Η ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΓΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡOΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜYΡΙΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ

Διασημότητες, βασίλισσες της ομορφιάς, αξιωματικοί του στρατού, η αστυνομία και επίσημοι εντάχθηκαν στο Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Κολομβίας και ενίσχυσαν την περσινή επιτυχία, με 40.000 υπογραφές κατά των ναρκωτικών.

Το 2019, το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Κολομβίας συνεχίζει την καμπάνια να φέρει την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά στη χώρα με τον ύψιστο στόχο μιας χώρας χωρίς ναρκωτικά.

Και πάλι φέτος, το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Κολομβίας θα διεξάγει υπερήφανα τη δεύτερη ετήσια Ημέρα της Μπογκοτά για την Μπογκοτά Χωρίς Ναρκωτικά σε συνεργασία με τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, την αστυνομία και τον στρατό, τα πάντα με τον απώτερο στόχο ότι ένα εκατομμύριο πολίτες θα υποσχεθούν ότι θα ζήσουν μια ζωή χωρίς ναρκωτικά.

Αυτός ο στόχος ξεκίνησε το 2018, όταν η ημέρα ονομάστηκε επισήμως από την κυβέρνηση της Μπογκοτά ως η Ημέρα για την Μπογκοτά Χωρίς Ναρκωτικά. Για να διεξάγει την πρώτη μέρα με στιλ, το DFW Κολομβίας είχε τα πάντα υπό έλεγχο με πάνω από 400 εθελοντές εφοδιασμένους με βιβλιαράκια, ντοσιέ και πίνακες υποσχέσεων της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά, σε πάνω από 35 περιοχές σε όλη την πόλη. Το μήνυμά τους ήταν απλό: «Λιγότερα Ναρκωτικά = Περισσότερη Ζωή».

Το πρωί ξεκίνησε με μια συνέντευξη τύπου με στελέχη της Εθνικής Αστυνομίας της Κολομβίας, συμπεριλαμβανομένης της Αντισυνταγματαρχίνας Angelica Bedoya, της Αρχηγού Πρόληψης της Εθνικής Αστυνομίας. Συμμετείχαν επίσης η Miss Colombia International, η ηθοποιός/παραγωγός Agmeth Escaf και η Ingrida Lingyte, Πρόεδρος του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Κολομβίας.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Μπογκοτά ανακοίνωσαν την ξεχωριστή μέρα και ενθάρρυναν τους ανθρώπους να έρθουν και να υπογράψουν την Υπόσχεση Κατά των Ναρκωτικών. Το City TV πήρε συνέντευξη από τη Lingyte και οι ειδήσεις μεταδόθηκαν επίσης στο Canal Capital, στο RCN TV και στο CM1 TV. Επτά ραδιοφωνικοί σταθμοί, συμπεριλαμβανομένης της Ραδιοφωνίας Εθνικής Αστυνομίας και της εφημερίδας El Tiempo, επίσης μετέφεραν τα νέα.

Καμία γωνία της πόλης δεν έμεινε ανέγγιχτη, είτε μέσω ενός περιπτέρου του DFW, κάλυψης από τα ΜΜΕ ή προσέγγισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι προσωπικότητες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου και οι γνωστοί αθλητές χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους της Μπογκοτά να κάνουν αυτή την αισιόδοξη δέσμευση. Καμία γωνία της πόλης δεν έμεινε ανέγγιχτη, είτε μέσω ενός περιπτέρου του DFW, κάλυψης από τα ΜΜΕ ή προσέγγισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης. H Ημέρα για την Μπογκοτά Χωρίς Ναρκωτικά ολοκληρώθηκε με 40.000 υπογραφές ως υποσχέσεις, και οι γειτονικές πόλεις δημιούργησαν τη δική τους Ημέρα Χωρίς Ναρκωτικά.

Περισσότερες δραστηριότητες ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες, οι οποίες οδηγούν τώρα στη δεύτερη Ημέρα για την Μπογκοτά Χωρίς Ναρκωτικά για το 2019. Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά δεν εγκαταλείπει μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος του ενός εκατομμυρίου υποσχέσεων για μια ζωή χωρίς ναρκωτικά.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΑ: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα ψυχεδελικά ναρκωτικά περιλαμβάνουν το DMT, το LSD, το PCP, τη μεσκαλίνη και την ψιλοκυβίνη. Τα γεγονότα είναι τα εξής:

1 έως 7

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

των μαθητών 15 έως 16 ετών σε 24 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Νορβηγία, έχουν κάνει χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

το 4,2

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

των Ευρωπαίων μεταξύ των 15 και των 24 ετών έχουν δοκιμάσει LSD τουλάχιστον μια φορά

10 έως 12

ΩΡΕΣ

είναι το χρονικό διάστημα που οι παραισθησιογόνες επιπτώσεις του πεγιότ ή της μεσκαλίνης μπορούν να διαρκέσουν

32

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

άνθρωποι στις ΗΠΑ είναι χρήστες ψυχεδελικών ναρκωτικών

53

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

αύξηση της χρήσης DMT στις ΗΠΑ μεταξύ του 2006 και του 2012


ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΖΩΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.