Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

Αντιπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων από όλες τις ΗΠΑ έμαθαν για τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά κατά την ετήσια Έκθεσή τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων εργάζεται για να δώσει στα παιδιά ένα πιο λαμπρό μέλλον και το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά τούς δίνει βοήθεια.

Αυτή τη χρονιά, το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά Διεθνώς με περηφάνια συμμετείχε στο Συνέδριο και Έκθεση του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων στο Κολόμπους του Οχάιο, στα τέλη του Ιουνίου. Ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων είναι ένας οργανισμός για γονείς, δασκάλους και μέλη του προσωπικού, που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη συμμετοχή των γονέων στα σχολεία. Ο Εθνικός Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων στην Αμερική είναι ένας από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εθελοντικές οργανώσεις που εργάζονται αποκλειστικά για λογαριασμό των παιδιών και των νέων. Ιδρύθηκε αρχικά τον Φεβρουάριο του 1897, αρχικά ως το Εθνικό Συνέδριο για τις Μητέρες.

Η αποστολή του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους, είναι να «κάνουν τις δυνατότητες κάθε παιδιού πραγματικότητα κερδίζοντας τη συμμετοχή και ενδυναμώνοντας οικογένειες και κοινότητες να υπερασπιστούν όλα τα παιδιά». Τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά ήταν το πιο τέλειο εργαλείο για να τους βοηθήσει σ’ αυτόν τον στόχο, καθώς τα ναρκωτικά υπονομεύουν κάθε πτυχή της επίτευξης αυτού.

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων που παρακολούθησαν τη φετινή Έκθεση αντιπροσώπευαν περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια γονείς, δασκάλους, παππούδες, κηδεμόνες, θετούς γονείς και άλλους μέντορες σε όλες τις ΗΠΑ. Το DFW επέδειξε τα διάφορα υλικά που προσφέρει, συμπεριλαμβανομένης της σειράς 14 βιβλίων για τα πιο διαδεδομένα ναρκωτικά, του Εκπαιδευτικού Πακέτου της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά, του ντοκιμαντέρ Αληθινοί Άνθρωποι, Αληθινές Ιστορίες και των 17 ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας «Είπαν/Είπαν Ψέματα».

Με περισσότερα από 150 μέλη του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων –συμπεριλαμβανομένων αρκετών πολιτειακών προέδρων του συλλόγου– που έφεραν στα σπίτια τους ολόκληρα Εκπαιδευτικά Πακέτα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά, ήταν σαφές ότι τα υλικά ταιριάζουν με το έργο τους. Σ’ αυτούς που έδειξαν ενδιαφέρον για τα υλικά περιλαμβάνονται αυτοί από το Ιλινόις και το Κεντάκι που τα ζήτησαν για εφαρμογή σε όλη την πολιτεία τους και ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων που δουλεύει με στρατιωτικές σχολές των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Με έρευνα που δείχνει ότι η χρήση ναρκωτικών συχνά αρχίζει στις αρχές της εφηβείας ενός ατόμου και μερικές φορές ακόμα και στην προεφηβική του ηλικία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα εκπαιδευτικά υλικά του DFW θεωρούνται τόσο δημοφιλή από γονείς και δασκάλους. Μια πτυχή της κατάστασης είναι ότι μόλις φτάσουν στην τελευταία χρονιά του σχολείου τους, σχεδόν το 70% των μαθητών λυκείου θα έχουν δοκιμάσει αλκοόλ, οι μισοί θα έχουν πάρει ένα παράνομο ναρκωτικό και το 20% θα έχει χρησιμοποιήσει ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο για μη ιατρικούς σκοπούς.

Αυτό ήταν πέρα για πέρα αληθινό για ένα μέλος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων της Ατλάντα της Τζόρτζια, η οποία είναι επίσης δασκάλα των Νέων Πεζοναυτών. Επισκέφθηκε το περίπτερο και είπε ότι χρησιμοποιούσε ήδη τα διαδικτυακά υλικά του DFW και μοιράστηκε πόσο μεγάλο αντίκτυπο είχε αυτό για τους μαθητές της. Αυτή παρέχει επίσης στους μαθητές της βιβλιαράκια του DFW, ώστε να μπορούν να έχουν κάτι να πάρουν στο σπίτι τους που να τους υπενθυμίζει αυτά που έμαθαν στην τάξη. Της άρεσε πολύ το γεγονός ότι τα βιβλιαράκια «βασίζονταν σε γεγονότα και ήταν εύκολα στη χρήση».

Με έρευνα που δείχνει ότι η χρήση ναρκωτικών συχνά αρχίζει στις αρχές της εφηβείας ενός ατόμου και μερικές φορές ακόμα και στην προεφηβική του ηλικία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα εκπαιδευτικά υλικά του DFW θεωρούνται τόσο δημοφιλή από γονείς και δασκάλους.

Άλλη μια επισκέπτρια του περιπτέρου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων της Τζόρτζια, χρησιμοποιεί τα υλικά και της αρέσουν πολύ. Αυτή εργάζεται για να αποκτήσει περισσότερη συμμετοχή από σχολεία και εκπαιδευτικά πεδία όσον αφορά τη σχέση μεταξύ της εμπορίας ανθρώπων και των συμμοριών, με τα ναρκωτικά. Βλέπει την εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών ως τη λύση-κλειδί γι’ αυτό.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων της Αλάσκας έλαβε τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά την προηγούμενη χρονιά, αλλά ένας τεράστιος σεισμός τον Νοέμβριο του 2018 της απέκλεισε την πρόσβαση σε αυτά. Επομένως, αυτή ήταν πολύ ευτυχής που μπορούσε να αποκτήσει ένα νέο πακέτο και θέλει στο μέλλον να εφαρμόσει το πρόγραμμα σε όλη την πολιτεία.

Ένας Πρόεδρος Πολιτικής για τον Σύλλογο Γονέων και Δασκάλων ήταν ομοίως εξοικειωμένος με το πρόγραμμα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά και αμέσως παρήγγειλε επιπλέον υλικά από το DFW για να τα χρησιμοποιήσει.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν εύκολα να αποκτήσουν το δικό τους αντίτυπο του Εκπαιδευτικού Πακέτου της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στο notodrugs.gr/educator.


ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΖΩΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.