Ένας διαγωνισµός έκθεσης και αφίσας «Η Ζωή χωρίς Ναρκωτικά», µπορεί να γίνει στο σχολείο ή σε κοινοτικά κέντρα πολιτών, µε σκοπό να αυξήσει την επίγνωση του κοινού σχετικά µε τα ναρκωτικά και να προωθήσει τον τρόπο ζωής χωρίς ναρκωτικά.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΙΣΑΣ

Το πρόγραμμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά έχει ως βάση το γεγονός ότι αν ενημερώσετε ένα παιδί λέγοντας του την αλήθεια για τα ναρκωτικά, το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει την σωστή απόφαση σχετικά με αυτά – και αυτή η απόφαση θα είναι δική του.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να το επιτύχετε αυτό είναι να διασφαλίσετε τη συμμετοχή των μαθητών μέσω των διαγωνισμών έκθεσης και αφίσας του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά.

Μέχρι σήμερα χιλιάδες σχολεία και κοινοτικές ομάδες έχουν γίνει χορηγοί σε τέτοιους διαγωνισμούς. Δίνοντας στους μαθητές ένα θέμα έκθεσης ή ένα θέμα κατά των ναρκωτικών για να το απεικονίσουν, οι διοργανωτές όχι μόνο μπορούν να κάνουν τους μαθητές να συμμετέχουν, αλλά καθώς οι μαθητές πρέπει να επικαλεστούν ό,τι έχουν μάθει ώστε να δημιουργήσουν, η δραστηριότητα ενισχύει την εκπαίδευσή τους.