Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, το DFW βάζει τους αθλητές να κάνουν υπόσχεση να ζήσουν χωρίς ναρκωτικά (πάνω)· δίνει βιβλιαράκια στα καταστήματα για τους πελάτες (αριστερά)· και τα μοιράζει στα χέρια άλλων (δεξιά).

Καθώς η Γκολντ Κόοστ (Χρυσή Ακτή) της Αυστραλίας φιλοξενεί τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, η ομάδα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά είναι εκεί για να την απαλλάξει από τα ναρκωτικά.

Οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας είναι μια διεθνής εκδήλωση με πολλά αθλήματα που λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια από το 1930. Ενώ υπάρχουν 53 έθνη της Κοινοπολιτείας –κυρίως πρώην περιοχές της Βρετανικής Αυτοκρατορίας– ένα σύνολο από 70 έθνη και περιοχές είναι εξουσιοδοτημένα να συναγωνίζονται στους αγώνες. Για τους Αγώνες του 2018, 6.600 αθλητές από τις χώρες και τις περιοχές της Κοινοπολιτείας συγκεντρώθηκαν στην Γκολντ Κόουστ, στην πολιτεία του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Η Γκολντ Κόουστ είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με ηλιόλουστο υποτροπικό κλίμα, με παραλίες για σέρφινγκ, με πανύψηλα κτήρια στον ορίζοντα, θεματικά πάρκα, νυχτερινή ζωή και τροπικά δάση.

Τον Απρίλιο του 2018, η Γκολντ Κόουστ φιλοξένησε τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας για πρώτη φορά. Τέτοιες εκδηλώσεις σημαίνουν τουρίστες, πάρτι και νυχτερινή ζωή. Σημαίνουν, επίσης, ναρκωτικά. Είναι γεγονός: με τη χρήση ναρκωτικών και τον εθισμό ήδη σε άνοδο στην Γκολντ Κόουστ, μια σημαντική διεθνής αθλητική εκδήλωση θα έφερνε απλώς περισσότερα ναρκωτικά.

Επομένως, η ομάδα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Μπρίσμπεϊν και οι εθελοντές της Γκολντ Κόουστ αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα απευθείας για να κάνουν αυτούς τους αγώνες ασφαλείς. Ο στόχος τους: να διανείμουν βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, Η Αλήθεια για τη Μαριχουάνα και Η Αλήθεια για την Κρυσταλλική Μεθ στους ντόπιους και στους χιλιάδες επισκέπτες που ήταν αναμενόμενο να έρθουν για τους αγώνες.

Ένας πρωταρχικός στόχος διανομής ήταν τα περισσότερα από 680 ξενοδοχεία στην Γκολντ Κόουστ. Ο άλλος βασικός στόχος ήταν τα τοπικά καταστήματα που θα εφοδιάζονταν με κούτες από τα βιβλιαράκια για τους πελάτες τους. Εντόπισαν επίσης όλα τα κομβικά σημεία χρήσης ναρκωτικών μέσα στα προάστια της πόλης.

Αλλά το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά δεν ήταν ο μόνος οργανισμός που ασχολούνταν με το πρόβλημα των ναρκωτικών. Άλλες ομάδες σύντομα ένωσαν τις δυνάμεις τους με αυτούς, πέρα από την Εκκλησία της Scientology –τον κύριο υποστηρικτή του DFW– συνεργάστηκαν μαζί τους οι ομάδες κοινωφελούς εργασίας Women of Wyndham και Ramon Helps. Τους ακολούθησαν οι εξής: το Melton Interfaith Network, η Australia Pakistan Youth Association, το One Spirit Africa, το Ίδρυμα Friends of the Children και το τηλεοπτικό κανάλι Oz Star, για να αναφέρουμε μερικούς μόνο από τους 14 συνολικούς υποστηρικτές.

Το Australian Lions Drug Awareness Foundation έστειλε μια ειδοποίηση σε όλα τα μέλη του να συνεργαστούν με την ομάδα DFW για τη διανομή. Ως αποτέλεσμα, μια παρουσίαση έγινε στο Gold Coast Lions Club που πήρε τα υλικά για να τα παρουσιάσει στο Lions Family Cub Program και μετά εξέδωσε ένα πιστοποιητικό εκτίμησης για την ομάδα του DFW.

Αυτοί που έλαβαν τα βιβλιαράκια συχνά μοιράστηκαν προσωπικές ιστορίες τρόμου για τον δικό τους εθισμό. Αρκετοί δήλωσαν ότι αν είχαν τέτοιες πληροφορίες, δεν θα είχαν πέσει στα ναρκωτικά.

Πριν από τους αγώνες του Απριλίου, η επίσημη διανομή από βιβλιαράκια ξεκίνησε τον Μάρτιο. Οι ομάδες των εθελοντών επισκέφθηκαν διάφορες περιοχές σε όλη την Γκολντ Κόουστ κοντά στους χώρους του αγώνα. Συναντήθηκαν στο Chevron Island έξω από τη Ναυαγοσωστική Λέσχη Vikings Surf στην Παραλία Currumbin και από εκεί απλώθηκαν στο Burleigh Heads, στο Surfers Paradise και οπουδήποτε αλλού τα πόδια ή τα αυτοκίνητα τους πήγαιναν.

Διένειμαν πάνω από 128.000 βιβλιαράκια σε περισσότερα από 300 καταστήματα και 136 ξενοδοχεία. Επισκέφθηκαν επίσης περισσότερα από 25 μέρη λατρείας και έριξαν βιβλιαράκια σε γραμματοκιβώτια. Αυτοί που έλαβαν τα βιβλιαράκια συχνά μοιράστηκαν προσωπικές ιστορίες τρόμου για τον δικό τους εθισμό. Αρκετοί δήλωσαν ότι αν είχαν τέτοιες πληροφορίες, δεν θα είχαν πέσει στα ναρκωτικά, και μετά πήραν περισσότερα βιβλιαράκια για να τα μοιραστούν με φίλους.

Τα καταστήματα ήταν πανευτυχή να εκθέσουν τα εκπαιδευτικά υλικά, και τα ξενοδοχεία τα τοποθέτησαν στη ρεσεψιόν και μερικά από αυτά τα τοποθέτησαν μάλιστα σε κάθε δωμάτιο.

Τώρα το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Μπρίσμπεϊν είναι απασχολημένο βοηθώντας εκείνους όχι μόνο από την Γκολντ Κόουστ, αλλά από όλη την Αυστραλία, καθώς οι επισκέπτες και οι αθλητές επέστρεψαν στο σπίτι με τα σωτήρια βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά για να τα μοιραστούν με άλλους.


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τη νεολαία μας και το μέλλον από τις καταστροφικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.