ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ

Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Κολομβίας εκπαιδεύει 100 αξιωματικούς της πολεμικής αεροπορίας σε ένα επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά.

Πριν από το τέλος του 2018, η Πολεμική Αεροπορία της Κολομβίας μπορεί να είναι η πρώτη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο με κάθε στρατιώτη να έχει εκπαιδευτεί στην Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.

Έχοντας ήδη προσεγγίσει δεκάδες χιλιάδες άτομα με την εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών στα τρία τμήματα του στρατού της Κολομβίας –τον στρατό ξηράς, το ναυτικό και τη στρατιωτική αστυνομία– το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά (DFW) της Κολομβίας ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με την πολεμική αεροπορία για να προσεγγίσουν κάθε στρατιώτη αυτού του κλάδου.

Σε μια χώρα με υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όλους τους άνδρες 18 ετών, το να προσεγγίσεις τον στρατό είναι ισοδύναμο με την προσέγγιση της κοινωνίας.

«Δεν αφορά μόνο τον στρατό, αλλά αφορά όλη την κοινωνία, γιατί ο στρατός είναι μέρος της κοινωνίας» λέει ο Διευθυντής του DFW στην Κολομβία. «Αυτοί οι τύποι έρχονται στον στρατό, μένουν ένα με δύο χρόνια, και μετά επιστρέφουν σπίτι. Ενώ κάνουν τις ηρωικές δουλειές τους, έχουν πολλή μεγάλη δυσκολία. Βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους και σε ένα νέο περιβάλλον. Πάνε στα βουνά και κάνουν όλα τα πράγματα που κάνουν οι στρατιώτες. Πολλές φορές προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αποσυνδεθούν, να ξεχάσουν αυτό που κάνουν. Πολλές φορές η “λύση” είναι τα ναρκωτικά».

Ο Υποστράτηγος Jorge León González Parra, Αρχηγός Ασφάλειας και Άμυνας της Αεροπορίας της Κολομβίας, είναι αποφασισμένος ότι οι ήρωές του θα βρουν μια καλύτερη λύση. Αφότου άκουσε για την επιτυχία του DFW με άλλους κλάδους, ο Στρατηγός González ζήτησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για 100 αξιωματούχους πολεμικής αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων των εφημερίων, συμβούλων και υπεύθυνων ανθρώπινου δυναμικού.

Όταν μετά την εκπαίδευση οι ανταποκρίσεις ήρθαν και ήταν 100% θετικές, αυτός έδωσε οδηγίες να το παρουσιάσουν σε ολόκληρη τη στρατιωτική δύναμη.

«Με αυτή τη νέα μεθοδολογία μπορούμε να τους ευαισθητοποιήσουμε στο πόσο επικίνδυνο είναι να πάρουν ναρκωτικά. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι δίνουμε κάποια ελπίδα σε αυτούς τους τύπους να αφομοιώσουν αυτές τις πληροφορίες και να δουλέψουν σ’ αυτό» είπε.

Ο Υποστράτηγος έδωσε εντολή σε κάθε αεροπορική βάση στη χώρα για να στείλει δύο υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού να εκπαιδευτούν ως εκπαιδευτές του προγράμματος σπουδών της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά. Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Κολομβίας έχει από τότε εκπαιδεύσει εκπαιδευτές από όλες τις βάσεις.

Οι νέοι ειδικοί του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους και δεν εκπαιδεύουν απλώς τους στρατιώτες τους, αλλά παραδίδουν επίσης το πρόγραμμα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στα τοπικά σχολεία.

Βλέποντας τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, ο Διευθυντής του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Κολομβίας οραματίζεται ένα πολύ πιο φωτεινό μέλλον για κάθε στρατιώτη, και για ολόκληρο τον στρατό. «Με τον ρυθμό που βαδίζουν, πριν από το τέλος του ερχόμενου έτους, ο Στρατηγός θα έχει την ευχή του – κάθε στρατιώτης της πολεμικής αεροπορίας θα γνωρίζει την αλήθεια για τα ναρκωτικά».


ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Ο Jesse Ανακαλύπτει ένα Κάλεσμα με την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.

Ο Jesse είχε δικαστική εντολή να κάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά και να επιστρέψει με ένα πιστοποιητικό ολοκλήρωσης.

Όταν κάλεσε το Ίδρυμα, ήρθε σε επαφή με έναν διαδικτυακό εκπαιδευτή και άρχισε αμέσως το πλήρες εικονικό πρόγραμμα σπουδών. Μετά από 19 ώρες μαθήματος, κάλεσε για να αναφέρει την ολοκλήρωσή του.

«Αυτό το μάθημα μου έδωσε μια πολύ καλύτερη κατανόηση για το πόσο βλαβερά είναι τα ναρκωτικά. Με άφησε πραγματικά άναυδο! Χαίρομαι που μου είπαν να κάνω αυτό το πρόγραμμα». Παρ’ όλο που ο Jesse ήταν ήδη καθαρός για σχεδόν τρία χρόνια, ένιωθε τυχερός που είχε μάθει τόσα πολλά.

Ο Jesse θέλει τώρα να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με άλλους. Έχει έρθει σε επαφή με τοπικούς εθελοντές κοντά στο Χιούστον του Τέξας, και του έχουν αποσταλεί τα δικά του υλικά για να διαδώσει την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά πιο πέρα.

Η εικονική τάξη καλύπτει το πλήρες πρόγραμμα σπουδών και είναι προσβάσιμη σε όλους. Αν θα θέλατε και εσείς να κάνετε το διαδικτυακό πρόγραμμα σπουδών ή να γίνετε εθελοντής, γράψτε μας.


ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΑ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.