ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ 40%

Ο Mario Chirinos διανέμει βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε ένα δημοτικό σχολείο της Βενεζουέλας, πριν παραδώσει τα θρυλικά πλέον σεμινάρια κατά των ναρκωτικών. Η καμπάνια της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά έχει ενημερώσει περίπου 450.000 μαθητές της Βενεζουέλας.

Παρά το γεγονός ότι ο Mario Chirinos έχει εκπαιδεύσει περίπου 4.000 στρατιώτες, 135.000 μέλη του προσωπικού εταιρειών και 450.000 μαθητές στη Βενεζουέλα, θα σας πει ότι μόλις άρχισε.

Το 1997, ο Mario Chirinos έμαθε ότι τα δύο ξαδέρφια του δούλευαν για ένα μεγάλο καρτέλ ναρκωτικών στη Βενεζουέλα. Πριν όμως μπορέσει να κάνει τίποτε, είχαν γίνει θύματα του πολέμου για τα ναρκωτικά

Σ’ αυτό το σημείο, αποφάσισε να αλλάξει τη χώρα του. Πέρασαν όμως δέκα χρόνια για να ανακαλύψει το πώς: με την Καμπάνια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.

Ο Chirinos άρχισε αμέσως να διανέμει τα βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε γειτονιές μεγάλης εγκληματικότητας. Στη συνέχεια, παρέδωσε σεμινάρια σε σχολεία σε όλη την πόλη του Μαρακάιμπο, συνεργαζόμενος με 643 καθηγητές του Πανεπιστημίου Dr. Rafael Belloso Chacin και εκπαιδεύοντάς τους.

Μετά, ο Chirinos ασχολήθηκε με κοινότητες διαφόρων θρησκειών, εκπαιδεύοντας πάνω από 50 ομάδες Καθολικών, Αντβεντιστών, Βαπτιστών και άλλων για να παραδίδουν το πρόγραμμα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά. Αυτοί, με τη σειρά τους, την έχουν παραδώσει σε 20.000 κατοίκους της Βενεζουέλας. «Παίρνουν τηλέφωνο κάθε εβδομάδα και ζητούν υλικά. Κουβαλούν τη Βίβλο κάτω από τη δεξιά τους μασχάλη και την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά κάτω από την αριστερή τους» είπε ο Chirinos.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που κάλεσαν τον Chirinos να ασχοληθεί με ένα στρατιωτικό τάγμα 500 στρατιωτών στο Μαρακάιμπο, όπου έμαθε ότι επτά από τους δέκα στρατιώτες έκαναν χρήση μαριχουάνας, κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών. Κατά συνέπεια, τώρα έχει παραδώσει διαλέξεις σε περισσότερους από 4.000 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, του Στρατού και της Αεροπορίας της Βενεζουέλας.

Μετά, ο Chirinos έστρεψε το βλέμμα του στον ιδιωτικό τομέα και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 135.000 στελέχη και μέλη του προσωπικού εταιρειών της Βενεζουέλας. Είκοσι εννέα από αυτές τις εταιρείες έκαναν μετά δωρεές ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την περαιτέρω χρηματοδότηση της εκπαίδευσης σε θέματα ναρκωτικών σε όλη τη Βενεζουέλα.

Δεν χρειάστηκε να αναρωτηθεί αν έκανε τη διαφορά, η απόδειξη ήταν στις στατιστικές: μείωση της χρήσης ναρκωτικών κατά 40% κατά μέσο όρο στα σχολεία στα οποία είχε φέρει το πρόγραμμα, ένα κατόρθωμα που αναγνωρίστηκε επίσημα από το Εθνικό Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών της Βενεζουέλας.

Και το μέχρι σήμερα αποκορύφωμα της αναγνώρισης της καμπάνιας του είναι ότι ο Chirinos διορίστηκε σύμβουλος για τους νόμους περί φαρμάκων του Νομοθετικού Συμβουλίου της Πολιτείας Σούλια. Σύντομα, το νομοθετικό σώμα εξέτασε το πρόγραμμα και ενέκρινε την πρόταση του Chirinos να απαιτείται η εβδομαδιαία εκπαίδευση με βάση την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά στα σχολεία σ’ ολόκληρη την πολιτεία. Η Εθνική Κυβέρνηση της Βενεζουέλας έκανε το ίδιο, ψηφίζοντας νόμο που καθιστά υποχρεωτική την εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών σε κάθε σχολείο της χώρας.

Ο Chirinos, αν και είναι περήφανος για το πόσο μακριά έφτασε, δεν είναι ακόμη ικανοποιημένος. Ο στόχος του είναι να ενημερώσει το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Βενεζουέλας: 7,5 εκατομμύρια πολίτες.

«Η αποστολή έχει μόλις αρχίσει» λέει.



ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Τρόποι για να Βάλετε Τέλος στη Χρήση Ναρκωτικών και να Γυμναστείτε Επίσης

Η ομάδα μπάσκετ Phenoms υποστηρίζει έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά εντός και εκτός γηπέδου.

Όταν σκεφτείτε ότι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι διεθνώς συντονίστηκαν για να δουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2014, αντιλαμβάνεστε τη δύναμη που έχουν τα σπορ στην προσέγγιση των μαζών. Δεν αποτελεί έκπληξη, επομένως, ότι παραρτήματα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά σε όλο τον κόσμο γίνονται γνωστά λόγω των αγώνων.

Πάρτε για παράδειγμα την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά του Μιλάνου, την ομάδα της Ιταλίας που οργανώνει τα ποδοσφαιρικά τουρνουά «Πες Όχι στα Ναρκωτικά» στα οποία η αστυνομία και μέλη του δημοτικού συμβουλίου αγωνίζονται για τη νίκη.

Ή υπάρχει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής BMX στη Γερμανία που παραδίδει την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά στη νεολαία σε σχολικά γυμναστήρια πριν ξεκινήσει να κάνει μια σειρά από τολμηρά ακροβατικά με το ποδήλατο.

Μετά υπάρχει η ομάδα μπάσκετ που έχει έδρα τη Νότια Αφρική, γνωστή με το όνομα Phenoms, η οποία παρουσιάζει ένα πανό του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά ενώ βάζει καλάθια και ενθαρρύνει τους οπαδούς τους να ζήσουν χωρίς ναρκωτικά.

Κι αυτό συμβαίνει διεθνώς, όπου τα σπορ κάθε είδους έχουν γίνει μια αποτελεσματική λεωφόρος προσέγγισης των νέων με την αλήθεια για τα ναρκωτικά.



ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.