Ο Εκπαιδευτικός Οδηγός Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά έχει δημιουργηθεί πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να παρέχει στους εκπαιδευτικούς και στους ειδικούς πρόληψης χρήσης ναρκωτικών, ολοκληρωμένα μαθήματα, πρακτικές αναθέσεις και δραστηριότητες στην τάξη, για παιδιά έντεκα ετών και άνω.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Τι θα μπορούσατε να πείτε στους μαθητές σας για τη ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ που δεν έχουν ήδη ακούσει χιλιάδες φορές;

Το να βάλεις τους μαθητές στο δρόμο μιας ζωής χωρίς ναρκωτικά, προϋποθέτει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους εκπαιδευτικούς, όπως αυτές που έγιναν στην Ινδονησία, στο Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς του Ιδρύματος για έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά.
Ως εκπαιδευτικός θέλετε να βοηθήσετε τη νεολαία να μείνει μακριά από τα ναρκωτικά και ξέρετε ότι πρέπει να τους προσεγγίσετε πριν το κάνουν οι έμποροι ναρκωτικών. Ενώ ο χρόνος και οι πόροι για την αποτελεσματική εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά μερικές φορές λείπουν, καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι συχνά ξεπερασμένα, για να μην αναφέρουμε ότι δεν μιλούν με δεδομένα στα παιδιά, εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε.

«Μου άρεσε πολύ το πρόγραμμα και το ότι όλα ήταν καλά οργανωμένα. Τα μαθήματα ήταν καλά προγραμματισμένα και υπήρχε μια ποικιλία πηγών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κάθε μάθημα. Τα βιβλιαράκια ήταν τρομερά!! ...Ήταν συνεπαρμένοι (οι μαθητές) με τις ιστορίες που τα εξαρτημένα άτομα διηγήθηκαν στα βιβλιαράκια. Τους έδωσε μια πλήρη εικόνα των πραγματικών συνεπειών της χρήσης ναρκωτικών. Κάποιοι από αυτούς μπόρεσαν να ανοιχτούν σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών από τους γονείς τους. Με εκπλήσσει το γεγονός ότι υπάρχει ένα τέτοιο πρόγραμμα που είναι δωρεάν και τόσο κατατοπιστικό. Όλα βρίσκονται εκεί!!!»
Λ.Μ., Δάσκαλος Υγείας, Νέα Υόρκη

«Χρησιμοποίησα τα υλικά που έλαβα και έκαναν τους μαθητές να έχουν επίγνωση των συνεπειών της χρήσης ναρκωτικών, δίνοντάς τους ακόμα και την ιστοσελίδα σας ως περαιτέρω αναφορά. Το πρόγραμμα είναι πολύ αποτελεσματικό. Στην πραγματικότητα, μετά τη διάλεξη δυο αγόρια ζήτησαν περαιτέρω βοήθεια και παραπέμφθηκαν σε τοπική υπηρεσία που ασχολείται με νεαρούς χρήστες ναρκωτικών. Επηρέασε στ' αλήθεια θετικά τις γνώσεις τους. Έγιναν πιο ενήμεροι για τις παρενέργειες.

»Ας ελπίσουμε, ότι περισσότεροι μαθητές θα φροντίσουν να χαλιναγωγήσουν τη συμπεριφορά τους και να αποφύγουν τους κινδύνους. Σχόλια από ορισμένους από τους μαθητές ήταν: "Εγώ ποτέ δεν θα αγγίξω τα ναρκωτικά!" "Θα μιλήσω στους φίλους μου γι' αυτό!" "Ο πειραματισμός είναι στη φύση των νέων, αλλά μπορεί κανείς να πειραματιστεί με τα σπορ και όχι με τα ναρκωτικά."»
Κ.Α., Δάσκαλος, Μάλτα

«Μου αρέσει που στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται βίντεο και βιβλιαράκια. Έδωσε στα παιδιά μου πραγματικές πληροφορίες και έμειναν έκπληκτα μ' αυτά που δεν γνώριζαν. Οι μαθητές μου νόμιζαν ότι γνώριζαν τα πάντα για τα ναρκωτικά αλλά το LSD ήταν καινούργιο για πολλούς από αυτούς. Νόμιζαν ότι τα ναρκωτικά είχαν μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα αν δεν έχεις εθιστεί και δεν παίρνεις πολλά. Έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν ότι μία μόνο χρήση θα μπορούσε να καταστρέψει την υπόλοιπη ζωή τους».
Γ.Κ., Δάσκαλος, Νότια Καρολίνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Εκπαιδευτικό Πακέτο, κάντε κλικ εδώ.