ΤΟ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΛΕΡΜΟΝ-ΦΕΡΑΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ

Το παράρτημα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Κλερμόν-Φεράν εκθέτει τα υλικά στην Κυριακάτικη Αγορά κάθε εβδομάδα για να προσεγγίσει ντόπιους με την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.

Το παράρτημα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Κλερμόν‑Φεράν είναι μια αφοσιωμένη ομάδα εθελοντών που τακτικά παίρνουν τους δρόμους της πόλης τους παρέχοντας στους πολίτες την αλήθεια για τα ναρκωτικά.

Νότια του Παρισιού, στη Γαλλία, βρίσκεται το Κλερμόν-Φεράν. Είναι γνωστό για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και περιβάλλεται από λόφους οι οποίοι απλώνονται και δίνουν τόπο στην πεδιάδα Λιμάγν στην ανατολή.

Αν και είναι εντυπωσιακό με τον καθεδρικό ναό Notre-Dame-du-Port και το περίφημο ανενεργό ηφαίστειο Puy de Dôme, το Κλερμόν-Φεράν δεν αποτελεί εξαίρεση για την επιδημία των ναρκωτικών. Πάρτε για παράδειγμα τα 230 κιλά από χασίσι σε μαροκινές βαλίτσες που κατασχέθηκαν από την αστυνομία, ή τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν στον σιδηροδρομικό σταθμό με 1,5 κιλά κοκαΐνης στο στομάχι τους.

Για την αντιμετώπιση αυτού, το παράρτημα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Κλερμόν-Φεράν δεν αφήνει να περάσει καμία εβδομάδα χωρίς να βγουν στα πεζοδρόμια της αγαπημένης τους πόλης και στις γειτονικές περιοχές, παρέχοντας βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε τοπικά καταστήματα, τα οποία στη συνέχεια τα δίνουν σε πελάτες τους. Επίσης, έστησαν περίπτερα στις αγορές και σε πολυσύχναστους δρόμους για να πάρουν οι επισκέπτες υλικά. «Σαν ένα παιδί τα Χριστούγεννα που ξετυλίγει ένα πολυπόθητο δώρο» περιέγραψε ένας εθελοντής του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά την έκφραση του προσώπου ενός δασκάλου, όταν ανακάλυψε το Εκπαιδευτικό Πακέτο του DFW σε ένα τέτοιο περίπτερο.

Η ομάδα επικεντρώνεται σε ζώνες με υψηλά ποσοστά στο εμπόριο ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένου του σιδηροδρομικού σταθμού και της συνοικίας Saint-Jacques, όπου ο πληθυσμός των μεταναστών μπαίνει στο στόχαστρο από τους εμπόρους ναρκωτικών.

Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στο DFW, αρκεί να έχει πάθος να απαλλάξει την περιοχή του από τα ναρκωτικά, όπως έκανε ένας εθελοντής, πρώην αλκοολικός. Αφότου ξεπέρασε τον εθισμό, είναι τώρα αποφασισμένος να αποτρέψει άλλους από το να πέσουν στην ίδια παγίδα. Είναι σχεδόν 70 ετών και με αφοσίωση πηγαίνει από κατάστημα σε κατάστημα και από άτομο σε άτομο, με τα βιβλιαράκια στο χέρι.

Η ομάδα επικεντρώνεται σε ζώνες με υψηλά ποσοστά στο εμπόριο ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένου του σιδηροδρομικού σταθμού και της συνοικίας Saint-Jacques, όπου ο πληθυσμός των μεταναστών μπαίνει στο στόχαστρο από τους εμπόρους ναρκωτικών. Όλα τα κοινωνικά στρώματα έρχονται – οι αξιωματικοί της αστυνομίας που ψάχνουν για λύσεις, η μητέρα ενός εθισμένου στην ηρωίνη που είναι αποφασισμένη να τον βοηθήσει, ο τυπικός αγοραστής και οι έφηβοι που βγήκαν έξω για να «περάσουν καλά». Η ομάδα έχει διανείμει πάνω από 42.000 βιβλιαράκια με τη βοήθεια από πάνω από 1.000 καταστήματα από το 2017, και θα συνεχίσουν να δημιουργούν μια πόλη χωρίς ναρκωτικά μέσω της διάδοσης της αλήθειας.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΔΕΔΟΜEΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ

Ήρθε ο καιρός να δώσουμε στους ανθρώπους την αλήθεια για το αλκοόλ. Τα δεδομένα είναι τα εξής:

ΤΟ 30%

ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ

από αυτοκινητικά ατυχήματα οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ

200

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

σε όλο τον κόσμο, όπως οι ασθένειες του ήπατος, ο καρκίνος και οι τραυματισμοί, ενθαρρύνονται λόγω χρήσης αλκοόλ

4.700

ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΦΗΒΩΝ

κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από το αλκοόλ – περισσότεροι από όλα τα παράνομα ναρκωτικά, συνδυαστικά

80.000

ΘΑΝΑΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ

στις ΗΠΑ οφείλονται σε αιτίες που σχετίζονται με το αλκοόλ

17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

διεθνώς έχουν διαγνωστεί με εθισμό στο αλκοόλ


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τη νεολαία μας και το μέλλον από τις καταστροφικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.