Έκσταση

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΣΤΑΣΗ

Το Έκσταση καταστέλλει τα σήματα συναγερμού που δίνει το σώμα. Έτσι, μετά τη λήψη του ναρκωτικού, ένα άτομο κινδυνεύει να ξεπεράσει τα φυσικά του όρια και την αντοχή του. Για παράδειγμα, ένα άτομο που έχει πάρει Έκσταση μπορεί να μη συνειδητοποιήσει ότι υπερθερμαίνεται και να λιποθυμήσει ή ακόμα και να πεθάνει από θερμοπληξία.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας σχετικά με την Έρευνα για την Κοινωνική Εργασία διαπίστωσε ότι οι συχνότερα αναφερόμενες μακροχρόνιες επιπτώσεις του Έκσταση είναι η κατάθλιψη και η μείωση της ικανότητας συγκέντρωσης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, επίσης, ότι η επαναλαμβανόμενη χρήση του Έκσταση συνδέεται με διαταραχές του ύπνου και της διάθεσης, με αυξημένη νευρικότητα, ρίγη ή ακούσιες συσπάσεις και προβλήματα μνήμης.

«Ευτυχώς, είμαι ζωντανή, αλλά έχω να αντιμετωπίσω τις μέρες, τους μήνες και τα χρόνια μετά από το ψυχικό τραύμα. Έχω να αντιμετωπίσω αυτό που μου συνέβη για το υπόλοιπο της ζωής μου…Έχω βιώσει τα πάντα – ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Κατάθλιψη, νευρικότητα, άγχος, επαναλαμβανόμενοι εφιάλτες και άσχημοι πονοκέφαλοι είναι μερικές από τις επιπτώσεις που είχα αφότου πήρα Έκσταση. Ήμουν σχεδόν νεκρή. Χρειάστηκε μόνο μια νύχτα, μερικά χάπια Έκσταση και αλκοόλ. Αυτό το ναρκωτικό είναι θανατηφόρο και είμαι πραγματικά ευγνώμων που είμαι ζωντανή. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο δύσκολο είναι να τα βγάλω πέρα με τους συνεχείς εφιάλτες. Ξυπνώ μούσκεμα στον ιδρώτα ευχαριστώντας το Θεό που ήταν μόνο ένας ακόμη εφιάλτης. Προσεύχομαι και ελπίζω ότι με τον καιρό οι εφιάλτες θα υποχωρήσουν…Κανένα ναρκωτικό δεν αξίζει τον κόπο για το φτιάξιμο που σου προσφέρει». – Μέγκαν

ΛΑΒΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ