Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά. Έψαχνα να βρω ποια άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τα ναρκωτικά ήταν διαθέσιμα και ένιωσα ότι πέτυχα διάνα. Αυτό που βρήκα ήταν απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που είχαν οι μαθητές μου. Το πρόγραμμα Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά παρείχε λεπτομερή ενημερωτικά φυλλάδια για τα πιο συνηθισμένα ναρκωτικά και έδινε σε εκπαιδευτικούς σαν εμένα τα υλικά που χρειαζόμαστε για να γίνουμε οι ειδικοί που αναμένεται να είμαστε στις αίθουσες διδασκαλίας.

»Τα βίντεο αποδείχθηκαν ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό μέσο για την τάξη μου. Έχουν τη δύναμη να κρατούν ασίγαστο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου. Τα ενημερωτικά φυλλάδια για τα ναρκωτικά είναι καλογραμμένα και με καλή διάρθρωση. Επίσης επιτρέπουν στο πρόγραμμα να εκτείνεται πέρα από την αίθουσα διδασκαλίας προς τις κοινότητες, όπου μπορεί να προσεγγιστεί ένας μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων.

»Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά έχει κάνει φανταστική δουλειά συντάσσοντας βιβλιαράκια με πληροφορίες για τα ναρκωτικά τα οποία απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Σε συνδυασμό με μοντέρνα βίντεο που μιλούν τόσο στη γλώσσα των νέων όσο και των ενηλίκων, αυτό το πρόγραμμα έχει πετύχει διάνα και έχει τοποθετήσει τον πήχη της εκπαίδευσης σχετικά με τα ναρκωτικά στο υψηλότερο επίπεδο. Κανένα άλλο πρόγραμμα εκπαίδευσης σχετικά με τα ναρκωτικά από αυτά που υπάρχουν σήμερα δεν προσεγγίζει ούτε στο ελάχιστο αυτό που έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά».

– Αρχηγός της Αστυνομίας του Μπάμπιτ, Μινεσότα


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ

Η ιστοσελίδα » drugfreeworld.org έχει πάνω από 12 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, καθιστώντας τη μία από τις ιστοσελίδες σχετικά με την εκπαίδευση και την πρόληψη κατά των ναρκωτικών, την οποία έχουν επισκεφτεί άτομα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια σελίδα.

Εκπαίδευση στα Σχολεία σχετικά με την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά

Σλοβακία Διαλέξεις σε 120.799 μαθητές σε 2.663 σχολεία
Βενεζουέλα Διαλέξεις σε 450.000 μαθητές σε 1.346 σχολεία
Ταϊβάν Διαλέξεις σε 307.965 μαθητές σε 921 σχολεία


Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να σωθούν ζωές νέων ανθρώπων από τη μάστιγα των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, σε νεανικές λέσχες και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η γενναιόδωρη υποστήριξή σας μας βοηθάει να παρέχουμε στους νέους δεδομένα που τους είναι απαραίτητα για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.