Μουσικοί από την Πράγα και την Δημοκρατία της Τσεχίας, προωθούν το μήνυμα κατά των ναρκωτικών με πανώ, μπλουζάκια και τη διανομή φυλλαδίων. Ένας δημοφιλής τρόπος να προωθήσετε το πρόγραμμα Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, είναι οι συναυλίες, που καλύπτουν ένα ευρύ κοινό της κοινωνίας, από τους ενήλικες μέχρι τη νεολαία.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ:
ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

Πολλοί εκπαιδευτικοί, όταν ρωτήθηκαν, ανέφεραν ότι τους λείπουν αποτελεσματικά εκπαιδευτικά μέσα αναφορικά με τα ναρκωτικά τα οποία θα έχουν απήχηση στους νέους. Όσο για το τι θα μπορούσε να είναι αυτά, είπαν ότι χρειάζονται ακριβή, ενημερωτικά υλικά, ωραία παρουσιασμένα τα οποία να αιχμαλωτίζουν και να διατηρούν το ενδιαφέρον του μαθητή.

Εδώ λοιπόν τα υλικά της σειράς Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά μπορούν να βοηθήσουν. Είναι σύγχρονα, ολοκληρωμένα και εύκολα κατανοητά από τους μαθητές. Τα υλικά μας που είναι βασισμένα σε έγκυρες μελέτες και έρευνες, παρουσιάζονται με έναν τρόπο που είναι ενδιαφέρων και συναρπαστικός για τους νέους. Έτσι, οι νέοι αναφέρουν ότι διαβάζοντάς τα, όχι μόνο συνειδητοποιούν ότι το καλύτερο είναι να αποφύγουν τη χρήση ναρκωτικών γενικά, αλλά γνωρίζουν και το γιατί θα έπρεπε να το κάνουν αυτό.

Σε κανέναν, και ειδικά σε έναν έφηβο, δεν αρέσει να του κάνουν κήρυγμα για το τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνει. Γι' αυτό παρέχουμε τα δεδομένα που επιτρέπουν σε ένα άτομο να πάρει την απόφαση, αφού ενημερωθεί, να παραμείνει μακριά από τα ναρκωτικά. Το κλειδί της επιτυχίας αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η συμμετοχή των μαθητών. Γι' αυτό το σκοπό οι νέοι προσκαλούνται να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες που προάγουν μια ζωή χωρίς ναρκωτικά – δραστηριότητες που έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς και στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μέλη της κοινότητας κάθε ηλικίας.