Έκσταση

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ;

Το Έκσταση είναι παράνομο. Η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ το κατατάσσει ως «ναρκωτικό του Πίνακα Ι», μια ταξινόμηση που αναφέρεται στις επικίνδυνες ουσίες, οι οποίες δεν έχουν ιατρική χρήση. Άλλα ναρκωτικά του «Πίνακα Ι» είναι η ηρωίνη και το LSD. Οι κυρώσεις για την κατοχή, διανομή και παραγωγή Έκσταση είναι φυλάκιση από τέσσερα χρόνια έως και ισόβια και πρόστιμο από 250.000 έως 4 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με την ποσότητα του ναρκωτικού που έχει κανείς στην κατοχή του.

Δυστυχώς, το Έκσταση είναι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή ναρκωτικά στη νεολαία. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Υπηρεσίας κατά των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος των ΗΠΑ, ο αριθμός χρηστών του Έκσταση παγκοσμίως είναι περίπου 9 εκατομμύρια. Στην πλειονότητά τους οι χρήστες είναι έφηβοι και νέοι.

Το Έκσταση είναι άκρως επικίνδυνο όταν αναμειγνύεται με αλκοόλ και μπορεί να γίνει θανατηφόρο. Είναι τόσο εξαπλωμένη η χρήση και οι καταστροφικές συνέπειες αυτού του «τεχνητού ναρκωτικού», ώστε οι περιπτώσεις παροχής πρώτων βοηθειών έχουν αυξηθεί κατά 1.200% από τότε που το Έκσταση έγινε το νούμερο 1 «ναρκωτικό των κλαμπ» στα ολονύχτια ρέιβ πάρτι και στις ντίσκο.

ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ;

Η Νίκι ήταν ένα από τα πολλά άτομα που πήγαιναν σε ρέιβ πάρτι. Ελπίζοντας να ξεφύγει από τα προβλήματά της και να περάσει καλά, κανόνισε να περάσει τη νύχτα στο πάρτι με αρκετούς φίλους της. Ένας απ’ αυτούς είχε ένα μπουκάλι υγρού Έκσταση στο αυτοκίνητό του κι έτσι όλοι αποφάσισαν να πιουν. Μετά από λίγο το ναρκωτικό άρχισε να παίρνει τον έλεγχο. Η Νίκι χόρευε συνεχώς, φτάνοντας πολύ πιο πέρα από τα όριά της. Όπως ένας φίλος της ανέφερε αργότερα στην αστυνομία: «Η Νίκι δεν αισθανόταν τίποτα».

Το επόμενο πρωί, η Νίκι ήταν νεκρή. Η αιτία: δηλητηρίαση από ναρκωτικά (Έκσταση).

Τώρα, μπορεί να σκέφτεσαι: «…μμμ αυτό δεν θα συμβεί σε μένα». Ίσως, αλλά, θέλεις πραγματικά να το ρισκάρεις;

«Σ’ ένα ρέιβ πάρτι είδα έναν τύπο ο οποίος είχε πάρει Έκσταση, να επαναλαμβάνει για ώρες: «Είμαι πορτοκάλι, μη με ξεφλουδίσετε, είμαι πορτοκάλι, μη με ξεφλουδίσετε». Ένας άλλος τύπος νόμιζε ότι ήταν μύγα και δεν σταμάταγε να κοπανάει το κεφάλι του πάνω στο παράθυρο».– Λιζ

ΛΑΒΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ