3.8 Διαβάστε το βιβλιαράκι

Διαβάστε: Τι είναι η N-Βόμβα;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η N-ΒΟΜΒΑ;

Το Ν-BOMe, του οποίου η κοινή ονομασία είναι «N-Βόμβα» (N-Bomb) ή «Χαμόγελα» είναι ένα ισχυρό συνθετικό παραισθησιογόνο, το οποίο πωλείται ως εναλλακτικό για το LSD ή για τη μεσκαλίνη (ένα παραισθησιογόνο ναρκωτικό που φτιάχνεται από ένα είδος κάκτου). Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές αυτού του ναρκωτικού, αλλά η 25I-NBOMe, που συχνά για συντομία λέγεται «25Ι» είναι η πιο δυνατή μορφή του και αυτή που χρησιμοποιείται πιο πολύ. Οι επιπτώσεις από μια ελάχιστη ποσότητα αυτού του ναρκωτικού μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 12 ώρες ή και περισσότερο.

Η Ν-βόμβα σε υπερβολικά μικρή δοσολογία δημιουργεί παραισθήσεις παρόμοιες με το LSD. Οι χρήστες αναφέρουν ότι οι αρνητικές επιπτώσεις και οι μετέπειτα επιπτώσεις αυτού του ναρκωτικού είναι χειρότερες από αυτές του LSD. Μοιάζουν επίσης με τις επιπτώσεις της μεθαμφεταμίνης.12

Μια δόση 750 μικρογραμμαρίων, που θεωρείται μια μέτρια προς υψηλή δόση, είναι περίπου ίση σε μέγεθος με έξι μικρούς κόκκους συνηθισμένου επιτραπέζιου αλατιού.

Η Ν-βόμβα πωλείται σε υγρή μορφή ή σε μορφή σκόνης ή σε βρεγμένο απορροφητικό χαρτί. Έχει έντονη πικρή μεταλλική γεύση, και μερικοί έμποροι ναρκωτικών προσθέτουν γεύση μέντας ή φρούτων στην υγρή μορφή ή στο απορροφητικό χαρτί.

Καθώς η Ν-βόμβα δε δημιουργεί καμία επίπτωση αν την καταπιεί κανείς, οι χρήστες την τοποθετούν κάτω από τη γλώσσα τους, όπου και απορροφάται. Μερικοί χρήστες την παίρνουν σε ενέσιμη μορφή, την καπνίζουν σε μορφή σκόνης, την εισπνέουν από τη μύτη, την κάνουν να εξατμιστεί και την εισπνέουν, ή την εισάγουν μέσω του ορθού. Οποιαδήποτε από αυτές τις χρήσεις είναι επικίνδυνη, καθώς λίγοι μόνο κόκκοι προκαλούν επιπτώσεις και είναι υπερβολικά εύκολο να πάρει κανείς υπερβολική δόση – μερικές φορές με μοιραίες συνέπειες.

Η Ν-βόμβα είναι τόσο τοξική που απαιτείται να φοράει κανείς μάσκα με φίλτρο, γάντια και γυαλιά, καθώς τη χειρίζεται. Αυτό αποτελεί επίσης πρόβλημα και για τους αστυνομικούς, καθώς μπορεί να λάβουν μια μοιραία υπερβολική δόση, απλώς με το να μη φοράνε προστατευτικό εξοπλισμό όταν συλλέγουν στοιχεία ναρκωτικών από κάποιον ύποπτο.

Καθώς η Ν-Βόμβα πωλείται και με το όνομα άλλων ναρκωτικών, οι χρήστες μπορεί να πάρουν τη δόση του ναρκωτικού που νομίζουν ότι λαμβάνουν, το οποίο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια μοιραία υπερβολική δόση.ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΟ
ΓΙΑ ΤΗ N-ΒΟΜΒΑ

 • 25Ι
 • 25C
 • 25B
 • BOM-CI ή Cimbi-5
 • Δεκάρα
 • GNOME
 • Νόμιμο Οξύ
 • N-bomb
 • Νέο Νέξους
 • Χαμόγελα
 • Σολάρις

«Αισθάνθηκα σαν να είχε κοπεί το κεφάλι μου, και συνέχιζα να αμφισβητώ οτιδήποτε έκανα ή είπα ποτέ... Νιώθω ότι είχα ένα είδος μετατραυματικού άγχους από αυτή την εμπειρία. Ένιωθα ότι είχα αναπτύξει μια κοινωνική διαταραχή, γιατί δεν μπορούσα να μιλήσω σε ξένους και ένιωθα να παθαίνω κρίση άγχους αν απλώς κοίταζα κάποιον στα μάτια... Το 25Ι-NBOMe ΔΕΝ ήταν ένα ναρκωτικό για να παίξω... Δε θα ξαναπάρω ποτέ ξανά 25Ι». – Φ. Μ.