Κατάχρηση Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων

ΚΕΤΑΜΙΝΗ

Η κεταμίνη η οποία ανήκει στην κατηγορία των «αποσυνδετικών αναισθητικών», 1 χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης ή υγρού ως αναισθητικό, συνήθως στα ζώα. Μπορεί να είναι σε ενέσιμη μορφή, να διαλυθεί σε ποτά, να σνιφαριστεί ή να προστεθεί σε τσιγαριλίκια ή τσιγάρα. Η κεταμίνη συμπεριλήφθηκε στη λίστα των ΗΠΑ με τις ελεγχόμενες ουσίες το 1999.

Οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις συμπεριλαμβάνουν αυξημένο καρδιακό παλμό και πίεση αίματος, ναυτία, εμετό, «μούδιασμα», κατάθλιψη, αμνησία, παραισθήσεις και δυνητικά μοιραία αναπνευστικά προβλήματα. Οι χρήστες κεταμίνης μπορεί επίσης να παρουσιάσουν έντονη ανάγκη να πάρουν το ναρκωτικό. Σε υψηλές δόσεις, οι χρήστες βιώνουν μια παρενέργεια που αναφέρεται ως «Κ-άνοιγμα», μια εμπειρία «εκτός σώματος» ή «επικείμενου θανάτου».

Λόγω της κατάστασης αποσύνδεσης ή της ονειρώδους κατάστασης που δημιουργεί, κατά την οποία ο χρήστης δυσκολεύεται να κινηθεί, η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε ως ναρκωτικό για «ραντεβού βιασμού».

  1. 1. αποσυνδετικό αναισθητικό :ένα φάρμακο/ναρκωτικό το οποίο αλλοιώνει την αίσθηση της όρασης και της ακοής του χρήστη και παράγει συναισθήματα αποστασιοποίησης (αποσύνδεσης) από το περιβάλλον του και τον ίδιο.


ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΟ

BRAND NAMES Ketaset Ketalar Ketalar SV Ketanest Ketanest S STREET NAMES Special K K Super C Cat Valium Jet Super acid Green

ΛΑΒΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ