ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι αρχηγοί των Προσκόπων της Τυνησίας μελετούν μια σειρά από βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά στα γαλλικά – ένα βιβλιαράκι για κάθε ναρκωτικό.

Σύμβουλοι της νεολαίας μαθαίνουν εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν τους νεαρούς εθισμένους.

Στην Τυνησία, τη μόνη δημοκρατία του αραβικού κόσμου, η χρήση ναρκωτικών επισύρει αυτομάτως ποινή ενός έτους φυλάκισης. Σχεδόν το ένα τρίτο των τροφίμων των φυλακών αυτής της αφρικανικής χώρας εκτίει τώρα ποινές για παραβάσεις σχετικά με τα ναρκωτικά.

Μετά το τέλος της Τυνησιακής Επανάστασης το 2011, τα ποσοστά εθισμού στα ναρκωτικά έχει αναφερθεί ότι εκτοξεύτηκαν μέχρι και το 70% και μια μελέτη δείχνει ότι το μισό περίπου του πληθυσμού των μαθητών καπνίζει μαριχουάνα και πίνει αλκοόλ.

Ο Nidhal Arfaoui, ο διευθυντής προγράμματος για τους Πρεσβευτές της Νεολαίας για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών Ουσιών, είναι παθιασμένος στο να δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά.

Ο Arfaoui, σύντομα αφού ανακάλυψε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, παρήγγειλε το δικό του Πακέτο για τον Εκπαιδευτικό «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» και οργάνωσε ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για 96 αρχηγούς Προσκόπων των Προσκόπων της Τυνησίας, που είναι ο οργανισμός των προσκόπων της χώρας του.

Στους αρχηγούς των Προσκόπων έγινε μια πλήρης παρουσίαση σχετικά με την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά. Αυτοί μελέτησαν τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια του προγράμματος και προετοιμάστηκαν να τα χρησιμοποιήσουν στο έργο τους που είναι η σωτηρία των νεαρών εθισμένων.

Η ομάδα στη συνέχεια συμμετείχε σε συζητήσεις και σε δραστηριότητες για να μοιραστεί αυτά που είχε μάθει και τον τρόπο που σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν τα υλικά σε εκείνους τους οποίους συμβουλεύουν.

Ο Arfaoui ήταν ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης, αποκαλώντας τα υλικά για την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά «πολύ χρήσιμα και αποτελεσματικά». Σκοπεύει να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα για την εθνική του καμπάνια κατά των ναρκωτικών.



ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικά ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΟΥ

Δυνάμεις της αστυνομίας και αξιωματούχοι της επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο θεωρούν ότι η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά είναι ένα αποτελεσματικό εκπαιδευτικό εργαλείο για την πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών, την καταπολέμηση του σκασιαρχείου και τη μείωση των εγκλημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.

ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ

Χάρη σ’ εσάς και το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, οι μαθητές μας αποκτούν όλο και μεγαλύτερη επίγνωση των βλαβερών συνεπειών των ναρκωτικών. Επιπλέον, τα παιδιά με τα οποία ασχολούμαστε προέρχονται από οικογένειες με δυσκολίες, και το να έχουμε την ευκαιρία να τα ενημερώνουμε με τα δεδομένα για τα ναρκωτικά και το να τα βάζουμε στο σωστό μονοπάτι είναι κάτι το πολύτιμο.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Συμμετέχουν τώρα περισσότερο στην τάξη και καταλαβαίνουν γιατί τα ναρκωτικά είναι κακά γι’ αυτά. Συστήνω θερμά τα εκπαιδευτικά υλικά που διανέμονται από το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά. Όσο καλύτερα υλικά έχουν προκειμένου να ενημερωθούν και να πάρουν καλύτερες αποφάσεις τόσο το καλύτερο γι’ αυτά.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Επί επτά χρόνια δίδασκα σε δημόσια σχολεία θέματα σχετικά με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Έχω δει πολλά παιδιά να εθίζονται πολύ γρήγορα στη μαριχουάνα, και το τελικό αποτέλεσμα είναι το μόνιμο σκασιαρχείο, πράγμα που κάνει πολλά παιδιά να μην μπορούν να τελειώσουν το λύκειο.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Συμμετέχουν τώρα περισσότερο στην τάξη και καταλαβαίνουν γιατί τα ναρκωτικά είναι κακά γι’ αυτά. Συστήνω θερμά τα εκπαιδευτικά υλικά που διανέμονται από το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά. Όσο καλύτερα υλικά έχουν προκειμένου να ενημερωθούν και να πάρουν καλύτερες αποφάσεις τόσο το καλύτερο γι’ αυτά.

ΚΑΘΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΗΧΗΣΗ

Τα βίντεο του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά καθηλώνουν και έχουν απήχηση. Αποτελούν σπουδαίο διδακτικό βοήθημα, καθώς και μια απίστευτη πηγή για την επιβολή του νόμου. Αυτό το πρόγραμμα υποστηρίζει τις υγιείς κοινότητες στις οποίες δεν υπάρχει εθισμός, έγκλημα και βία. Είμαι πολύ ευγνώμων για την υποστήριξή του και υποστηρίζω θερμά αυτόν τον οργανισμό.



ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.