10 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η ομάδα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Βελγίου σε μια περιοδεία «10 Μέρες για να Πεις ΟΧΙ στα Ναρκωτικά» προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Χρήσης και της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών.

Το DFW του Βελγίου ενώνει παραρτήματα σε 24 χώρες για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Χρήσης και της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών.

Από το 1987, η Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών Κατά της Χρήσης και της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών τιμάται στις 26 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο. Ο σκοπός της ημέρας είναι να ενισχύσει τη δράση και τη συνεργασία για την επίτευξη του στόχου μιας διεθνούς κοινωνίας χωρίς χρήση ναρκωτικών.

Επομένως, παραρτήματα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά (DFW) σε 24 χώρες και 90 πόλεις φόρεσαν τα γαλαζοπράσινα μπλουζάκια τους και γέμισαν τις μεγάλες τσάντες τους με βιβλιαράκια από τη σειρά από τα 14 βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά. Πάνε στους δρόμους, στις παραλίες, τα πάρκα, τους αθλητικούς αγώνες και οπουδήποτε αλλού συγκεντρώνονται μάζες ανθρώπων, έτσι ώστε να ενημερώσουν παιδιά, εφήβους, οικογένειες και όλους στο μεταξύ για τα πραγματικά γεγονότα για τα ναρκωτικά.

Ένα παράδειγμα αυτής της προσέγγισης του κοινού είναι η ομάδα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Βελγίου. Ξεκίνησαν μια περιοδεία «10 Μέρες για να Πεις ΟΧΙ στα Ναρκωτικά» από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου.

Η πρώτη μέρα άρχισε στην Αμβέρσα, μια πόλη στον βόρειο μέρος του Βελγίου. Ένα περίπτερο τοποθετήθηκε έξω από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αμβέρσας ενημερώνοντας τελικά πάνω από 3.500 επιβάτες με τα βιβλιαράκια για να τα πάρουν στα ταξίδια τους, όπου και αν πηγαίνουν. Ένας τέτοιος επιβάτης είχε φτάσει με το τρένο ειδικά για να πάρει ναρκωτικά, γιατί του είχαν πει ότι η Αμβέρσα ήταν ένα εύκολο μέρος για να τα αποκτήσει, και αντί γι’ αυτό έφυγε για να επιστρέψει σπίτι του με ένα αντίτυπο από το βιβλιαράκι Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά στο χέρι και νέα σχέδια για να ζήσει μια καθαρή ζωή.

Κινήθηκαν νότια στο Μόλενμπεκ, όπου η χρήση ναρκωτικών είναι διαδεδομένη. Επομένως τοποθέτησαν το περίπτερο τους στον σταθμό του μετρό Étangs Noirs και μοίρασαν 3.300 βιβλιαράκια στους επιβάτες και στα καταστήματα. Σε αυτούς που ενημερώθηκαν περιλαμβανόταν ένας δάσκαλος που όχι μόνο πήρε βιβλιαράκια, αλλά και ένα Εκπαιδευτικό Πακέτο του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, που παρέχει όλα όσα χρειάζεται ένας δάσκαλος για να ενημερώσει τους μαθητές του με την αλήθεια για τα ναρκωτικά. Ένα καταστηματάρχης ζήτησε περισσότερα, καθώς τα βιβλιαράκια που είχε λάβει τα έπαιρναν πολύ γρήγορα.

Η δεκαήμερη περιοδεία περιλάμβανε μια εκδρομή με ποδήλατο στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου, όπου η ομάδα επισκέφθηκε περισσότερα από 100 καταστήματα που πήραν δέσμες από βιβλιαράκια για να τα μοιράσουν στους πελάτες τους. Ο ποδηλάτες έκαναν επίσης στάση στον σταθμό του μετρό Porte de Namur, στην πλατεία Place de la Monnaie και κατά μήκος τους πεζόδρομου Rue Neuve όπου χιλιάδες περνούν κάθε ώρα. Μια νοσοκόμα που ήρθε σε επαφή μαζί της η ομάδα DFW, φρόντιζε ασθενείς που ήταν συχνά ναρκομανείς ή ακόμα και έμποροι ναρκωτικών. Αμέσως πήρε βιβλιαράκια γι’ αυτούς και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας για να παραγγείλει ακόμη περισσότερα γιατί τα χρειάζεται. Ένα άλλο άτομο ήταν τόσο ένθερμος υποστηρικτής της ομάδας, που πήρε μια από τις γαλαζοπράσινες τσάντες που ήταν γεμάτες με βιβλιαράκια και άρχισε να τα μοιράζει από μαγαζί σε μαγαζί.

Η δεκαήμερη περιοδεία περιλάμβανε μια εκδρομή με ποδήλατο στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου, όπου η ομάδα επισκέφθηκε περισσότερα από 100 καταστήματα.

Την επόμενη μέρα, η ομάδα προχώρησε δυτικά στην πόλη Οστάνδη στην ακτή του Καναλιού της Μάγχης, όπου τα παραλιακά εστιατόρια και οι καταστηματάρχες πήραν βιβλιαράκια. Σε μια καφετέρια μοιράστηκαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τη διαδεδομένη χρήση κάνναβης στην περιοχή και τους ανθρώπους που προσπαθούν να σνιφάρουν κοκαΐνη ακριβώς εκεί στην καφετέρια. Επομένως, Η Αλήθεια για την Κοκαΐνη διανεμήθηκε απευθείας στους πελάτες τους. Κάποιοι καταστηματάρχες ήταν ήδη διανομείς από τα βιβλιαράκια και ζήτησαν να ανεφοδιάζονται κάθε εβδομάδα, επειδή τα έδιναν πολύ γρήγορα.

Σε μια άλλη πόλη, τη Φλάνδρα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Kontichleeft, ο Αντιδήμαρχος για τα Αθλήματα έδωσε μια συνέντευξη στο τοπικό ραδιόφωνο, Zuidrand Kontich. Μίλησε μπροστά από το περίπτερο του DFW, εξηγώντας ότι ήταν εκεί για να δώσουν την αλήθεια για τα ναρκωτικά στους νέους.

Συνολικά, πάνω από 55.000 υλικά του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά διανεμήθηκαν σε όλο το Βέλγιο, με περισσότερα από 500 καταστήματα να έχουν τώρα τα βιβλιαράκια για τους πελάτες τους. Για να προωθήσουν το μήνυμα σε χιλιάδες ακόμα, διαδόθηκε μέσα από τα ΜΜΕ, με μια τηλεοπτική εκπομπή και πέντε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις που μεταδόθηκαν.


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.