ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η Στέλλα Εσμεράλδα μοιράζεται την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά με τη νεολαία ως μέρος του έργου της να ενημερώσει το 70% του πληθυσμού της Κύπρου με το μήνυμα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά.

Μια μουσικός και ένα εθνικό μέλος του κοινοβουλίου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σταματήσουν την αυξανόμενη χρήση ναρκωτικών όπου πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως δεν φέρνουν απλώς έσοδα στην Κύπρο, αλλά και ναρκωτικά.

Κάθε χρόνο, οι 2 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται το νησιωτικό έθνος της Μεσογείου στην Κύπρο ξεπερνούν τον αριθμό του πληθυσμού 1,7 εκατομμυρίων. Η Κύπρος, η μυθική γενέτειρα της Αφροδίτης, της Ελληνίδας θεάς του έρωτα και του πάθους, είναι γνωστή για τις ηλιόλουστες παραλίες, τα απολαυστικά πιάτα και τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα.

Παρ’ όλα αυτά, οι τουρίστες και ο ήλιος φέρνουν επίσης πάρτι και ναρκωτικά, τα οποία απλώς επιδεινώθηκαν από μια οικονομική κρίση, από την οποία η Κύπρος μόλις βγαίνει με δυσκολία μετά από το χτύπημα το 2013. Ο Κυριάκος Χατζηγιάννης, μέλος του κοινοβουλίου της Κύπρου, το περιέγραψε ως εξής: «Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, είχαμε πολλή ανεργία και οι άνθρωποι δεν πίστευαν στο μέλλον. Επειδή οι τουρίστες ξοδεύουν πολλά χρήματα, πολλοί από τους ντόπιους βλέπουν ότι είναι χαρούμενοι “λόγω των ναρκωτικών.” Έτσι οι ντόπιοι θέλουν να είναι σαν τους τουρίστες και αρχίζουν να παίρνουν ναρκωτικά επίσης».

Η Στέλλα Εσμεράλδα Κωνσταντίνου, που κατάγεται από την Κύπρο, μια ερμηνεύτρια επαγγελματικού επιπέδου και νικήτρια του Βραβείου Μουσικής της Ακαδημίας για το Καλύτερο Pop/R&B Τραγούδι για το 2016, είχε θορυβηθεί από τις επιπτώσεις των ναρκωτικών στη χώρα της. Για να το λύσει αυτό δημιούργησε το παράρτημα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά (DFW) της Κύπρου το 2014.

Πρώτα ενημέρωσε τον βουλευτή Κυριάκο Χατζηγιάννη για το DFW, μετά αυτός συνεργάστηκε μαζί της στις προσπάθειές της. Άρχισαν με τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης μιας συνέντευξης στο εθνικό τηλεοπτικό κανάλι Sigma TV, ενημερώνοντας το 40% του κυπριακού πληθυσμού. Συνέχισαν με την προώθηση της καμπάνιας οπουδήποτε ήταν δυνατόν, από σχολεία έως συλλόγους γονέων-καθηγητών, συναυλίες και εκδηλώσεις διανομής στην παραλία όπου οι τουρίστες και οι ντόπιοι συναντιούνται. Για να επεκτείνουν την εμβέλειά τους ακόμα περισσότερο, έκαναν συναντήσεις με τον Επίτροπο του Εθελοντισμού, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δίωξης Ναρκωτικών της Λάρνακας, τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Κύπρου, τον δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Παραλιμνίου –της περιοχής που θεωρείται η χειρότερη όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους– και τον πρόεδρο της χώρας αυτοπροσώπως. Η ανταπόκριση ήταν ομόφωνη: η Κύπρος χρειάζεται αυτό το πρόγραμμα.

Επομένως, συνέχισαν την παράδοση σε διευθυντές σχολείων, σε νυχτερινά κέντρα, όπου τα ναρκωτικά καταναλώνονται στον μεγαλύτερο βαθμό, στο ετήσιο Flood Festival στην Παραλία της Συκιάς και σε ιδιωτικά σχολεία. Αξιοποιώντας τα ερμηνευτικά της ταλέντα και τα ταλέντα των παιδιών που διδάσκει στη δική της σχολή παραστατικών τεχνών, η Στέλλα οργάνωσε επίσης τρεις δημόσιες συναυλίες προωθώντας την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά με τη χορηγία του δημάρχου της Λάρνακας.

Συνολικά, το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Κύπρου έχει ενημερώσει τώρα το 70% του πληθυσμού της Κύπρου και έχει ήδη επιφέρει μια μείωση κατά 12,4% σε όλα τα κρούσματα ναρκωτικών στη χώρα, όπως ανέφερε η κυπριακή αστυνομία.


Μια πρώην εθισμένη είναι επικεφαλής ενός κινήματος να εκπαιδεύσει άλλους σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες των ναρκωτικών. Μάθετε περισσότερα στο Scientology.TV

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Δημιουργήστε ένα Παράρτημα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά

Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά βασίζεται σε εθελοντές και παραρτήματα σε όλο τον κόσμο για να διαδώσουν την αλήθεια για τα ναρκωτικά και να βοηθήσουν τους νέους να ζήσουν ζωές χωρίς ναρκωτικά.

Κατά συνέπεια, σας προσκαλούμε να δημιουργήσετε ένα παράρτημα κάνοντας τις εξής ενέργειες:

  • Συνεργαστείτε με άλλα άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν στο παράρτημά σας.
  • Παραγγείλετε τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στο DrugFreeWorld.org.
  • Ξεκινήστε να παραδίδετε σεμινάρια, εκδηλώσεις διανομών και άλλες δραστηριότητες χρησιμοποιώντας τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά.
  • Στείλτε μας φωτογραφίες της ομάδας σας και των δραστηριοτήτων σας.

Ενημερώστε μας ότι θέλετε να δημιουργήσετε ένα παράρτημα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά και επισυνάψτε τις φωτογραφίες από τις δραστηριότητές σας!


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.