3.5 Διαβάστε το βιβλιαράκι

Διαβάστε: Πώς Επηρεάζει η Μεθαμφεταμίνη τη Ζωή των Ανθρώπων;

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;

Όταν οι άνθρωποι κάνουν χρήση μεθαμφεταμίνης τότε παίρνει αυτή τον έλεγχο της ζωής τους σε διαφόρους βαθμούς. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες χρήσης.
ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗΣ:
Οι χαμηλής έντασης χρήστες καταπίνουν ή σνιφάρουν τη μεθαμφεταμίνη. Επιθυμούν την επιπρόσθετη διέγερση που δίνει η μεθαμφεταμίνη έτσι ώστε να μπορούν να μείνουν αρκετά άγρυπνοι για να τελειώσουν ένα καθήκον ή μια εργασία, ή επιθυμούν την μείωση της όρεξης προκειμένου να χάσουν το βάρος. Απέχουν ένα βήμα από την «κραιπάλη» (που σημαίνει την ανεξέλεγκτη χρήση μιας ουσίας).
ΚΡΑΙΠΑΛΗ ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗΣ:
Οι ανεξέλεγκτοι χρήστες καπνίζουν ή κάνουν ένεση τη μεθαμφεταμίνη. Αυτό τους επιτρέπει να πάρουν μια εντονότερη δόση του ναρκωτικού και να βιώσουν ένα μεγαλύτερο φτιάξιμο που είναι ψυχολογικά εθιστικό. Είναι στα πρόθυρα της αλλαγής κατηγορίας και να γίνουν χρήστες μεγάλης έντασης.
ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗΣ:
Οι χρήστες μεγάλης έντασης είναι τα εξαρτημένα άτομα, που συχνά αποκαλούνται και «φρικιά του σπιντ». Ολόκληρη η ύπαρξή τους εστιάζεται στην παρεμπόδιση της κατάρρευσης, δηλαδή την επίπονη «πτώση» μετά το «ανέβασμα» με το ναρκωτικό. Έτσι, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό «ανέβασμα» πρέπει να πάρουν όλο και περισσότερο ναρκωτικό. Αλλά όπως και με τα άλλα ναρκωτικά, κάθε διαδοχικό φτιάξιμο με μεθαμφεταμίνη είναι μικρότερης έντασης από το προηγούμενο, ωθώντας έτσι τον εξαρτημένο από την μεθαμφεταμίνη σε μια σκοτεινή και θανάσιμη κατηφόρα εθισμού, όλο και χειρότερη.