ΚΑΘΑΡΟ ΠΑΘΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο Daniel Chukwudike (αριστερά), ενώ διδάσκει την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε μια τάξη Δημοτικού της Εκκλησίας των Μεθοδιστών, λέει: «Είναι κάτι για το οποίο τρέφω πάθος και αγάπη».

Όντας ένας επιτυχημένος ηλεκτρολόγος μηχανικός και σύμβουλος μη κυβερνητικών οργανισμών, η επιτυχία του Daniel Chukwudike ήταν εξασφαλισμένη. Είναι πανευτυχής που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθά άλλους.

Όταν ο Daniel Chukwudike είδε τον παιδικό του φίλο να παρατάει το πανεπιστήμιο λόγω χρήσης μαριχουάνας και μετά να πεθαίνει πρόωρα, έκανε σκοπό της ζωής του να βοηθήσει τους νέους. Λέει ότι σκοπός του ήταν να μεγιστοποιήσει τα θεόσταλτα ταλέντα των νέων και να τους βοηθήσει να επιτύχουν τις δυνατότητές τους, χωρίς τις αρνητικές συνέπειες των ναρκωτικών.

Στην πορεία βρήκε την πρωτοβουλία για Μείωση της Ζήτησης Ναρκωτικών και Πρόληψης Κατά της Χρήσης Ναρκωτικών. Όταν ανακάλυψε αργότερα το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, επέκτεινε το πρόγραμμά του: «Τα υλικά έχουν αποτελέσει τεράστια βοήθεια γιατί οι νέοι δεν ακούν απλώς από εμένα τι έχω να πω, αλλά επιπλέον διαβάζουν, παρακολουθούν τα ντοκιμαντέρ και, τελικά, αποφασίζουν να σταματήσουν τη χρήση ναρκωτικών».

Επιπλέον βρήκε μια παγκόσμια «οικογένεια», που μοιράζεται το πάθος του. Όταν είδε ένα άρθρο σε ένα ενημερωτικό δελτίο του Ιδρύματος Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά σχετικά με την εξαιρετική δουλειά του Mario Chirinos στη Βενεζουέλα, έγραψε: «Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσω και πάλι τη δική μου εκστρατεία εδώ στο Λιμάνι Χαρκούρτ στη Νιγηρία και θα προσπαθήσω να τα πάω καλύτερα από τον Mario Chirinos».

Από τότε ασχολείται με το Ίδρυμα Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά σε βάση πλήρους απασχόλησης, διανέμοντας μαζικά ενημερωτικά βιβλιαράκια, μιλώντας τακτικά σε ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα, οργανώνοντας σχολικές εκθέσεις και διαγωνισμούς συζητήσεων, καθώς και παρουσιάσεις της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά σε σχολεία. Μέσα σε δύο μόλις χρόνια έχει παραδώσει ενημερώσεις σε 143 σχολεία, έχει ξεκινήσει λέσχες εναντίον των ναρκωτικών και έχει προσεγγίσει 7.100 μαθητές. Επιπλέον, έχει προσεγγίσει χιλιάδες άτομα διανέμοντας ενημερωτικά βιβλιαράκια και μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Όταν επισκεφθήκαμε μια κοινότητα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής μας περίπου 50 χρήστες ναρκωτικών αποφάσισαν να σταματήσουν να καπνίζουν μαριχουάνα και μείναμε σε επαφή μαζί τους, έτσι ώστε να μην ενδώσουν και πάλι στη χρήση ναρκωτικών».

Καθώς κάποιοι κάνουν ήδη χρήση ναρκωτικών, το έργο του επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από την απλή πρόληψη: «Όταν επισκεφθήκαμε μια κοινότητα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής μας περίπου 50 χρήστες ναρκωτικών αποφάσισαν να σταματήσουν να καπνίζουν μαριχουάνα και μείναμε σε επαφή μαζί τους, έτσι ώστε να μην ενδώσουν και πάλι στη χρήση ναρκωτικών».

Όντας περιζήτητος σύμβουλος, επιχειρηματίας και ενθαρρυντικός ομιλητής, αυτό που εκτιμά περισσότερο ο Daniel είναι το έργο του για την πρόληψη ναρκωτικών.

«Είναι κάτι για το οποίο τρέφω πάθος και αγάπη», λέει, θέλοντας να προσεγγίσει τους νέους, έτσι ώστε αυτοί να μην απομακρυνθούν από την πραγματική αλήθεια για τα ναρκωτικά. «Ανυπομονώ να σπάσω και να θρυμματίσω τη γυάλινη οροφή που αυτή η κοινωνία έχει στήσει για τους Νιγηριανούς.

»Πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά».


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Το πρόγραμμα Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά περιλαμβάνει μια σειρά από εκπαιδευτικά υλικά.

14

ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ

διδάσκουν την αλήθεια σχετικά με τα πιο διαδεδομένα ναρκωτικά

17

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΝΤΕΟ

καταρρίπτουν τα πιο συνηθισμένα ψέματα που λένε οι έμποροι στους δυνητικούς χρήστες

111

ΛΕΠΤΑ

με ντοκιμαντέρ, παρουσιάζουν πρώην χρήστες που μοιράζονται τις ιστορίες τους

22

ΓΛΩΣΣΕΣ

στις οποίες τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά είναι μεταφρασμένα και διαθέσιμα

16

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ

μοιράστηκαν μόνο τον τελευταίο χρόνο


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.