3.2 Διαβάστε το βιβλιαράκι

Διαβάστε: Γιατί η Κοκαΐνη Είναι τόσο Εθιστική;

ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΚΑΪΝΗ ΕIΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΘΙΣΤΙΚΗ;

Photo credits (top): Cordis

Μετά τη μεθαμφεταμίνη,1 η κοκαΐνη δημιουργεί τη μεγαλύτερη ψυχολογική εξάρτηση από οποιοδήποτε άλλο ναρκωτικό. Ερεθίζει τα κέντρα του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ευχαρίστηση και δημιουργεί εξαιρετικά μεγάλη ευφορία.

Η ανοχή στην κοκαΐνη αναπτύσσεται γρήγορα – ο χρήστης δεν βρίσκει την ευχαρίστηση που έβρισκε πριν με την ίδια ποσότητα κοκαΐνης.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η κοκαΐνη μερικές φορές λαμβάνεται με άλλα φάρμακα, όπως ηρεμιστικά, αμφεταμίνες, αμφεταμίνη: ένα διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος, που συχνά ονομάζεται «σπιντ». μαριχουάνα και ηρωίνη. Αυτοί οι συνδυασμοί αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο από τη χρήση της κοκαΐνης. Εκτός από την πιθανότητα ανάπτυξης εθισμού σε δύο ναρκωτικά, ο χρήστης μπορεί εύκολα να δημιουργήσει μια μίξη ναρκωτικών που να αποβεί μοιραία.

«Δεν είχα πλέον μέλλον. Δεν έβλεπα πώς θα μπορούσα να ξεφύγω από τον εθισμό μου στην κοκαΐνη. Ήμουν χαμένη. Είχα συνεχώς κρίσεις και δεν μπορούσα να σταματήσω να παίρνω όλο και περισσότερη κοκαΐνη. Είχα παραισθήσεις, ένιωθα ότι διάφορα ζωύφια περπατούσαν κάτω από το δέρμα μου. Τα ένιωθα κάθε φορά που έκανα ένεση και έξυνα το δέρμα μου με τη μύτη της βελόνας μέχρι να τρέξει αίμα, για να τα κάνω να φύγουν. Μια φορά έπαθα τόσο σοβαρή αιμορραγία που έπρεπε να με πάνε στο νοσοκομείο».– Σούζαν

  1. 1. μεθαμφεταμίνη: εξαιρετικά εθιστικό διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκέφαλος και σπονδυλική στήλη).