ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Η ισπανόφωνη σύσκεψη για την πρόληψη ναρκωτικών προσελκύει έναν αριθμό ρεκόρ ως κοινό και ενημερώνει τους γονείς σχετικά με το πώς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποφύγουν τα ναρκωτικά, τις συμμορίες και την εφηβική εγκυμοσύνη.

Η σύσκεψη για την πρόληψη ναρκωτικών δίνει στους γονείς εργαλεία για τα παιδιά τους ώστε να αποφύγουν τα ναρκωτικά και τις συμμορίες.

Ένας αριθμός ρεκόρ από ισπανόφωνους γονείς και εφήβους παρακολούθησαν τη 14η Ετήσια Σύσκεψη για την Πρόληψη και την Εκπαίδευση σε Θέματα Ναρκωτικών και Αλκοόλ στην Ενσινίτας της Καλιφόρνια. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από την κα Beatriz Villarreal, ιδρύτρια του Ιδρύματος «Mano a Mano», ενός προγράμματος που ενδυναμώνει τους Λατίνους γονείς να βοηθήσουν τα έφηβα παιδιά τους να πετύχουν καθοδηγώντας τα μακριά από τα ναρκωτικά και τις συμμορίες.

Η σύσκεψη περιλάμβανε παρουσιάσεις από το Τμήμα του Σερίφη της Ενσινίτας, την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών και την Τροχαία της Εθνικής Οδού της Καλιφόρνια.

Το 2014, το 13% των ανδρών και το 15% των γυναικών που συλλήφθηκαν στην Κομητεία Σαν Ντιέγκο βρέθηκαν θετικοί στην ηρωίνη, ποσοστό που είναι υπερδιπλάσιο από αυτό του 2002. Και το 75-80% από τα παιδιά σε αναμορφωτήριο ανηλίκων είναι ισπανόφωνα και τα ναρκωτικά ήταν ένας βασικός παράγοντας για τον εγκλεισμό τους, επισημαίνει η Villarreal.

Το κλειδί για να αλλάξει αυτό το σκηνικό είναι η συμμετοχή των γονιών. Αλλά η Villarreal έχει διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι γονείς αποφεύγουν το θέμα – αισθάνονται ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για να μιλήσουν στα παιδιά τους για τα ναρκωτικά.

«Αν δεν αρχίσουμε να εκπαιδεύουμε τους γονείς να διδάσκουν τα παιδιά τους, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουμε τον εθισμό» λέει. Η Villarreal έχει υιοθετήσει τα υλικά του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά στο πρόγραμμά της, και οι ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας και το ντοκιμαντέρ αποτέλεσαν ένα κύριο συστατικό της σύσκεψης.

«Μια μητέρα έδειξε στον γιο της τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά αφότου αυτός άρχισε να καπνίζει μαριχουάνα και τότε αυτός σταμάτησε τη χρήση ναρκωτικών» λέει. «Έχω αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις – τα υλικά είναι τόσο ισχυρά».


ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικά ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΟΥ

Κάναμε έρευνες σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και ειδικούς στην πρόληψη ναρκωτικών που χρησιμοποιούν επί του παρόντος τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά για να λάβουμε τα σχόλιά τους σχετικά με το πρόγραμμα. Ορίστε τι είπαν:

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΟΥΑΪΟΜΙΝΓΚ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΜΟΝΤΑΝΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΟΡΕΓΚΟΝ

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ, ΑΡΚΑΝΣΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ, ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΟΧΑΪΟ


ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Υποστήριξε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοήθησε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σου μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σου βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.