3.5 Διαβάστε το βιβλιαράκι

Διαβάστε: Έκσταση

ΕΚΣΤΑΣΗ

Το έκσταση λαμβάνεται, συνήθως, από το στόμα με μορφή χαπιού, ταμπλέτας ή κάψουλας. «Μπάμπινγκ» ονομάζεται το να πάρει κανείς περισσότερες από μια δόσεις.

Το Έκσταση είναι συνθετικό ναρκωτικό, φτιαγμένο σε εργαστήριο. Οι κατασκευαστές του μπορεί να του προσθέσουν οτιδήποτε επιλέξουν όπως καφεΐνη, αμφεταμίνες1, ακόμα και κοκαΐνη. Το Έκσταση είναι παράνομο και προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με αυτά των παραισθησιογόνων και των διεγερτικών. Τα χάπια έχουν διάφορα χρώματα και πολλές φορές έχουν σχέδια σαν αυτά των καρτούν. Η ανάμειξη του Έκσταση με αλκοόλ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μπορεί να αποβεί μοιραία.

Τα συμπτώματα που προκαλούν τα διεγερτικά ναρκωτικά όπως το Έκσταση, επιτρέπουν στο χρήστη να χορεύει επί πολλές ώρες και όταν συνδυαστούν με τη ζέστη και το συνωστισμό που επικρατεί στα κλαμπ, μπορεί να οδηγήσουν σε ακραία αφυδάτωση και σε καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια.

Βραχυπροθεσμες επιπτωσεις:

Λιποθυμία, ρίγη ή εφίδρωση, μυϊκή ένταση, μείωση της κρίσης, κατάθλιψη, θαμπή όραση, τα προβλήματα ύπνου, ψευδή αίσθηση στοργής, ναυτία, έντονη ανησυχία, λαχτάρα για το ναρκωτικό, ακούσιο σφίξιμο των δοντιών, σύγχυση, παράνοια.[Fn]παράνοια: υποψία, δυσπιστία ή φόβος προς τους άλλους ανθρώπους.

Μακροπρoθεσμες επιπτωσεις:

Η παρατεταμένη χρήση προκαλεί μακροπρόθεσμες και ίσως μόνιμες βλάβες στον εγκέφαλο οι οποίες επηρεάζουν την κρίση και την ικανότητα σκέψης του χρήστη.

«Το Έκσταση με έφερε σε κατάσταση τρέλας. Μια μέρα δάγκωσα ένα ποτήρι, ακριβώς όπως θα δάγκωνα ένα μήλο. Έπρεπε να νιώσω το στόμα μου γεμάτο από κομμάτια γυαλιού για να καταλάβω τι μου συνέβαινε. Μια άλλη φορά, έσκιζα υφάσματα με τα δόντια μου επί μία ώρα».– Αν

  1. 1. αμφεταμίνη: ένα διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος, που συχνά ονομάζεται «σπιντ».

ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΟ


ΕΚΣΤΑΣΗ Adam Cadillac Beans California Sunrise Clarity E Essence Elephants Eve Hug Hug Drug Love Drug Love pill Lover’s speed Roll Scooby snacks Snowball X XE XTC