3.1 Διαβάστε το βιβλιαράκι

Διαβάστε: Διεθνείς Στατιστικές

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ

Τα Ομοσπονδιακά Δικαστήρια των ΗΠΑ καταδίκασαν το 2007, 5.477 άτομα για εγκλήματα που είχαν σχέση με το κρακ κοκαΐνης. Περισσότεροι από το 95% αυτών των ατόμων είχαν σχέση με την παράνομη διακίνηση του κρακ κοκαΐνης.

Η κατάσταση διαφέρει στην Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Ναρκωτικών και Εθισμού στα Ναρκωτικά αναφέρει ότι η χρήση του κρακ κοκαΐνης περιορίζεται σε λίγες κοινότητες μεγάλων πόλεων με υψηλά ποσοστά ανεργίας και επίπεδο ζωής κάτω από το όριο της φτώχιας. Το 2006, 20 Ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν ότι οι χρήστες κρακ κοκαΐνης αποτελούν μόνο το 2% του συνολικού αριθμού χρηστών που κάνουν αποτοξίνωση και οι περισσότεροι βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κρακ και Έγκλημα

Το 11,6% αυτών που συλλαμβάνονται, είχε κάνει χρήση κρακ πριν μια εβδομάδα.
Χονολουλού, Χαβάη
49.8% απ’ αυτούς που συλλαμβάνονται έχουν κάνει χρήση κρακ στο παρελθόν.
Ατλάντα, Τζώρτζια

Η Εθνική Έρευνα για τη Χρήση Ναρκωτικών και την Υγεία, του 2007, στις ΗΠΑ δείχνει ότι 8,6 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας 12 ετών και άνω έχουν κάνει χρήση κρακ. Μεταξύ των ηλικιών 18-25, το 6,9% των ερωτηθέντων είπε ότι έκανε χρήση κρακ μέσα στον τελευταίο χρόνο. Η έρευνα «Παρακολουθώντας το Μέλλον» της κυβέρνησης των ΗΠΑ το 2007, βρήκε ότι μεταξύ των μαθητών Λυκείου, το 3,2% των τελειοφοίτων έχει κάνει χρήση κρακ κάποια στιγμή στη ζωή του.

 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κρακ κοκαΐνης ήταν το πρώτο σε χρήση ναρκωτικό μεταξύ των 178.475 ατόμων που εισήχθησαν για θεραπεία το 2006. Αυτό αντιπροσωπεύει το 71% των ατόμων που κάνουν γενικώς χρήση κοκαΐνης και εισήχθησαν για θεραπεία εκείνη τη χρονιά.

 

«Eίναι ένα εντελώς εγωιστικό ναρκωτικό. Παίρνει τον έλεγχο της ζωής σου. Το κρακ παίρνει τον έλεγχο γρήγορα. Δεν χρειάζεται πολύ. Η επιθυμία που σου προκαλεί είναι τεράστια. Κι εσύ καταλήγεις να το παίρνεις όλο και συχνότερα γιατί το φτιάξιμο έχει μικρή διάρκεια».Πίτερ