3.9 Διαβάστε το βιβλιαράκι

Διαβάστε: Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ


	Η πραγματική λύση είναι να πάρει κανείς τα δεδομένα σχετικά με τα ναρκωτικά και να μην κάνει χρήση ναρκωτικών, εξαρχής.
Η πραγματική λύση είναι να πάρει κανείς τα δεδομένα σχετικά με τα ναρκωτικά και να μην κάνει χρήση ναρκωτικών, εξαρχής.

Τα ναρκωτικά είναι, στην ουσία, δηλητήρια. Η ποσότητα που λαμβάνεται καθορίζει και τις επιπτώσεις που θα έχουν.

Μια μικρή ποσότητα δρα ως διεγερτικό (σε κάνει να λειτουργείς πιο γρήγορα). Μια μεγαλύτερη ποσότητα δρα ως ηρεμιστικό (σε κάνει να λειτουργείς πιο αργά). Μια ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα ενεργεί ως δηλητήριο και μπορεί να σκοτώσει τον χρήστη.

Αυτό ισχύει για όλα τα ναρκωτικά. Αυτό που διαφέρει είναι μόνο η ποσότητα που χρειάζεται για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα.

Αλλά πολλά ναρκωτικά είναι επικίνδυνα για έναν ακόμα λόγο: επηρεάζουν άμεσα τη διάνοια. Μπορούν να αλλοιώσουν την αντίληψη του χρήστη για το τι συμβαίνει γύρω του. Ως αποτέλεσμα, το άτομο ενεργεί παράξενα, παράλογα, ανάρμοστα, ακόμα και καταστροφικά.

Τα ναρκωτικά μπλοκάρουν τις αισθήσεις, τόσο τις ανεπιθύμητες όσο και τις επιθυμητές. Έτσι, ενώ προσφέρουν βραχυπρόθεσμη βοήθεια στην ανακούφιση του πόνου, ταυτόχρονα εξαλείφουν τις ικανότητες και την εγρήγορση και θολώνουν τη σκέψη.

Τα φάρμακα είναι ναρκωτικά που σκοπό έχουν να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν ή να αλλάξουν κάτι στον τρόπο λειτουργίας του σώματος, να το κάνουν να λειτουργεί καλύτερα. Μερικές φορές είναι απαραίτητα. Αλλά δεν παύουν να είναι ναρκωτικές ουσίες: δρουν ως διεγερτικά ή ηρεμιστικά και σε μεγάλη ποσότητα μπορούν να σε σκοτώσουν. Αν, λοιπόν, δε χρησιμοποιείς τα φάρμακα όπως πρέπει, αυτά μπορεί να γίνουν τόσο επικίνδυνα όσο και τα παράνομα ναρκωτικά.

Γιατί οι Άνθρωποι Παίρνουν Ναρκωτικά;

Οι άνθρωποι παίρνουν ναρκωτικά γιατί θέλουν να αλλάξουν κάτι στη ζωή τους.

Να μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι νέοι πήραν ναρκωτικά, σύμφωνα με όσα μας είπαν οι ίδιοι:

  • Για να ενταχθούν στην παρέα
  • Για να ξεφύγουν ή να χαλαρώσουν
  • Επειδή βαριόντουσαν
  • Επειδή τους έκανε να μοιάζουν πιο ώριμοι
  • Για να κάνουν την επανάστασή τους
  • Για την εμπειρία.

Νομίζουν ότι τα ναρκωτικά αποτελούν λύση. Αλλά τελικά, τα ναρκωτικά γίνονται το πρόβλημα.

Όσο δύσκολο κι αν είναι να αντιμετωπίσει κανείς τα προβλήματά του, οι επιπτώσεις της χρήσης ναρκωτικών είναι πάντοτε χειρότερες από το πρόβλημα που προσπαθούσε να λύσει ξεκινώντας τη χρήση.

Η πραγματική απάντηση είναι να πάρει κανείς τα δεδομένα σχετικά με τα ναρκωτικά και όχι να ξεκινήσει τη χρήση ναρκωτικών.

ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ KAI ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Αυτές οι σελίδες του drugfreeworld.org βασίζονται στο περιεχόμενο της σειράς Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά, που περιλαμβάνει δεκατρία ενημερωτικά βιβλιαράκια γραμμένα σε απλή γλώσσα.

Αυτά τα ενημερωτικά βιβλιαράκια είναι δωρεάν και μπορεί κάποιος να τα παραγγείλει είτε ως σετ είτε μεμονωμένα. Μπορείς να τα δώσεις στους φίλους σου, στην οικογένειά σου και σε όσους χρειάζεται να γνωρίζουν τα δεδομένα που περιέχουν.

Σύστησε και σε άλλους αυτή την ιστοσελίδα.

Κάνε κλικ εδώ για να παραγγείλεις το ΔΩΡΕΑΝ ενημερωτικό βιβλιαράκι «Η Αλήθεια για τη Μαριχουάνα».

Για να δεις τις παραπομπές σχετικά με την Αλήθεια για τη Μαριχουάνα κάνε κλικ εδώ.