ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΕΦΟΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Οι δάσκαλοι της Πολιτείας του Μεξικού εκπαιδεύονται πάνω στο Εκπαιδευτικό Πακέτο του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά και επιστρέφουν αμέσως στις τάξεις τους και αρχίζουν να παραδίδουν.

Το πρόγραμμα σπουδών της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά διδάσκεται σε 3.000 δασκάλους σε όλη την Πολιτεία του Μεξικού, οι οποίοι το εφάρμοσαν άμεσα για να δώσουν στους μαθητές τα εργαλεία για να ζουν χωρίς ναρκωτικά.

Η Πολιτεία του Μεξικού, μια από τις 32 πολιτείες του έθνους, είναι η πιο πυκνοκατοικημένη. Η πολιτεία, καθώς και η χώρα, έχουν πέσει θύματα των καρτέλ των ναρκωτικών και της επακόλουθης εγκληματικότητας. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή έχουν εξαφανιστεί από τότε που η κυβέρνηση του Μεξικού κήρυξε τον πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος το 2006.

Στα διασταυρούμενα πυρά βρίσκονται τα παιδιά. Όπως ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ιθαγενών το θέτει: «Σε περιοχές που επλήγησαν από το οργανωμένο έγκλημα και την παραγωγή και τη διακίνηση ναρκωτικών, η μόνη επιλογή που απομένει για τους νέους ανθρώπους είναι να συμμετέχουν σε αυτές τις ομάδες ή να δεχτούν βασανιστήρια, να εξαφανιστούν ή να σκοτωθούν».

Η εκπαίδευση είναι το κλειδί για να αναχαιτίσουμε τη βία και τα ναρκωτικά που κατακλύζουν τη νεολαία αυτού του έθνους. Γνωρίζοντάς το αυτό, ο Πρόεδρος του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά Salomon Dabbah και η γυναίκα του η Lucy στρώθηκαν στη δουλειά για να επιλύσουν το πώς θα ενημερώσουν όλους τους νέους, ξεκινώντας με την Πολιτεία του Μεξικού. Τον Μάρτιο του 2017, συναντήθηκαν με το Υπουργείο Παιδείας της Πολιτείας του Μεξικού, ενημερώνοντάς τους πάνω στην Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.

Οι αξιωματικοί της εκπαίδευσης αναγνώρισαν την αξία των υλικών και ξεκίνησαν μια στρατηγική για να παραδώσουν την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πολιτείας.

Οι αξιωματικοί της εκπαίδευσης αναγνώρισαν την αξία των υλικών και ξεκίνησαν μια στρατηγική για να παραδώσουν την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πολιτείας.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, 3.000 δάσκαλοι είχαν εκπαιδευτεί να παραδίδουν αυτά τα υλικά και είχαν επιστρέψει αμέσως στα σχολεία τους για να αρχίσουν να διδάσκουν τους περισσότερους από 500.000 μαθητές τους. Επίσης, εκπαίδευσαν διευθυντές σχολείων, επόπτες και αξιωματικούς του υπουργείου παιδείας, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν, με τη σειρά τους να εκπαιδεύσουν ακόμα περισσότερους δασκάλους.

Η ανταπόκριση από τους δασκάλους ήταν ενθουσιώδης, συμπεριλαμβανομένης αυτής της φράσης: «Το πιο αποτελεσματικό εργαλείο ενάντια στα ναρκωτικά είναι η εκπαίδευση. Σας ευχαριστώ όλους για το τεράστιο έργο σας».

Οι μαθητές είχαν τις δικές τους συνειδητοποιήσεις, όπως ένας μαθητής που παρατήρησε: «Ακόμα όταν τα προβλήματα είναι δύσκολα, πρέπει να τα λύσεις και να μην πάρεις ναρκωτικά που νομίζεις ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά κάνουν απλώς τα πράγματα χειρότερα». Μια άλλη μαθήτρια συνόψισε τον πυρήνα του ζητήματος με το εξής: «Δεν υπάρχει περίπτωση να “φτιαχτείς.” Όταν θα θέλεις να κόψεις τα ναρκωτικά, θα είναι πολύ αργά! Άνοιξε τα μάτια σου και μην το κάνεις. Απόλαυσε τη ζωή σου στο έπακρο».


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ενημερώνουμε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με το μήνυμα να ζουν χωρίς ναρκωτικά. Ορίστε οι στατιστικές.

67.871

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

για υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά την τελευταία χρονιά μόνο

191

ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

όπου τα υλικά του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά χρησιμοποιούνται

15

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά διανεμήθηκαν αυτή τη χρονιά

20

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

επισκέπτες σε μια περίοδο ενός έτους στο DrugFreeWorld.org

8.360

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύοντας το κοινό σχετικά με την αλήθεια για τα ναρκωτικά διεθνώς αυτή τη χρονιά


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.