Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ DMT

Οι επιπτώσεις του πιο ισχυρού ψυχεδελικού –της διμεθυλοτρυπαμίνης– DMT.

Το DMT υπάρχει σε κρυσταλλική μορφή, που είναι συχνά εισπνεόμενη (πάνω) και επίσης σε παρασκευάσματα ayahuasca που παρασκευάζονται από τα φύλλα και τα κοτσάνια ενός τροπικού αναρριχητικού φυτού (κάτω).

Η διμεθυλοτρυπαμίνη ή DMT, το ισχυρό ψυχεδελικό, έχει πολλά ονόματα: το Πνευματικό Μόριο, Μπαχαρικό του Ξωτικού, Dimitri, Fantasia, Ταξίδι Επιχειρηματία, Σπέσιαλ του Επιχειρηματία και Ψύχωση 45 λεπτών. Μια κρυσταλλική σκόνη από φυτά που βρίσκονται στο Μεξικό, τη Νότια Αμερική και την Ασία, συνήθως εισπνέονται, προκαλώντας αντιδράσεις που διαρκούν από 5 έως 45 λεπτά. Αλλά όταν αναμειγνύεται με παρασκευάσματα όπως το ποτό της Νότιας Αμερικής ayahuasca, οι αντιδράσεις μπορεί να διαρκέσουν τρεις έως τέσσερις ώρες.

Το DMT μπορεί να παράγει οπτικές και ακουστικές παραισθήσεις, καθώς και ευφορία, διεσταλμένες κόρες, αυξημένο καρδιακό ρυθμό και αρτηριακή πίεση, ζαλάδα, προβλήματα συντονισμού, ναυτία, άγχος και παράνοια. Μεγάλες δόσεις μπορούν να οδηγήσουν σε κώμα και σύνδρομο σεροτονίνης που έχει ως συμπτώματα την αναστάτωση, τη μυική δυσκαμψία, τις ημικρανίες, τα ρίγη, τη διάρροια και τον πυρετό. Μπορεί ακόμα και να οδηγήσει σε κρίσεις, καρδιακές αρρυθμίες, αναισθησία και θάνατο.

Μερικοί μακροχρόνιοι χρήστες βιώνουν αναδρομές μήνες ή χρόνια μετά τη χρήση και ενδέχεται να βιώσουν ψύχωση που προκαλείται από το ναρκωτικό, η οποία περιλαμβάνει διαταραγμένη διάθεση, αποδιοργανωμένες σκέψεις και παράνοια.

Το DMT υπήρχε για εκατοντάδες χρόνια, αλλά έγινε δημοφιλές τη δεκαετία του 1980 και του 1990 από τον Terence McKenna και τον Rick Strassman, οι οποίοι έγραψαν το DMT: The Spirit Molecule. Ο McKenna πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου, ο οποίος –παρά την απάρνηση των γιατρών του– φοβόταν ότι προκλήθηκε λόγω της εκτεταμένης χρήσης ψυχεδελικών και μαριχουάνας.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ μάθουμε ΝΕΑ ΣΑΣ

Εκπαιδευτές από όλο τον κόσμο, που εφαρμόζουν τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά για να μειώσουν τη χρήση ναρκωτικών, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΡΟΥΡΑΣ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα εκπαιδευτικά υλικά που μας στείλατε. Είναι αυτονόητο ότι θα μας βοηθήσουν να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά μας στην εκπαιδευτική μας διαδικασία για να κάνουμε τους μαθητές μας να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά. Το Εκπαιδευτικό Πακέτο της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά είναι καλά προετοιμασμένο και οργανωμένο».

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΜΙΝΕΣΟΤΑ

«Χρησιμοποιώ τα μπλε κουτιά που έχουν όλα τα βιβλιαράκια σ’ αυτά. Συχνά καλύπτουμε όλα τα βιβλιαράκια στην τάξη. Τα χρησιμοποιώ πολύ στην εκπαίδευση και στη δουλειά μου. Μπορώ να πάρω 20-25 παραπάνω;»

ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΚΕΪΠ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

«Το μάθημα ήταν μια εκπληκτική ευκαιρία για τους μαθητές να ασχοληθούν με το θέμα των ναρκωτικών και να μάθουν για τις επιπτώσεις και τις συνέπειές τους. Εκτιμήσαμε πραγματικά το γεγονός ότι τα βιβλιαράκια είχαν δημιουργηθεί ειδικά για τη Νότια Αφρική».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΡΩΣΙΑ

«Έχουμε λάβει υλικά από εσάς, και μας έχουν βοηθήσει στο έργο μας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και περήφανοι γι’ αυτή τη συνεργασία. Αυτά είναι τα μόνα υλικά που είναι ενδιαφέροντα για τα παιδιά. Σας ευχαριστώ!»

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΑΡΚΑΝΣΑΣ

«Ναι, έλαβα τα σετ με τα βιβλιαράκια. Παραδίδω μαθήματα αγωγής υγείας σε δυο διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις. Στη σχολή λένε ότι τα μαθήματά μου έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην πανεπιστημιούπολη. Ο αντίκτυπος αυξήθηκε όταν ξεκίνησα να εφαρμόζω το πρόγραμμα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά στα μαθήματα που παρέδιδα. Οι νέοι μου μαθητές ρωτάνε γι’ αυτά και ζητάνε να μάθουν τι είναι τα μικρά μπλε κουτιά που μοιράζω».


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΑ: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα ψυχεδελικά ναρκωτικά περιλαμβάνουν το DMT, το LSD, το PCP, τη μεσκαλίνη και την ψιλοκυβίνη. Τα γεγονότα είναι τα εξής:

1 έως 7

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

των μαθητών 15 έως 16 ετών σε 24 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Νορβηγία, έχουν κάνει χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

το 4,2

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

των Ευρωπαίων μεταξύ των 15 και των 24 ετών έχουν δοκιμάσει LSD τουλάχιστον μια φορά

10 έως 12

ΩΡΕΣ

είναι το χρονικό διάστημα που οι παραισθησιογόνες επιπτώσεις του πεγιότ ή της μεσκαλίνης μπορούν να διαρκέσουν

32

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

άνθρωποι στις ΗΠΑ είναι χρήστες ψυχεδελικών ναρκωτικών

53

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

αύξηση της χρήσης DMT στις ΗΠΑ μεταξύ του 2006 και του 2012


ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΖΩΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.