3.2 Διαβάστε το βιβλιαράκι

Διαβάστε: Φανταστικό Χάπι της Αγάπης όταν Πέφτει η Μάσκα

ΟΝΕΙΡΟ Η ΕΦΙΑΛΤΗΣ;

  • Σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα του 2007 για τη Χρήση Ναρκωτικών και την Υγεία, υπολογίζεται ότι 12,4 εκατομμύρια Αμερικανοί, ηλικίας 12 ετών και άνω, έχουν δοκιμάσει Έκσταση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 5% του πληθυσμού των ΗΠΑ αυτής της ηλικίας.
  • Τα αποτελέσματα της έρευνας του 2007 έδειξαν ότι το 2,3% της όγδοης τάξης, το 5,2% της δέκατης και 6,5% της δωδέκατης είχε δοκιμάσει Έκσταση τουλάχιστον μία φορά.
  • Το 92% όσων ξεκινούν να κάνουν χρήση Έκσταση στρέφονται αργότερα σε άλλα ναρκωτικά, στα οποία περιλαμβάνονται η μαριχουάνα, οι αμφεταμίνες, η κοκαΐνη και η ηρωίνη.

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Το Έκσταση συχνά αποκαλείται «χάπι της αγάπης» γιατί αυξάνει την αντίληψη του χρώματος και του ήχου και επίσης δίνει την ψευδαίσθηση ότι κάνει πιο έντονες τις αισθήσεις όταν ένα άτομο αγγίζει ή χαϊδεύει ένα άλλο, ειδικά κατά τη διάρκεια του σεξ.

Αλλά το Έκσταση περιέχει παραισθησιογόνα, δηλαδή ναρκωτικά τα οποία επιδρούν στη διάνοια και κάνουν τους ανθρώπους να βλέπουν ή να αισθάνονται πράγματα τα οποία δεν είναι πραγματικά εκεί. Τα παραισθησιογόνα μπερδεύουν εικόνες στη διάνοια και μπορεί να «πετάξουν» το άτομο σε μια εμπειρία του παρελθόντος γεμάτη τρόμο ή θλίψη, στην οποία το άτομο κολλάει χωρίς καν να το συνειδητοποιεί.

Η παρουσίαση του Έκσταση σαν «το χάπι της αγάπης» είναι ένα από τα πολλά ψέματα τα οποία διαδίδονται γι’ αυτό το ναρκωτικό.

Το Έκσταση βλάπτει συναισθηματικά και οι χρήστες συχνά υποφέρουν από κατάθλιψη, σύγχυση, σοβαρή νευρικότητα, παράνοια, 1 ψυχωτική συμπεριφορά και άλλα ψυχολογικά προβλήματα.

«Τα ρέιβ πάρτι είναι μια χαρά, φτάνει να μην παίρνεις Έκσταση. Αλλά μόλις το αρχίσεις, νομίζεις ότι οι άνθρωποι που σε συμβουλεύουν να το σταματήσεις είναι βλάκες. Αρχίζεις να πιστεύεις ότι βρήκες κάτι υπέροχο και ότι οι άλλοι δεν θα πρέπει να προσπαθούν να σου πουν το αντίθετο. Όταν αρχίζει να σου αρέσει το Έκσταση, είναι πια πολύ αργά. Έχεις ήδη βουλιάξει». – Πατ

  1. 1. παράνοια: καχυποψία, δυσπιστία ή φόβος προς τους άλλους ανθρώπους