Η διανομή από τα βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, υποστηρίζεται παγκοσμίως από υπηρεσίες επιβολής του νόμου, πολλές από τις οποίες συνεργάζονται με το Ίδρυμα για έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, σε τοπικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και προγράμματα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Ως Αστυνομικοί καταλαβαίνετε τη συσχέτιση μεταξύ της χρήσης ναρκωτικών και του εγκλήματος καλύτερα από τους περισσότερους στην κοινωνία μας. Αλλά, πώς αποτρέπετε εξ' αρχής τους ανθρώπους, και ιδιαίτερα τους νέους μας, από τη χρήση ναρκωτικών;

Κι εδώ, μπορούμε να βοηθήσουμε.

Το μη κερδοσκοπικό μας ίδρυμα θα σας εξοπλίσει με ένα ακριβές πρόγραμμα για να τους εκπαιδεύσετε σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις των ναρκωτικών πριν τα αρχίσουν. Χωρίς παραπλανητική προβολή, χωρίς τακτική εκφοβισμού, χωρίς κήρυγμα – μόνο πραγματικές πληροφορίες, ώστε να μπορέσουν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις σχετικά με τα ναρκωτικά.

Βασισμένο σε περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας, σε συνεργασία με τα άλλα όργανα επιβολής του νόμου, ειδικούς στην εκπαίδευση των ναρκωτικών, γονείς και εφήβους, το πρόγραμμα μας είναι αποτελεσματικό.

Μέσω των βραβευμένων τηλεοπτικών σποτ μας και των επί χρόνια τώρα αποδεδειγμένων αποτελεσμάτων από τα βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά –κύρια βάση των προσπαθειών μας για την πρόληψη χρήσης ναρκωτικών– μιλάμε στα παιδιά ευθέως για τα ναρκωτικά ώστε να μπορούν να αποφασίζουν τα ίδια να μείνουν μακριά από αυτά.

Να τι είπαν άλλοι αστυνομικοί για το πρόγραμμα:

«Το πακέτο Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά είναι φοβερό. Τα βιβλιαράκια έχουν διανεμηθεί και στα 50 σχολεία της περιοχής. Το DVD έχει προβληθεί στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και είχε πολύ θετική ανταπόκριση. Οι καθηγητές λάτρεψαν τις συζητήσεις που πυροδότησε το DVD. Δεν μπορώ να θυμηθώ καμία άλλη παρουσίαση που να αιχμαλώτισε τόσο πολύ την προσοχή των μαθητών. Νομίζω ότι τους ενημέρωσε και πέτυχε το σκοπό του. Εάν μπορείτε να μου στείλετε ένα δεύτερο DVD, μπορώ να το δώσω στον ομόλογό μου στην βόρεια άκρη της πόλης για να το προβάλλει. Είναι πάρα πολύ κατατοπιστικό και έχει μεγάλο αντίκτυπο».
Β.Λ., Σερίφης/Αρχηγός Αστυνομίας, Καναδάς

«Τα βίντεο ήταν μια πολύτιμη προσθήκη στα μαθήματα κατά των ναρκωτικών. Οι μαθητές τώρα αντιλαμβάνονται πώς τα ναρκωτικά μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή των ανθρώπων με παρόμοιο υπόβαθρο με το δικό τους. Έχω διαπιστώσει ότι οι ιστορίες των ατόμων στις οποίες εστίασαν τα βίντεο ήταν πολύ πιο πιστευτές από το να λέω στους μαθητές για κάποιον του οποίου η ζωή καταστράφηκε από τη χρήση ναρκωτικών ή πόσο μπορεί να αρρωστήσει κανείς εξαιτίας της χρήσης. Μετά από το πρώτο μάθημα που χρησιμοποίησα το βίντεο, ρώτησα τους μαθητές αν προτιμούν μια διάλεξη ή τα βίντεο... ήταν πολύ ενθουσιασμένοι όταν άκουσαν ότι θα παρακολουθούσαν παρόμοια βίντεο σε κάθε μάθημα σχετικά με τα ναρκωτικά».
Κ.Φ., Αναπληρωτής Σερίφης/Αστυνομικός στο Νιου Τζέρσεϋ

Να τι μπορείτε να κάνετε:

  1. Παραγγείλετε το ΔΩΡΕΑΝ Ενημερωτικό Πακέτο Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά .

  2. Παρακολουθήστε το DVD – Δημιουργώντας Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά.

  3. Διαβάστε τα βιβλιαράκια σχετικά με την εκπαίδευση για τα ναρκωτικά.

  4. Εφαρμόστε το πρόγραμμα στα σχολεία και στις δημοτικές υπηρεσίες πρόληψης χρήσης ναρκωτικών ακολουθώντας τα εύκολα βήματα στο Εγχειρίδιο Δραστηριοτήτων που περιλαμβάνεται στο πακέτο.

  5. Σώστε ζωές.

Ζητείστε το ΔΩΡΕΑΝ Ενημερωτικό Πακέτο Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά ΤΩΡΑ