Κρακ

ΠΑΙΔΙΑ: ΤΑ ΠΙΟ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΚ ΚΟΚΑΪΝΗΣ

Τα πιο τραγικά θύματα του κρακ κοκαΐνης είναι τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες που κάνουν χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Ο «Μάρτς οφ Ντάιμς», ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φροντίζει για την υγεία των εγκύων και των μωρών τους, αναφέρει ότι η χρήση κοκαΐνης σε μορφή σκόνης ή κρακ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει με πολλούς τρόπους την εγκυμονούσα και το αγέννητο μωρό της. Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει στο αγέννητο μωρό εγκεφαλικό, μόνιμη εγκεφαλική βλάβη ή καρδιακή προσβολή.

Το Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για τη χρήση Ναρκωτικών αναφέρει ότι η έκθεση σε κρακ κοκαΐνης κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να δημιουργήσει σε μερικά παιδιά σοβαρά προβλήματα αργότερα στη ζωή τους.

«Άρχισα να καπνίζω κρακ κοκαΐνης και τότε όλα σταμάτησαν να λειτουργούν. Είχα βγει με κάποια άτομα που εκείνη τη στιγμή τα θεωρούσα πολύ κοντινούς μου φίλους. Ξέρεις, είναι αλήθεια αυτό που λένε για το κρακ: όταν παίρνεις την πρώτη σου δόση είναι η μοναδική φορά που θα νιώσεις τόσο ανεβασμένος…Με κατάστρεψε εντελώς. Με πήρε εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχό του.

»Το κρακ κατέστρεψε την υπόληψή μου, την αξία μου και την αυτοεκτίμησή μου». – Ντιάνα

ΛΑΒΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ