3.10 Διαβάστε το βιβλιαράκι

Διαβάστε: Ηρωίνη

ΗΡΩΙΝΗ

Η ηρωίνη λάμβανεται συνήθως με ένεση, από τη μύτη ή καπνίζεται. Είναι πάρα πολύ εθιστική. Η ηρωίνη εισέρχεται στον εγκέφαλο άμεσα και εξασθενίζει την ικανότητα των χρηστών να σκέπτονται, να αντιδρούν και να παίρνουν αποφάσεις. Προκαλεί δυσκολίες στη θύμηση.

Η λήψη της με ένεση προκαλεί κίνδυνο μόλυνσης από AIDS, ηπατίτιδα (ασθένεια του ήπατος) και άλλες ασθένειες που προκαλούνται από μολυσμένες βελόνες. Αυτά τα προβλήματα υγείας μπορεί να μεταδοθούν στους σεξουαλικούς συντρόφους και στα νεογέννητα. Η ηρωίνη είναι ένα από τα τρία ναρκωτικά που ευθύνονται για τους περισσότερους θανάτους. Η βία και τα εγκλήματα συνδέονται επίσης με τη χρήση της.

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ:

Οι χρήστες πάσχουν από αμβλυμμένη πνευματική διαύγεια, έχουν ναυτίες και εμετούς. Αμβλύνεται η αίσθηση του πόνου. Οι γυναίκες που εγκυμονούν μπορεί να αποβάλλουν. Επιβραδύνονται οι καρδιακές λειτουργίες καθώς και οι αναπνευστικές λειτουργίες, μέχρι το σημείο ώστε, μερικές φορές, να επέρχεται ο θάνατος.

ΜΑΚΡΟΠΡOΘΕΣΜΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ:

Σημαδεμένες και/ή κατεστραμμένες φλέβες, βακτηριδιακές μολύνσεις των αιμοφόρων αγγείων, των καρδιακών βαλβίδων, αποστήματα και άλλες μολύνσεις των μαλακών ιστών και ασθένειες του ήπατος και των νεφρών. Προκαλούνται επιπλοκές στους πνεύμονες. Η από κοινού χρήση σύριγγας ή υγρών μπορεί να οδηγήσει σε ηπατίτιδα, AIDS και άλλες ασθένειες που μεταφέρονται με το αίμα.


ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΟ


ΗΡΩΪΝΗ: Big H Brown Sugar H Hell Dust Horse Junk Nose Drops Skag Smack Thunder