Κατάχρηση Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων

ΡΟΧΙΠΝΟΛ

Το Ροχιπνόλ είναι ένα ηρεμιστικό περίπου δέκα φορές ισχυρότερο από το Βάλιουμ. Το φάρμακο διατίθεται σε μορφή χαπιού χρώματος λευκού ή ανοικτού πράσινου και συνήθως πωλείται σε συσκευασία αλουμινίου. Οι χρήστες συνθλίβουν τα χάπια και σνιφάρουν τη σκόνη, την πασπαλίζουν πάνω σε μαριχουάνα και την καπνίζουν ή τη διαλύουν σε ποτό ή την παίρνουν ενέσιμα.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΟΧΙΠΝΟΛ

Το Ροχιπνόλ χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση σεξουαλικών επιθέσεων γιατί καθιστά το θύμα ανίκανο να αντισταθεί, κάτι που του έδωσε τη φήμη ως το ναρκωτικό για «ραντεβού βιασμού».

Οι χρήστες του Ροχιπνόλ συχνά περιγράφουν ότι αυτό το φάρμακο προκαλεί «παράλυση». Τα αποτελέσματα αρχίζουν είκοσι με τριάντα λεπτά μετά τη λήψη του φαρμάκου, φθάνουν στο αποκορύφωμά τους σε δυο ώρες και μπορεί να διαρκέσουν για οκτώ ή ακόμη και δώδεκα ώρες. Ένα άτομο μπορεί να φθάσει σε τέτοιο σημείο αδυναμίας που καταρρέει. Τα θύματα μένουν ξαπλωμένα στο πάτωμα, με τα μάτια ανοιχτά και σε θέση να παρατηρούν γεγονότα αλλά είναι εντελώς ανίκανα να κινηθούν. Έπειτα, η μνήμη τους βλάπτεται και δεν μπορούν να θυμηθούν τίποτε από όσα συνέβησαν.

Το άτομο βιώνει απώλεια ελέγχου των μυών, σύγχυση, υπνηλία και αμνησία.

Το Ροχιπνόλ πωλείται στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική ως υπνωτικό χάπι, αλλά είναι παράνομο στις Ηνωμένες Πολιτείες.ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΟ

BRAND NAME Rohypnol STREET NAMES Forget-me pill Mexican Valium R2 Roche Roofies Roofinol Rope Rophies

ΛΑΒΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ