Κρυσταλλική Μεθαμφεταμίνη

ΑΠΟ ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗ;

Εργαστήριο παρασκευής μεθαμφεταμίνης

Η μεθαμφεταμίνη είναι μια συνθετική, τεχνητή χημική ουσία, αντίθετα από την κοκαΐνη, για παράδειγμα, που προέρχεται από φυτό.

Η μεθαμφεταμίνη παρασκευάζεται συνήθως σε κρυφά και παράνομα εργαστήρια με τη χρήση διαφόρων μορφών αμφεταμίνης (που είναι ένα άλλο διεγερτικό ναρκωτικό) ή παραγώγων της, τα οποία αναμιγνύονται με διάφορες χημικές ουσίες για να ενισχύσουν τη δραστικότητά της. Τα κοινά χάπια για το κρύωμα χρησιμοποιούνται συχνά ως βάση για την παραγωγή του ναρκωτικού. O «μάγειρας» της μεθαμφεταμίνης βγάζει το ενεργό συστατικό από αυτά τα χάπια και για να την κάνει πιο δυνατή συνδυάζει τα συστατικά με χημικά, όπως οξύ μπαταρίας, αποφρακτικό αποχετεύσεων, φωτιστικό πετρέλαιο και αντιψυκτικό.

Αυτές οι επικίνδυνες χημικές ουσίες είναι δυνητικά εκρηκτικές και επειδή οι «μάγειρες» της μεθαμφεταμίνης είναι και οι ίδιοι χρήστες και καθώς είναι αποπροσανατολισμένοι, συχνά υφίστανται σοβαρά εγκαύματα παραμορφώνονται ή σκοτώνονται όταν το υλικό που ετοιμάζουν εκρήγνυται. Τέτοια ατυχήματα θέτουν σε κίνδυνο τους άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε κοντινά σπίτια ή κτίρια.

Τα παράνομα εργαστήρια δημιουργούν επίσης πολλά τοξικά απόβλητα. Η παραγωγή μισού κιλού μεθαμφεταμίνης παράγει 2,5 κιλά αποβλήτων. Οι άνθρωποι που εκτίθενται σε αυτά τα απόβλητα μπορεί να δηλητηριαστούν και να αρρωστήσουν.

«Τα χρήματα της πρόνοιας δεν ήταν αρκετά να πληρώνουν τη συνήθειά μας να παίρνουμε μεθ και να συντηρούμε το γιο μας και έτσι μετατρέψαμε το νοικιασμένο σπίτι μας σε εργαστήριο για την παρασκευή μεθαμφεταμίνης. Αποθηκεύσαμε τις τοξικές χημικές ουσίες στο ψυγείο μας χωρίς να ξέρουμε ότι οι τοξίνες θα διαπερνούσαν (θα έμπαιναν) στα άλλα τρόφιμα στην κατάψυξη.

»Όταν έδωσα στον τρίχρονο γιο μου λίγο τυρί να φάει – δεν ήξερα ότι του έδινα δηλητηριασμένο φαγητό. Ήμουν τόσο φτιαγμένη από τη μεθ που δεν το παρατήρησα – μέχρι που ώρες αργότερα, είδα ότι ο γιος μου ήταν σοβαρά άρρωστος. Αλλά συνέχισα να είμαι τόσο φτιαγμένη που μου πήρε 2 ώρες για να υπολογίσω πώς να τον πάω στο νοσοκομείο που ήταν 6 χιλιόμετρα.Όταν έφτασα στην εντατική μου ανακοίνωσαν ότι το αγόρι μου ήταν νεκρό από θανατηφόρα δόση υδροξειδίου αμμωνίαςμιας από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να παρασκευαστεί η μεθαμφεταμίνη».– Μέλανι

ΛΑΒΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ