Στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, το Ίδρυµα για έναν Κόσµο Χωρίς Ναρκωτικά είναι ενεργό και συνεργάζεται με την κοινότητα σε μια προσπάθεια για την εξάλειψη ναρκωτικών, τα βιβλιαράκια που διανέμονται βοηθούν τους γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους. Αυτή είναι μια επιτυχημένη στρατηγική για την πρόληψη ναρκωτικών που ξεκινά από το σπίτι.

ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η διανομή από εκπαιδευτικά βιβλιαράκια κατά των ναρκωτικών στο δρόμο, προσεγγίζει τους νέους και τους ενήλικους στους εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου.

Μια σηµαντική ενέργεια για να κάνουμε γνωστή την αλήθεια για τα ναρκωτικά είναι η διανοµή των υλικών του προγράµµατος (βιβλιαράκια και φυλλάδια). Κάθε εβδομάδα σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, σχολεία και ομάδες νέων προωθούν τη σειρά από τα 13 βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά στην περιοχή τους.

Το πρώτο βιβλιαράκι περιέχει μια πλήρη επισκόπηση σχετικά με τα ναρκωτικά, το πώς λειτουργούν και τι κάνουν στο σώμα και στη διάνοια. Και ακολουθεί από ένα βιβλιαράκι για κάθε ευρέως χρησιμοποιούμενο ναρκωτικό Τα βιβλιαράκια δεν κάνουν κήρυγμα. Απλώς παρέχουν αντικειμενικά δεδομένα. Επιχειρήσεις που τους ενδιαφέρει το θέμα καθώς και κυβερνήσεις βοηθούν, χρηματοδοτώντας την ευρεία διανομή τους σε όλο τον κόσμο.

Τα βιβλιαράκια έχουν διανεμηθεί σε 20 γλώσσες, αντικαθιστώντας τους μύθους για τα ναρκωτικά με την αλήθεια. Έχουν διανεμηθεί στους δρόμους, από άτομο σε άτομο και χέρι με χέρι. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 26 εκατομμύρια αντίτυπά τους έχουν διανεμηθεί από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Ταϊβάν και από την Αυστραλία μέχρι την Ιταλία.