ΣΤΗΛΗ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ
Παρέχοντας Αποτελεσματική Εκπαίδευση σε μια Κύρια Περιοχή Διακίνησης Ναρκωτικών

Ο John Redman είναι Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος των Κοινοτικών Συμμαχιών για μια Νεολαία Χωρίς Ναρκωτικά, με έδρα το Σαν Ντιέγκο.

Η αποστολή του Ιδρύματος Κοινοτικών Συμμαχιών για μια Νεολαία Χωρίς Ναρκωτικά είναι να προωθήσει το μήνυμα ότι οι κοινότητες πρέπει να είναι ασφαλείς και χωρίς ναρκωτικά. Οι δραστηριότητές μας στηρίζουν την Εθνική Στρατηγική για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών, η οποία καθορίζεται από το Γραφείο του Προέδρου της Εθνικής Πολιτικής για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών.

Η προσέγγισή μας στο θέμα περιλαμβάνει τρία στάδια, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση της χρήσης ναρκωτικών, και αυτά είναι τα εξής:

  1. απαγόρευση – διακοπή της διακίνησης ναρκωτικών μέσα από τα σύνορά μας και μέσα στις γειτονιές μας
  2. αποκατάσταση – θεραπεία αυτών που έχουν πληγεί από τη χρήση ναρκωτικών, και
  3. πρόληψη – διασφάλιση ότι κανένα παιδί δε θα ακολουθήσει αυτό το σκοτεινό μονοπάτι της χρήσης ναρκωτικών. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής της πρόληψης μέσω της εκπαίδευσης και γι’ αυτό είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά. Τα υλικά του είναι ό,τι καλύτερο έχω δει ποτέ.

Τελικά, το πρόβλημα των ναρκωτικών σε κάθε κοινότητα ξεκινάει από την απόφαση που παίρνει κάθε παιδί κάθε μέρα σχετικά με την ερώτηση: «Να πάρω ναρκωτικά;». Σε όλη τη χώρα, τα παιδιά μας έρχονται αντιμέτωπα με αυτή την πρόκληση καθημερινά, και πιστεύω ότι είναι δική μας ευθύνη να εξασφαλίσουμε ότι είναι σε θέση να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα από μόνα τους.

Ως γονείς, εκπαιδευτικοί, λειτουργοί, φίλοι, προπονητές ή αστυνομικοί, όλοι μας κάνουμε τη διαφορά. Στο θέμα της πρόληψης, η μεγαλύτερή μας πρόκληση είναι το πόσο αποτελεσματικά μπορούμε να αντικρούσουμε την προπαγάνδα που ωθεί καθημερινά τη νεολαία μας να αποδεχθεί τη χρήση ναρκωτικών ως τρόπο ζωής. Η πιο απλή απάντηση είναι να μειώσουμε τη ζήτηση για ναρκωτικά, αλλά πώς θα το πετύχουμε αυτό με εκατομμύρια παιδιά;

Οι πιθανότητές μας για να το πετύχουμε αυτό αυξάνουν εκθετικά, όταν παρέχουμε στους νέους δεδομένα τα οποία μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν, δεδομένα σχετικά με τις σωματικές και διανοητικές βλάβες που προκαλούν τα ναρκωτικά και την επίδραση που έχουν στη ζωή τους. Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» δεν είναι απλώς κάτι το απαραίτητο για τις κοινότητές μας, αλλά η εφαρμογή του είναι ζωτικής σημασίας.

Έχουμε μάθει πια πολύ καλά με το πέρασμα των χρόνων πως οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες επηρεάζει το Μεξικό, και οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στο Μεξικό επηρεάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι οικογένειες στο Μεξικό και οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης ενδιαφέρονται να κάνουν οτιδήποτε χρειάζεται για να βάλουν ένα τέλος στη διακίνηση ναρκωτικών και στην απερίγραπτη βία των καρτέλ, τα οποία φαίνεται κάθε φορά να υπερβαίνουν τον εαυτό τους – πάνω που νομίζαμε ότι έχουμε δει τα χειρότερα, γίνονται ακόμη πιο βίαια. Αυτές τις μέρες τα παιδιά δεν παίρνουν απλώς ναρκωτικά – πιέζονται να φύγουν από τα σχολεία, ενώ τους κλέβουν τα χρόνια της νιότης τους. Παρακάμπτουν ακόμη και τις συμμορίες και πηγαίνουν κατευθείαν στα καρτέλ.

Αυτός είναι ο λόγος που το Ίδρυμα Κοινοτικών Συμμαχιών για μια Νεολαία Χωρίς Ναρκωτικά εγκαθίδρυσε τη Διμερή Εθνική Ανταλλαγή, η οποία είναι μια διμερής πρωτοβουλία, προκειμένου να μειωθεί η χρήση ναρκωτικών κατά μήκος των συνόρων Καλιφόρνιας και του Μεξικού, τα οποία αποτελούν τη χειρότερη ζώνη διακίνησης ναρκωτικών και εισαγωγής τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνεργαζόμενοι με το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και άλλους συνεργάτες που είναι δεσμευμένοι στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης ναρκωτικών, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ασφαλέστερη κοινότητα για όλους.



ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Χρήσης Ναρκωτικών

Για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών Κατά της Χρήσης Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους για το 2014 στις 26 Ιουνίου το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά συντόνισε περισσότερες από 200 εκδηλώσεις για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες των ναρκωτικών, μοιράζοντας εκπαιδευτικά υλικά του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» σε 28 χώρες σε έξι ηπείρους, φέρνοντας έτσι το μήνυμα κατά της χρήσης ναρκωτικών σε περίπου 250.000 άτομα.

Η κύρια εκδήλωση του Ιδρύματος διεξάχθηκε στις αίθουσες του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Καπιτώλιο με παρευρισκόμενα Μέλη του Κογκρέσου, αξιωματούχους και επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών.

Εκδηλώσεις για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά διοργανώθηκαν σε όλο τον κόσμο:

» Ευρώπη/Μέση Ανατολή
Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο

» Αφρική
Αλγερία, Κένυα, Λεσόθο, Νότια Αφρική, Ζιμπάμπουε

» Ασία
Ιαπωνία, Ταϊβάν

» Αυστραλία
Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία

» Βόρεια Αμερική
Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Μεξικό

» Νότια Αμερική
Κόστα Ρίκα, Βενεζουέλα



Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να σωθούν ζωές νέων ανθρώπων από τη μάστιγα των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, σε νεανικές λέσχες και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η γενναιόδωρη υποστήριξή σας μας βοηθάει να παρέχουμε στους νέους δεδομένα που τους είναι απαραίτητα για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.