Μπορείτε να δείτε σε τοπικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, τις Λέσχες Νέων που στηρίζουν το πρόγραµα «Η Ζωή χωρίς Ναρκωτικά», να μοιράζουν τα βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει τα πραγματικά γεγονότα για τα ναρκωτικά.

ΛΕΣΧΕΣ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Στο Λος 'Αντζελες, τα μέλη της Λέσχης Νέων «Η Ζωή χωρίς Ναρκωτικά», μαθαίνουν τι μπορούν να κάνουν για να εκπαιδεύσουν άλλα άτομα και να προλάβουν τη χρήση ναρκωτικών.

Κάθε δώδεκα δευτερόλεπτα άλλο ένα παιδί που πηγαίνει ακόμα στο σχολείο πειραματίζεται για πρώτη φορά με κάποιο ναρκωτικό. Έτσι, είναι απόλυτα επιτακτική ανάγκη η εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά και τα μέτρα πρόληψης πριν τα παιδιά ξεκινήσουν.

Ως μέρος της καμπάνιας του Ιδρύματος για την εκπαίδευση και την πληροφόρηση σχετικά με τα ναρκωτικά, σχολεία και δημοτικά κέντρα σε όλο τον κόσμο γίνονται χορηγοί και φιλοξενούν Λέσχες Νέων για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά. Είτε είναι στις Δίδυμες Πόλεις στην Αμερική ή στην Τσιουάουα, στο Μεξικό, το μήνυμά τους είναι απλό: Μάθετε την αλήθεια για τα ναρκωτικά.

Νέοι άνθρωποι δραστηριοποιούνται κατά των ναρκωτικών μέσω της συμμετοχής τους σε ομάδες και σε πολλές άλλες κοινοτικές δραστηριότητες. Πολύ συχνά γίνονται προβολές των 16 ανακοινώσεων κοινής ωφελείας και του διαρκείας 90 λεπτών ντοκιμαντέρ, Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά: Αληθινοί Άνθρωποι, Πραγματικές Ιστορίες, για να εξεταστεί σε βάθος ένα συγκεκριμένο ναρκωτικό.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων είναι και η παραίνεση άλλων να υπογράψουν την Υπόσχεση για μια Ζωή Χωρίς Ναρκωτικά. Κάνοντάς το αυτό, αντιστρέφουν την πίεση των συνομηλίκων τους και συμβάλλουν στην ύπαρξη περιοχών χωρίς ναρκωτικά στα σχολεία, στις γειτονιές και στις κοινότητές τους.