Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η εθνική αστυνομία για την περιοχή του Μιλάνου έφτιαξε τη δική της ποδοσφαιρική ομάδα για να συμμετέχει στα τουρνουά «Πες Όχι στα Ναρκωτικά». Η ομάδα ποζάρει παραπάνω για μια φωτογραφία πριν από την έναρξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα που χαρακτηρίζεται από την αγωνιστικότητα της ομάδας.

Μια ομάδα από ανήσυχους γονείς παίρνει στα χέρια της την κατάσταση για να δημιουργήσει ένα Μιλάνο χωρίς χρήση ναρκωτικών, επιστρατεύοντας φιλόμουσους, παίκτες ποδοσφαίρου, δημοτικούς αξιωματούχους και την εθνική αστυνομία σ’ έναν αγώνα μέχρι να δοθεί τέλος στη χρήση ναρκωτικών στην πόλη τους.

Σε μια πόλη που ονομάστηκε η πρωτεύουσα της ηρωίνης της Ευρώπης, μια ομάδα από ανήσυχους γονείς μαζεύτηκε για να δημιουργήσουν την ομάδα «Πες Όχι στα Ναρκωτικά» του Μιλάνου υπό την αιγίδα του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά.

Άρχισαν να γεμίζουν τη μεγαλύτερη περιοχή του Μιλάνου με χιλιάδες βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.

Στη συνέχεια, κάνοντας το ντεμπούτο της επιτυχώς, η ομάδα πραγματοποίησε μια τεράστια συναυλία στη θρυλική ντισκοτέκ του Μιλάνου «Αλκατράζ», όπου οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν κυμαίνονταν από αναδυόμενους λαϊκούς καλλιτέχνες μέχρι κωμικούς εθνικής εμβέλειας. Οι παρουσιαστές της συναυλίας πληροφόρησαν πάνω από 600 άτομα ότι τώρα ήταν μέλη ενός κινήματος για μια ζωή χωρίς ναρκωτικά, καθώς στέκονταν σε ένα μέρος που ήταν γνωστό ότι το κοινό του, καθώς και οι διεθνείς καλλιτέχνες του, κατανάλωναν ναρκωτικά.

Ακολούθησαν αθλητικές εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών –από τένις μέχρι motocross, μεταφέροντας το μήνυμα για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά– μέχρι που η ομάδα πήγε να χτυπήσει το πιο ευαίσθητο σημείο της Ιταλίας: το ποδόσφαιρο.

Ακολούθησαν αθλητικές εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών –από τένις μέχρι motocross, μεταφέροντας το μήνυμα για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά– μέχρι που η ομάδα πήγε να χτυπήσει το πιο ευαίσθητο σημείο της Ιταλίας: το ποδόσφαιρο.

Η ομάδα Πες Όχι στα Ναρκωτικά του Μιλάνου έφτιαξε την ποδοσφαιρική της ομάδα και άρχισε να αγωνίζεται, κερδίζοντας συνολικά πάνω από 20 τρόπαια. Μετά, διοργανώνοντας δικά τους τουρνουά κατά των ναρκωτικών, η ομάδα έπαιξε με αντίπαλους την τοπική και την κρατική αστυνομία, με τρόφιμους και με σωφρονιστικούς υπαλλήλους μιας κοντινής φυλακής, ακόμη δε και με μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ο εκδότης του περιοδικού της εθνικής αστυνομίας L'Impegno, (Η Αφοσίωση), άκουσε για την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά και ζήτησε να τοποθετηθεί ένα βιβλιαράκι σε καθένα από τα 10.000 αντίτυπα του περιοδικού που διανέμονται κάθε δύο μήνες στην αστυνομία σε όλη την Ιταλία.

Ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας έχει γίνει από τότε ενθουσιώδης υπέρμαχος της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά και διανέμει βιβλιαράκια που φέρουν το λογότυπο της εθνικής αστυνομίας δίπλα σ’ αυτό του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά. Επίσης, χρησιμοποιεί τα υλικά του προγράμματος σε διαλέξεις για την πρόληψη, τις οποίες δίνει στους μαθητές σε όλη την περιοχή της Λομβαρδίας.

Η ομάδα «Πες Όχι στα Ναρκωτικά» του Μιλάνου, μέσω της πολυμέτωπης επίθεσης που κάνει, έχει μοιράσει περισσότερα από 350.000 βιβλιαράκια για την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, φέρνοντας, με καθένα απ’ αυτά, πιο κοντά στην πραγματικότητα μιας πατρίδας για τα παιδιά τους χωρίς ναρκωτικά.ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: για τα Συνθετικά Ναρκωτικά

1 στους 9

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

το 2012 στις ΗΠΑ ανέφερε ότι έκανε χρήση συνθετικών κανναβινοειδών την προηγούμενη χρονιά.

20%

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

νέες συνθετικές ψυχοτρόπες ουσίες εισήχθησαν κατά το τελευταίο έτος.

1.512

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

που σχετίζονται με το ναρκωτικό Spice το 2015. Αυτή είναι μια πενταπλάσια αύξηση από το 2014.

650

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ

έχουν πλημμυρίσει την Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια.

11.000

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

συνδέονταν με τη συνθετική μαριχουάνα σε μια περίοδο ενός έτους στις ΗΠΑ.ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.