ΤΟ ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ο Συνταγματάρχης Hugo Angulo χρησιμοποιεί τα υλικά του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά για να διδάξει στους νέους την αλήθεια για τα ναρκωτικά για να βοηθήσει στη μείωση της ανεξέλεγκτης χρήσης ναρκωτικών και της βίας στο Ελ Σαλβαδόρ.

Μετά από 34 χρόνια στον στρατό του Ελ Σαλβαδόρ, ο Συνταγματάρχης Hugo Angulo έψαχνε για μια νέα στρατηγική στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Αυτός δημιουργεί μεγάλες αλλαγές τώρα με το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά.

«Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι ο πυρήνας των προβλημάτων της χώρας» λέει ο Συνταγματάρχης Hugo Aristides Angulo Rogel για το Ελ Σαλβαδόρ. Αναφέρεται σε ένα επίπεδο βίας άνευ προηγουμένου έξω από εμπόλεμες ζώνες – 103 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους από το 2015. Πολλή από τη βία σχετιζόταν με συμμορίες και διακίνηση ναρκωτικών.

«Είμαστε στη μέση δύο αγορών – οι χώρες στον νότο παράγουν ναρκωτικά και στον βορρά τα καταναλώνουν» λέει ο Angulo.

Στα 34 χρόνια του ως αξιωματικός του στρατού του Ελ Σαλβαδόρ με τα περισσότερα χρόνια υπηρεσίας, ο Angulo είδε από πρώτο χέρι τη ζημιά που προκαλούν τα ναρκωτικά και η βία. Το 2016, ενώ εργαζόταν ως στρατιωτικός ακόλουθος για τη Μόνιμη Αποστολή του ΟΗΕ για το Ελ Σαλβαδόρ στη Νέα Υόρκη, έμαθε για το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά (DFW) από τον Γενικό Διευθυντή του παραρτήματος του DFW της Νέας Υόρκης.

Ο Angulo είχε βρει το νέο του όπλο. «Χρειαζόμουν ένα άλλο εργαλείο, κάτι που θα άλλαζε τη χώρα» είπε. Αφότου έγινε ο Διευθυντής του DFW του Ελ Σαλβαδόρ, παρέδωσε το πρώτο DFW σεμινάριο στο Στρατιωτικό Κολέγιο Colonel Milton Andrade και έδωσε συνεντεύξεις στο εθνικό ραδιόφωνο YSKL 104.1 FM και στο Televisión Canal 10.

«Οι συμμορίες στρατολογούν μικρά παιδιά από την κοινότητα, οπότε η στρατηγική μου ήταν να εκπαιδεύσω τα παιδιά στα σχολεία» λέει ο Angulo.

Στο Παντσιμάλκο, ο Angulo συνεργάστηκε με τον δήμαρχο και άρχισαν την παράδοση του προγράμματος στα σχολεία τους. Λόγω του δικού τους εθισμού σε ναρκωτικά, οι μαθητές σε ένα σχολείο δεν πήγαιναν, αλλά μετά το σεμινάριο του Angulo, αυτό άλλαξε. «Είχαμε υψηλά ποσοστά αδικαιολόγητων απουσιών, αλλά μετά το σεμινάριο οι μαθητές ήταν τόσο εμπνευσμένοι που επέστρεψαν και βελτιώνουν τη σχολική τους απόδοση» λέει ένας δάσκαλος.

Ο Angulo έχει μέχρι στιγμής εκπαιδεύσει πάνω από 700 δασκάλους να παραδίδουν το πρόγραμμα DFW και προσέγγισε πάνω από 50.000 μαθητές σε εννέα πόλεις, με το σχέδιο τώρα να εφαρμόσουν το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Δημαρχείο του Σαν Σαλβαδόρ, το Fundasalva (Ίδρυμα του Ελ Σαλβαδόρ κατά των Ναρκωτικών), το FEPADE (Ίδρυμα Εκπαιδευτικής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων), την Εθνική Αστυνομία και το Οδοντιατρικό Πανεπιστήμιο Alberto Masferrer Salvadoran, που έκανε τα μαθήματα του DFW μια προϋπόθεση για όλους τους εισερχόμενους φοιτητές.

Μετά από αυτά τα προγράμματα, το ποσοστό δολοφονιών του Ελ Σαλβαδόρ ήταν το μισό από αυτό που ήταν το 2015, πράγμα το οποίο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας το αποδίδει στη «σκληρή μάχη» κατά του εγκλήματος, στα μέτρα επανένταξης των φυλακισμένων και στα προγράμματα πρόληψης σε κοινότητες υψηλού κινδύνου. Ο Angulo μπορεί να πει με περηφάνια ότι ήταν ένα σημαντικό μέρος αυτών των προγραμμάτων πρόληψης, και συνεχίζει το έργο του με το DFW για να φέρει ακόμη μεγαλύτερη θετική αλλαγή στο Ελ Σαλβαδόρ. Δείτε την ιστορία του Angulo στο el.scientology.tv/HAngulo.


Λάβετε συμμετοχή κάνοντας σεμινάρια και διανέμοντας βιβλιαράκια για να προωθήσουμε έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Βοήθησε να Σταματήσει η Παράνομη Χρήση Ναρκωτικών

Κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου αναλαμβάνουμε δράση στη Διεθνή Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών Κατά της Χρήσης Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης, που σχεδιάστηκε για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους κινδύνους των παράνομων ναρκωτικών.

Εκείνη την ημέρα, οι εθελοντές και τα παραρτήματα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά (DFW) βγήκαν στους δρόμους για να διανείμουν βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, και έβαλαν τους ντόπιους να υπογράψουν την Υπόσχεση Κατά των Ναρκωτικών. Οι εθελοντές επίσης παραδίδουν σεμινάρια και κάνουν καμπάνιες ευαισθητοποίησης στα σχολεία.

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πώς τα παραρτήματα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά παντού μπορούν να συντονίσουν τις δραστηριότητές τους σε διεθνείς εκδηλώσεις και ειδικές μέρες για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Όλο τον χρόνο καλούμε όλους τους εθελοντές και τους υποστηρικτές μας να μας συνοδέψουν σε δραστηριότητες. Μπορείτε επίσης να διοργανώσετε εκδηλώσεις διανομών και συλλογής υπογραφών σε πολυσύχναστες περιοχές, να τοποθετήσετε βιβλιαράκια σε καταστήματα για τους πελάτες τους και οτιδήποτε άλλο για να φέρετε την αλήθεια για τα ναρκωτικά στους ανθρώπους.

Κάντε λήψη της υπόσχεσης στο notodrugs.gr/downloads. Στείλτε μας φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητές σας με το DFW.