ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΧΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΣΟΥΡ

Η Δήμαρχος του Λος Μπαρίγιες Francis Olachea (κέντρο αριστερά) και η Πρεσβευτής του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά Jan Storey (κέντρο δεξιά) άνοιξαν την πόρτα στην παράδοση της εκπαίδευσης κατά των ναρκωτικών σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ.

Η αγάπη για έναν αγαπημένο προορισμό παιδικών διακοπών οδηγεί σε μια συνεργασία με την κυβέρνηση για να παραδοθεί η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ.

Η Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, μια πολιτεία του Μεξικού, που φημίζεται για τους τουριστικούς προορισμούς, τη γραφική ομορφιά και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες, είναι μια διαδρομή διέλευσης για εμπόρους ναρκωτικών που μεταφέρουν κάνναβη και μεθαμφεταμίνες από τον νότο ως τον βορρά.

Η Πρεσβευτής του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, Jan Storey, μια Αμερικανίδα από το Κολοράντο, περνάει μέρος του έτους στην Μπάχα. Αυτή ταξιδεύει στο ήσυχο ψαροχώρι του Λος Μπαρίγιες από τότε που ήταν παιδί, αλλά το 2016 άρχισε να παρατηρεί μια αλλαγή καθώς οι επιδράσεις του εμπορίου ναρκωτικών ξεκίνησαν να διεισδύουν.

«Το μισούσα αυτό γιατί ήταν μια τόσο ασφαλής, ήσυχη μικρή κοινότητα πριν» ανακαλεί. «Τότε ήταν που αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω κάτι». Ήδη εξοικειωμένη με το πρόγραμμα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στο Κολοράντο, έφερε τα υλικά μαζί της στην Μπάχα και αμέσως τα παρουσίασε στη Δήμαρχο του Λος Μπαρίγιες, Francis Olachea. Η μάχη κατά των ναρκωτικών αφορούσε προσωπικά τη Δήμαρχο Olachea, αφότου έχασε τον αδελφό της από το κρίσταλ μεθ. «Έχω ζήσει όλη μου τη ζωή ανάμεσα σε ανθρώπους που έπαιρναν ναρκωτικά, γιατί ένα από τα αδέρφια μου έκανε χρήση ναρκωτικών» λέει η Olachea.

Η δήμαρχος μετά παρουσίασε το πρόγραμμα στους τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Διευθυντή του Προγράμματος για Ασφαλή Σχολεία του Υπουργείου Παιδείας. Τότε, η παράδοση άρχισε με Εκπαιδευτικά Πακέτα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στα σχολεία στο Λος Μπαρίγιες και στις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Κάβο Σαν Λούκας.

Η αρχική παράδοση αποδείχθηκε τόσο μεγάλη επιτυχία που ο Υφυπουργός της Δημόσιας Παιδείας ήθελε να συμμετάσχει. Αφού εξέτασε το πρόγραμμα σπουδών, πάρθηκε η απόφαση ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν αναγκαίο σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι, η πρώτη εκπαίδευση παραδόθηκε σε 50 διευθυντές από τους πέντε δήμους της Μπάχα, που ακολουθήθηκε από την εκπαίδευση από πάνω από 800 δασκάλων. Για να εδραιωθεί πλήρως η παράδοση, ένα Μνημόνιο Κατανόησης υπεγράφη μεταξύ του Υπουργού Παιδείας της Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ και του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά με αποτέλεσμα αυτό που είναι η μεγαλύτερη κυβερνητική υιοθέτηση του προγράμματος. Αυτό περιλάμβανε την παράδοση από πάνω από 2.200 Εκπαιδευτικά Πακέτα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά σε σχολεία.

Με τους δασκάλους τώρα να παραδίδουν το πλήρες πρόγραμμα σπουδών, σχεδόν 40.000 μαθητές σε 230 σχολεία σε όλη την περιοχή έχουν τώρα προσεγγιστεί, με αποτέλεσμα μια μείωση κατά 30% στους χρήστες ναρκωτικών για πρώτη φορά στην πολιτεία. «Η κατάσταση με τα ναρκωτικά είναι εκτός ελέγχου στη Λα Παζ και τη Νότια Μπάχα» λέει η Storey. «Αυτή η καμπάνια τους δίνει την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει».


Ελάτε μαζί μας στη διανομή από βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε καταστήματα στη γειτονιά σας ή την πόλη σας.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Λάβετε Μέρος στη Μάχη Κατά των Ναρκωτικών

Κάθε χρόνο αναλαμβάνουμε δράση στη Διεθνή Ημέρα Κατά της Χρήσης Ναρκωτικών και της Παράνομης Εμπορίας Ανθρώπων των Ηνωμένων Εθνών – μια μέρα που έχει καθοριστεί για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους των παράνομων ναρκωτικών.

Αυτή την ημέρα, οι εθελοντές του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά (DFW) και τα παραρτήματα φτάνουν στους δρόμους για να διανείμουν βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, βάζουν ντόπιους να υπογράψουν την Υπόσχεση κατά των Ναρκωτικών και κάνουν σεμινάρια και καμπάνιες ευαισθητοποίησης σε σχολεία.

Καλούμε όλους τους εθελοντές και τους υποστηρικτές να μας συνοδέψουν για τέτοιες δραστηριότητες. Αυτό περιλαμβάνει την οργάνωση της διανομής και εκδηλώσεις συλλογής υπογραφών σε πολυσύχναστες περιοχές, τη διανομή από τα βιβλιαράκια στα καταστήματα για να τα δώσουν στους πελάτες τους, την παράδοση σεμιναρίων σε μαθητές και οτιδήποτε άλλο για να αποκτήσουν την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά οι άνθρωποι της πόλης σας. Μπορείτε να κατεβάσετε την υπόσχεση στο www.drugfreeworld.org/downloads.

Στείλτε μας φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητές σας με το DFW. Οι κορυφαίοι δέκα καλύτεροι θα λάβουν το χαρακτηριστικό μας γαλαζοπράσινο DFW μπλουζάκι για τα μέλη της ομάδας τους.


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τη νεολαία μας και το μέλλον από τις καταστροφικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.