Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ VAPING

Το vaping έχει γίνει δημοφιλές, προσελκύοντας ανθρώπους που το προτιμούν λόγω της ποικιλόμορφης γοητείας του με γεύση και χωρίς καπνό, αλλά έχει τα δικά του μειονεκτήματα.

Το vaping είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για το κάπνισμα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο επικίνδυνο.

Το vaping –η εισπνοή από αερόλυμα μέσω συσκευών– έχει ως σκοπό να λύσει παλιά προβλήματα, αλλά δημιουργεί καινούργια. Το αερόλυμα περιέχει λεπτά σωματίδια με διάφορες ποσότητες τοξικών χημικών ουσιών. Κερδίζοντας δημοτικότητα το 2007, υπάρχουν τώρα ηλεκτρονικά τσιγάρα που μοιάζουν με τσιγάρα καπνού, στιλό ηλεκτρονικών τσιγάρων που μοιάζουν με πένες και εξελιγμένοι ατομικοί ατμοποιητές που ονομάζονται «Vape Mods».

Υπάρχουν, ωστόσο, αυξανόμενα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των τοξικών συστατικών που συνδέονται με τον καρκίνο, των αναπνευστικών και καρδιακών νόσων, της ξηροστομίας και των ζαλάδων. Η έλλειψη του καπνού του τσιγάρου ή της μαριχουάνας δίνει την ψευδή εντύπωση ότι είναι πιο υγιές. Στοιχεία αποδεικνύουν ότι αυτή η έλλειψη ενθαρρύνει τους ανηλίκους να εισπνέουν και να καπνίζουν. Στην πραγματικότητα, μεταξύ των νέων, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο δημοφιλή από το κάπνισμα. Οι Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ ανέφερε ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από μαθητές γυμνασίου αυξήθηκε κατά 900%, και το 40% των νέων χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν είχαν καπνίσει ποτέ κανονικό καπνό.

Το vaping χρησιμοποιείται για τη νικοτίνη αντί για τα τσιγάρα και για το THC αντί για τη μαριχουάνα. Η νικοτίνη είναι εθιστική, αυξάνει την πίεση του αίματος και εκτοξεύει την αδρεναλίνη, αυξάνοντας έτσι τον καρδιακό ρυθμό και την πιθανότητα καρδιακής προσβολής. Πολλά ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν περισσότερη νικοτίνη και THC από τα αντίστοιχα τσιγάρα που καπνίζει κανείς. Το THC είναι αυτό που δίνει στη μαριχουάνα τις περισσότερες ψυχοτρόπες επιπτώσεις της. Η εισπνοή από THC έχει ως αποτέλεσμα και την εισπνοή κατάλοιπων διαλυτών στο λάδι της κάνναβης και την αύξηση στη χρήση λόγω της ευκολίας της εισπνοής, χωρίς σχεδόν καθόλου μυρωδιά.


ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικά ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΑΣ

Τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά χρησιμοποιούνται από οργανισμούς και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, με την απόλυτη ενσωμάτωσή τους σε πολλά ποικίλα πεδία και χρήσεις. Ορίστε απλώς μερικά παραδείγματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΝΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑΣ

Ήμουν σε θέση να μοιραστώ την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά στη διδασκαλία οδικής αγωγής και έκανε τη διαφορά με πολλούς νέους ανθρώπους που σκεφτόντουσαν να πάρουν ναρκωτικά.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΑΡΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΜΠΑΧΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΣΟΥΡ

Η εφαρμογή του προγράμματος της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά έχει μεγάλη χρησιμότητα στην καθημερινή μας εργασία σε δημοτικά σχολεία. Εργαζόμαστε επιμελώς με άτομα στην προεφηβική ηλικία, έτσι ώστε να ενημερωθούν με σαφήνεια για τις συνέπειες της εισόδου στον κόσμο των ναρκωτικών. Υπάρχουν τώρα 30% λιγότεροι νεαροί χρήστες πρώτης φοράς επειδή οι νέοι έχουν τώρα επίγνωση της πραγματικής φύσης των ναρκωτικών και αποφασίζουν να μην τα πάρουν.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΟΑΣΙΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΕΛΛΑΔΑ

Τα βιβλιαράκια σας είναι εξαιρετικά από κάθε άποψη. Παρέχουν μια στοχευμένη πλήρη ενημέρωση για τον αναγνώστη σε κάθε ναρκωτικό και περιλαμβάνουν ουσιαστικές ιστορίες από εκείνους που έκαναν χρήση των ναρκωτικών, περιγράφοντας τις εμπειρίες τους και τον αντίκτυπό τους στις οικογένειές τους. Τα βιβλιαράκια είναι καλαίσθητα, παραστατικά και περιεκτικά. Ακόμα και το σχήμα, το μέγεθος και η ποιότητα από τα βιβλιαράκια είναι πολύ πρακτικά.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Συμμετέχουμε στη συνεργασία για να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους νέους σχετικά με τα ναρκωτικά, προκειμένου να δώσουμε στην κοινωνία τα μέσα για να ευημερήσει. Ενωμένοι, θα συνεισφέρουμε στο σύνθημα: «Το πιο αποτελεσματικό εργαλείο ενάντια στα ναρκωτικά είναι η εκπαίδευση».


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ενημερώνουμε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με το μήνυμα να ζουν χωρίς ναρκωτικά. Ορίστε οι στατιστικές.

67.871

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

για υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά την τελευταία χρονιά μόνο

191

ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

όπου τα υλικά του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά χρησιμοποιούνται

15

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά διανεμήθηκαν αυτή τη χρονιά

20

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

επισκέπτες σε μια περίοδο ενός έτους στο DrugFreeWorld.org

8.360

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύοντας το κοινό σχετικά με την αλήθεια για τα ναρκωτικά διεθνώς αυτή τη χρονιά


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.