Η ΚΟΜΗΤΕΙΑ ΣΕΛΜΠΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η Jan Corbett (πάνω δεξιά) έφερε την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά στη Συμμαχία Κατά των Ναρκωτικών της Κομητείας Σέλμπι (κύρια φωτογραφία) και έχουν προσεγγίσει πάνω από 5.000 νέους με τα υλικά.

Όταν η Jan Corbett συνταξιοδοτήθηκε, βρήκε το πραγματικό της πάθος – να προστατεύσει τη νεολαία από την καταστροφή της χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλ.

«Η Κομητεία Σέλμπι της Αλαμπάμα είναι σαν άλλες κομητείες σε ολόκληρη τη χώρα όσον αφορά το ότι πολεμάμε μια μάχη ενάντια στη χρήση ουσιών και στον εθισμό, και πάρα πολλά παιδιά πεθαίνουν» λέει η Jan Corbett, Συντονίστρια για τη Συμμαχία Κατά των Ναρκωτικών της Κομητείας Σέλμπι.

Μεγαλώνοντας, είδε τις καταστροφικές συνέπειες του αλκοολισμού στη δική της οικογένεια. Όταν αποσύρθηκε μετά από 31 χρόνια διδασκαλίας, αποφάσισε ότι θα αφοσιωνόταν με πλήρη απασχόληση στην πρόληψη ναρκωτικών.

«Δεν μπορώ να καθίσω στο σπίτι» λέει. «Το πάθος μου είναι να βοηθήσω άλλα παιδιά να μη χρειάζεται να περάσουν αυτό που πέρασα εγώ».

Ενώ τα ποσοστά χρήσης παραμένουν σταθερά στο Σέλμπι, η αντίληψη των επιζήμιων αποτελεσμάτων από το αλκοόλ και τη μαριχουάνα έχει μειωθεί σημαντικά μεταξύ των νέων, κάνοντας επείγουσες τις προσπάθειες να ενημερωθούν σχετικά με αυτά, καθώς και άλλα ναρκωτικά προτίμησης: ηρωίνη, συνθετικά, συνταγογραφούμενα φάρμακα και «kratom».

Μέχρι στιγμής, η συμμαχία τους έχει προσεγγίσει πάνω από 235.000 άτομα με παρουσιάσεις σε σχολεία, συνόδους κορυφής γονέων, τάξεις αγωγής υγείας, τάξεις βοήθειας συνομήλικων, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκκλησίες και εκδηλώσεις της κοινότητας. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Κόκκινης Κορδέλας –της εβδομάδας του Οκτωβρίου που είναι αφιερωμένη στην πρόληψη ναρκωτικών στις ΗΠΑ– έκαναν παρουσιάσεις σε 16 σχολεία, εκπαιδεύοντας 14.300 μαθητές και διανέμοντας 18.690 εκπαιδευτικά υλικά.

«Η αντίληψη των μαθητών είναι ότι αυτά τα ναρκωτικά δεν είναι βλαβερά. Όταν όμως μπορούμε να τους διδάξουμε σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των ναρκωτικών, έχουμε πετύχει πολλά».

Η Corbett έδειξε στη συμμαχία της, και έτσι στην Κομητεία Σέλμπι, την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά. «Η Κομητεία Σέλμπι λατρεύει το πακέτο γιατί οι πόροι είναι τέλειοι για τη διδασκαλία της αλήθειας για αυτά τα ναρκωτικά σε παιδιά! Η αντίληψη των μαθητών είναι ότι αυτά τα ναρκωτικά δεν είναι βλαβερά. Όταν όμως μπορούμε να τους διδάξουμε σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των ναρκωτικών, έχουμε πετύχει πολλά».

Η φιλόπονη αφοσίωσή της στη νεολαία δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Ο Βοηθός του Περιφερειακού Εισαγγελέα της κομητείας πρόσφατα της παρουσίασε μια τιμητική πλακέτα για την «Ανιδιοτελή Αφοσίωση στις Οικογένειες στην Κομητεία Σέλμπι».

Η Corbett εξεπλάγη. «Δουλεύω πολύ σκληρά και δεν αναμένω καμία αναγνώριση. Είμαι παθιασμένη και κάνω μια θετική διαφορά».


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ
Η δημιουργία ενός κόσμου χωρίς ναρκωτικά απαιτεί τη βοήθεια όλων.

6.000

ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

έχουν συνεργαστεί με το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά για να εκπαιδεύσουν τους νέους.

1.200

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ

χρησιμοποιούν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά.

190

ΧΩΡΕΣ/
ΠΕΡΙΟΧΕΣ

με σχολεία που διδάσκουν τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά στη νεολαία.

3 εκατομμύρια

ΜΑΘΗΤΕΣ

από περισσότερα από 38.400 σχολεία έχουν εκπαιδευτεί με την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά.

22

ΓΛΩΣΣΕΣ

στις οποίες τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά είναι μεταφρασμένα και διαθέσιμα.


ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΑ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.