ΤΟ IΔΡΥΜΑ ΓΙΑ EΝΑΝ ΚOΣΜΟ ΧΩΡIΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚA ΓΙΟΡΤAΖΕΙ ΤΗ 15η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ: 2006‑2021

ΔΙΕΘΝΩΣ
25 Νοεμβρίου 2021

Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά γιορτάζει τη 15η επέτειό του φέτος: 15 χρόνια συνεργασίας με γονείς, εκπαιδευτικούς και κοινοτικούς ηγέτες για να βοηθήσει τους νέους να γλιτώσουν την τραγωδία της χρήσης ναρκωτικών και του εθισμού.
Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά έχει εκπαιδεύσει 13 εκατομμύρια μαθητές σε πάνω από 30.000 σχολεία και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.
Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά έχει εκπαιδεύσει 13 εκατομμύρια μαθητές σε πάνω από 30.000 σχολεία και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Η αποστολή του Ιδρύματος, που ιδρύθηκε το 2006 ως ανταπόκριση στην παγκόσμια επιδημία ναρκωτικών, είναι: να ενδυναμώσει τους νέους και τους ενήλικες με πραγματικές πληροφορίες για τα ναρκωτικά, έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις και να ζήσουν χωρίς ναρκωτικά.

Από τότε, το Ίδρυμα έχει:

  • Αναπτυχθεί σε ένα δίκτυο χιλιάδων εθελοντών σε περίπου 200 παραρτήματα σε όλο τον κόσμο
  • Δημιουργήσει συνεργασίες με 1.800 οργανισμούς
  • Εκπαιδεύσει 13 εκατομμύρια μαθητές σε 30.000 σχολεία και ιδρύματα σε 196 χώρες με τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά
  • Προσεγγίσει πάνω από 900 εκατομμύρια ανθρώπους με αυτές τις ζωτικές πληροφορίες.

«Η εκπαίδευση στο θέμα των ναρκωτικών είναι ζωτικής σημασίας για να ενδυναμώσουμε τη νεολαία και να διασφαλίσουμε την επιτυχία των μελλοντικών γενιών» λέει η Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, Jessica Hochman. «Το να διδάξουμε στα παιδιά την αλήθεια για τα ναρκωτικά προτού κάποιος έμπορος ή συνομήλικός τους τους πει ψέματα γι’ αυτά, είναι ο σκοπός μας. Παρέχουμε υλικά για να κάνουμε ακριβώς αυτό και σε μια γλώσσα που ακούν τα παιδιά».

Χιλιάδες βιβλιαράκια της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά διανεμήθηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων και των Super Bowl.

Τα ορόσημα των τελευταίων 15 ετών περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Το 2012, εθελοντές μοίρασαν 1 εκατομμύριο βιβλιαράκια της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Ένας συνασπισμός με περισσότερους από 5.500 εθελοντές από χριστιανικές εκκλησίες διαφόρων δογμάτων, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις διένειμαν 2 εκατομμύρια βιβλιαράκια της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016, με επικεφαλής ακτιβιστές του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κολομβία και τη Βενεζουέλα. Το αποτέλεσμα ήταν μια μείωση κατά 39% της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή – η πρώτη μείωση από το 2008.
  • Το 2017, η Πολιτεία του Μεξικού, ένας από τους 32 ομοσπονδιακούς φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών του Μεξικού, υιοθέτησε το πρόγραμμα Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά για όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 2.500 καθηγητές εκπαιδεύτηκαν στο πρόγραμμα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά.
  • Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά συνεργάστηκε με την Εθνική Αστυνομία των Φιλιππίνων και εκπαίδευσε περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα για προσφορά κοινωνικής βοήθειας.
  • 32.000 στρατιωτικοί και 3.600 καθηγητές εκπαιδεύτηκαν στο πρόγραμμα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στην Κολομβία, με αποτέλεσμα πάνω από 2,2 εκατομμύρια μαθητές να εκπαιδευτούν σχετικά με τους κινδύνους των ναρκωτικών.
  • Στην παραμεθόρια πόλη Φαρ του Τέξας, όπου η αστυνομία ανησυχούσε για τα ναρκωτικά που κατέκλυζαν την κοινότητά τους, τα βιβλιαράκια της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά διανεμήθηκαν στο 48% του πληθυσμού, με αποτέλεσμα μια μείωση κατά 30% στη χρήση μαριχουάνας.

«Με τα 200 παραρτήματα των εθελοντών μας διεθνώς είμαστε παντού» λέει η Hochman. «Ο ιστότοπός μας έχει δωρεάν υλικά και ενθαρρύνουμε τους πάντες να γίνουν μέλη της ομάδας μας και να μας βοηθήσουν στη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς ναρκωτικά, προσεγγίζοντας τη νεολαία με την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.

»Το Ίδρυμα αναγνωρίζει τους πολλούς εθελοντές του και τα παραρτήματά του σε όλο τον κόσμο που έχουν κάνει τα τελευταία 15 χρόνια τόσο επιτυχημένα, με ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον κύριο χορηγό του, την Εκκλησία της Scientology».