Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά στην Ιαπωνία Αποκαθιστά την Αλήθεια σχετικά με τα Συνθετικά Ναρκωτικά τα οποία Προωθούνται ως «Αβλαβή»

Η συνθετική μαριχουάνα στην Ιαπωνία ονομάζεται ντάπο χάμπου –«ναρκωτικό που παρακάμπτει τον νόμο»– και το όνομά της μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας για τη χαμηλή επίγνωση που έχει το κοινό για τις βλαβερές συνέπειές της. Όμως, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2012 αναφέρθηκαν περισσότερες από 100 εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας, οι οποίες σχετίζονταν με τα συνθετικά ναρκωτικά.

Στα πλαίσια ενός προγράμματος για την αύξηση της επίγνωσης του κοινού σχετικά με τους κινδύνους του ναρκωτικού αυτού, η Nao Mazaki, διευθύντρια του παραρτήματος του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά στην Ιαπωνία, έκανε πρώτα μια αξιολόγηση σχετικά με τη στάση των ατόμων προς το ναρκωτικό, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ανθρώπων – οι οποίοι και αποτελούν τον κύριο στόχο για τους παρασκευαστές συνθετικών ναρκωτικών.

διαβάστε περισσότερα >>

ΣΤΗΛΗ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ
Παρέχοντας Αποτελεσματική Εκπαίδευση σε μια Κύρια Περιοχή Διακίνησης Ναρκωτικών

Ο John Redman είναι Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος των Κοινοτικών Συμμαχιών για μια Νεολαία Χωρίς Ναρκωτικά, με έδρα το Σαν Ντιέγκο.

Η αποστολή του Ιδρύματος Κοινοτικών Συμμαχιών για μια Νεολαία Χωρίς Ναρκωτικά είναι να προωθήσει το μήνυμα ότι οι κοινότητες πρέπει να είναι ασφαλείς και χωρίς ναρκωτικά. Οι δραστηριότητές μας στηρίζουν την Εθνική Στρατηγική για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών, η οποία καθορίζεται από το Γραφείο του Προέδρου της Εθνικής Πολιτικής για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών.

Η προσέγγισή μας στο θέμα περιλαμβάνει τρία στάδια, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση της χρήσης ναρκωτικών, και αυτά είναι τα εξής:

  1. απαγόρευση – διακοπή της διακίνησης ναρκωτικών μέσα από τα σύνορά μας και μέσα στις γειτονιές μας
  2. αποκατάσταση – θεραπεία αυτών που έχουν πληγεί από τη χρήση ναρκωτικών, και
  3. πρόληψη – διασφάλιση ότι κανένα παιδί δε θα ακολουθήσει αυτό το σκοτεινό μονοπάτι της χρήσης ναρκωτικών. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής της πρόληψης μέσω της εκπαίδευσης και γι’ αυτό είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά. Τα υλικά του είναι ό,τι καλύτερο έχω δει ποτέ.

διαβάστε περισσότερα >>



Αξιωματικός της Αστυνομίας Εξυμνεί το
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»

Ως Αρχηγός της Αστυνομίας του Μπάμπιτ της Μινεσότα, εκπαιδευμένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ως πυροσβέστης επίσης, ο Chad Loewen έχει σώσει πολλές ζωές. Είναι ένας από τους Αστυνομικούς του Μπάμπιτ ο οποίος έχει λάβει έπαινο για τις ενέργειές του ως διασώστης. Στον διπλό του ρόλο ως Αρχηγός και επικεφαλής της εκπαίδευσης σχετικά με τα ναρκωτικά στο τμήμα του, λέει πως τώρα σώζει ζωές μέσα από το πρόγραμμα του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά». Το παρακάτω αποτελεί απόσπασμα από μια επιστολή που έγραψε προς το Ίδρυμα.

«Κανένας δεν καταλαβαίνει τη θετική επίδραση ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος σχετικά με τα ναρκωτικά καλύτερα από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αλλά δυστυχώς πολλά τμήματα ξοδεύουν τα κονδύλιά τους στη μάχη εναντίον της εγκληματικότητας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά παρά στην εκπαίδευση ή την πρόληψη ενάντια στα ναρκωτικά.

»Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο έξι χρόνια πριν με οδήγησε στο Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά. Έψαχνα να βρω ποια άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τα ναρκωτικά ήταν διαθέσιμα και ένιωσα ότι πέτυχα διάνα. Αυτό που βρήκα ήταν απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που είχαν οι μαθητές μου. Το πρόγραμμα Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά παρείχε λεπτομερή ενημερωτικά φυλλάδια για τα πιο συνηθισμένα ναρκωτικά και έδινε σε εκπαιδευτικούς σαν εμένα τα υλικά που χρειαζόμαστε για να γίνουμε οι ειδικοί που αναμένεται να είμαστε στις αίθουσες διδασκαλίας.

διαβάστε περισσότερα >>

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ

Η ιστοσελίδα » drugfreeworld.org έχει πάνω από 12 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, καθιστώντας τη μία από τις ιστοσελίδες σχετικά με την εκπαίδευση και την πρόληψη κατά των ναρκωτικών, την οποία έχουν επισκεφτεί άτομα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια σελίδα.

Εκπαίδευση στα Σχολεία σχετικά με την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά

Σλοβακία Διαλέξεις σε 120.799 μαθητές σε 2.663 σχολεία
Βενεζουέλα Διαλέξεις σε 450.000 μαθητές σε 1.346 σχολεία
Ταϊβάν Διαλέξεις σε 307.965 μαθητές σε 921 σχολεία


ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Η Δημιουργία των «Νόμιμων» Ναρκωτικών

Για να κατανοήσεις τι είναι η συνθετική μαριχουάνα και τα άλλα συνθετικά ναρκωτικά, πρέπει να μάθεις τι είναι ένα «συνθετικό ναρκωτικό».

Ένα συνθετικό ναρκωτικό είναι μια συνθετική εκδοχή ενός παράνομου ναρκωτικού. Η χημική του σύνθεση είναι ελαφρώς παραλλαγμένη για να αποφευχθεί η κατάταξή του ως παράνομο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πείραμα από έναν παράνομο χημικό για να δημιουργήσει ένα καινούργιο «νόμιμο» ναρκωτικό.

Όταν οι φορείς επιβολής του νόμου εντοπίσουν το συνθετικό ναρκωτικό και το κηρύξουν παράνομο, τότε αυτοί οι παράνομοι χημικοί δημιουργούν μια άλλη παραλλαγμένη εκδοχή του, η οποία τώρα δεν έχει ταξινομηθεί ακόμη ως «παράνομη». Κι έτσι ο κύκλος επαναλαμβάνεται.



ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Χρήσης Ναρκωτικών

Για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών Κατά της Χρήσης Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους για το 2014 στις 26 Ιουνίου το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά συντόνισε περισσότερες από 200 εκδηλώσεις για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες των ναρκωτικών, μοιράζοντας εκπαιδευτικά υλικά του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» σε 28 χώρες σε έξι ηπείρους, φέρνοντας έτσι το μήνυμα κατά της χρήσης ναρκωτικών σε περίπου 250.000 άτομα.

Η κύρια εκδήλωση του Ιδρύματος διεξάχθηκε στις αίθουσες του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Καπιτώλιο με παρευρισκόμενα Μέλη του Κογκρέσου, αξιωματούχους και επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών.

Εκδηλώσεις για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά διοργανώθηκαν σε όλο τον κόσμο:

» Ευρώπη/Μέση Ανατολή
Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο

» Αφρική
Αλγερία, Κένυα, Λεσόθο, Νότια Αφρική, Ζιμπάμπουε

» Ασία
Ιαπωνία, Ταϊβάν

» Αυστραλία
Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία

» Βόρεια Αμερική
Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Μεξικό

» Νότια Αμερική
Κόστα Ρίκα, Βενεζουέλα


Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να σωθούν ζωές νέων ανθρώπων από τη μάστιγα των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, σε νεανικές λέσχες και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η γενναιόδωρη υποστήριξή σας μας βοηθάει να παρέχουμε στους νέους δεδομένα που τους είναι απαραίτητα για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.