Η ΓΟΥΙΝΕΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ο Υπεύθυνος του DFW της Γουινέας Sylla Faouly (πάνω, με το καπέλο του DFW) εκπαιδεύει τους μαθητές του Μαροκινού Σχολείου King Hassan, και (κάτω) η ομάδα του DFW στην έδρα τους.

Ο Sylla Faouly ήθελε να φέρει την αλήθεια στη Γουινέα και βρήκε τα εργαλεία με το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά.

Η Γουινέα είναι μια από τις φτωχότερες αφρικανικές χώρες. Υπό την εξουσία τριών αυταρχικών προέδρων από το 1958, οι έμποροι ναρκωτικών εκμεταλλεύονται τη φτώχεια του έθνους και τη διαφθορά, πράγμα που έχει οδηγήσει σε αύξηση της χρήσης ναρκωτικών.

Ο Sylla Faouly, ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης από τη Γουινέα, παρατηρεί: «Η κυβέρνηση της χώρας μου δεν έχει καμία πολιτική για προγράμματα ευαισθητοποίησης σε θέματα ναρκωτικών, έτσι τα ναρκωτικά εξαπλώνονται ευρέως». Αυτή η έλλειψη ευαισθητοποίησης που κυριαρχούσε και η επιθυμία του να μειώσει τη χρήση ναρκωτικών έκανε τον Sylla να αναζητήσει υλικά και αυτό τον οδήγησε στο DFW ως λύση.

Με την ανάγκη να αφυπνίσει πρώτα την κυβέρνηση σχετικά με το θέμα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Προεδρίας της Κυβέρνησης στο Γραφείο του Προέδρου σχετικά με τη Συνεργασία. Μετά συναντήθηκε με τον Υπουργό Γραμματέα της Προεδρίας που είναι επικεφαλής των Ειδικών Υπηρεσιών για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και του Οργανωμένου Εγκλήματος. Τα υλικά του DFW πέτυχαν διάνα και ζητήθηκε από τον Sylla να υποβάλει το σχέδιο δράσης του Ιδρύματος, έτσι ώστε το Υπουργείο να τον υποστηρίξει. Επομένως, ίδρυσε το δικό του γραφείο με το «Fondation pour un Monde Sans Drogue – Guinée» περήφανα ζωγραφισμένο στον τοίχο. Μάζεψε μια αφοσιωμένη ομάδα από καθηγητές, δικηγόρους, γιατρούς και επιχειρηματίες. Στη συνέχεια, ξεκίνησαν την παράδοση, συμπεριλαμβανομένου του Μαροκινού Σχολείου King Hassan, όπου οι μαθητές διδάχθηκαν πόσο σημαντικό είναι να ζουν χωρίς ναρκωτικά. Επίσης, βγήκαν στους δρόμους μοιράζοντας βιβλιαράκια στον απλό λαό, και θα συνεχίσουν, αποφασισμένοι στην αποστολή τους να κάνουν τη Γουινέα ασφαλή και χωρίς ναρκωτικά.


ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικά ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΑΣ

Οι εθελοντές μας του DFW διανέμουν βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε ανθρώπους στην περιοχή τους για να σταματήσουν τη χρήση ναρκωτικών προτού να αρχίσει. Ορίστε τι είχαν να πουν κάποια άτομα που έλαβαν το βιβλιαράκι:

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

«Σας ευχαριστώ για όσα κάνετε. Είχα τρεις φίλους που πέθαναν πέρυσι από οπιοειδή».

«Ένα πολύ κοντινό μέλος της οικογένειας πέθανε από υπερβολική δόση οπιοειδών. Αυτό είναι το είδος εκπαίδευσης που είναι αναγκαίο και σας εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας».

«Έπρεπε να εγκαταλείψω το όνειρό μου για να σώσω τον γιο μου που έπαιρνε μαριχουάνα. Σας ευχαριστώ που υπομείνατε τον κρύο καιρό για να πολεμήσετε για την υγεία από τα παιδιά μας. Θαυμάζω τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το θέμα και με έχετε εμπνεύσει να συνεχίσω να μάχομαι για να μείνει μακριά από τα ναρκωτικά ο γιος μου».

ΕΛΛΑΔΑ

«Δώστε μου επιπλέον αντίτυπα, θέλω να διανείμω αυτά τα βιβλιαράκια στο σχολείο μου».

«Ορίστε το τηλέφωνο του σχολείου μου. Θα πρέπει να έρθετε και να παραδώσετε μια διάλεξη αμέσως στο σχολείο μου!»

ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ

«Πρέπει να ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για μας να μάθουμε γι’ αυτό το θέμα. Θα μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις».

«Σας ευχαριστώ που μας φέρατε αυτή την καμπάνια. Θα μας βοηθήσει πολύ, και με αυτή μπορούμε να κάνουμε κάτι για την εξάπλωση των ναρκωτικών στην περιοχή μας».

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

«Αυτό σημαίνει να λες την αλήθεια. Αυτό συμβαίνει σε μας».

«Σας ευχαριστώ γι’ αυτό. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι η κάνναβη θα οδηγούσε σε άλλα ναρκωτικά και ότι ήταν τόσο επικίνδυνη».

«Αυτό πρέπει να φέρουμε μπροστά στα πρόσωπα των νέων ανθρώπων. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΔΕΔΟΜEΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ

Ήρθε ο καιρός να δώσουμε στους ανθρώπους την αλήθεια για το αλκοόλ. Τα δεδομένα είναι τα εξής:

ΤΟ 30%

ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ

από αυτοκινητικά ατυχήματα οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ

200

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

σε όλο τον κόσμο, όπως οι ασθένειες του ήπατος, ο καρκίνος και οι τραυματισμοί, ενθαρρύνονται λόγω χρήσης αλκοόλ

4.700

ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΦΗΒΩΝ

κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από το αλκοόλ – περισσότεροι από όλα τα παράνομα ναρκωτικά, συνδυαστικά

80.000

ΘΑΝΑΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ

στις ΗΠΑ οφείλονται σε αιτίες που σχετίζονται με το αλκοόλ

17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

διεθνώς έχουν διαγνωστεί με εθισμό στο αλκοόλ


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τη νεολαία μας και το μέλλον από τις καταστροφικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.