Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά συμμετέχει στην Παρέλαση για την Ημέρα του Καναδά στο Κέιμπριτζ, διανέμοντας βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε όλη την πορεία.

Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Καναδά συμμετέχει στην Παρέλαση για την Ημέρα του Καναδά για να πει την αλήθεια για τα ναρκωτικά στους νέους.

Η Ημέρα του Καναδά εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουλίου. Τιμά την ένταξη των αρχικών επαρχιών του Καναδά ως ένα έθνος το 1867.

Παρ’ όλα αυτά, το πλέον ανεξάρτητο κράτος του Καναδά βρίσκεται στη μέση της δικής του κρίσης ναρκωτικών και οπιοειδών, και ενώ η «μείωση της βλάβης» φαίνεται να είναι το σύνθημα αυτών που μάχονται με αυτό, το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Καναδά επικεντρώνεται στη μείωση της ζήτησης. Η στρατηγική είναι να εκπαιδεύσουν τους νέους στην αλήθεια για το τι είναι τα ναρκωτικά και πώς βλάπτουν τον χρήστη, έτσι ώστε να μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους να μην προσπαθήσουν ποτέ καν να τα πάρουν.

Αυτός είναι ο λόγος που η Παρέλαση για την Ημέρα του Καναδά, κατάλληλη για οικογένειες και γεμάτη με παιδιά, ήταν ένας τέλειος τρόπος για να διαδώσουν το μήνυμα, ειδικά στο Κέιμπριτζ.

Με απόσταση μίας ώρας με το αυτοκίνητο από το Τορόντο –τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά– το Κέιμπριτζ είναι μια πόλη όπου περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν από υπερβολικές δόσεις κατά κεφαλήν απ’ ό,τι στο κοντινό Κίτσενερ και Βατερλό.

Επομένως, στην Παρέλαση για την Ημέρα του Καναδά στο Κέιμπριτζ, 15 εθελοντές του DFW ενώθηκαν με ένα πανό που διακήρυττε: «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά: Αυτό που δεν ξέρεις θα μπορούσε να σε σκοτώσει». Διαδήλωσαν με άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις και οικογένειες, καθώς έκαναν παρέλαση στους δρόμους του Κέιμπριτζ. Όλο αυτό το διάστημα, μοίρασαν βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά σε πάνω από 7.000 παρευρισκόμενους, και ιδιαίτερα στη νεολαία. Μετά την παρέλαση, το DFW είχε ένα περίπτερο με περισσότερα υλικά για τους κατοίκους και ένα φουσκωτό σπίτι και μπάρμπεκιου για οικογένειες, για να γιορτάσουν καταλλήλως τη μέρα.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΑΣ

Ορίστε τι έχουν να πουν για την αλήθεια για τα ναρκωτικά οι σχολικοί επιμελητές στις ΗΠΑ που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Οι άνθρωποι κουράζονται να τους μιλάω! Το αγαπημένο μου ρητό, και αυτό που χρησιμοποιώ όλη την ώρα είναι: «Κανείς δεν λέει: “Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω ναρκομανής”». Είναι τα ιδανικά υλικά για να μοιράσω.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ, ΑΡΙΖΟΝΑ

Μπορώ να δώσω τα υλικά σε παιδιά, γονείς και δασκάλους, και είναι κάτι που κανείς άλλος δεν έχει ως πόρο. Πάντα έχουμε τα υλικά σας μαζί μας. Έχετε κάνει την έρευνα και τα υλικά την περιέχουν. Αφότου πήραμε τα υλικά σας, δε θα χρησιμοποιούσαμε τίποτα άλλο.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ, ΑΡΚΑΝΣΑΣ

Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα που βλέπω με τη χρήση αυτού του προγράμματος είναι ότι φανερώνει στα παιδιά την πραγματικότητα του λόγου που δεν πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά. Δεν τους λέει απλώς τι θα μπορούσε να τους συμβεί αν επέλεγαν να πάρουν το κατηφορικό μονοπάτι της χρήσης ναρκωτικών. Οι μαθητές λαμβάνουν τις πληροφορίες στη μορφή δεδομένων και την ακούνε από εθισμένους που απεξαρτώνται. Αυτό το κάνει πολύ πιο εύκολο να κάνω την τάξη να ενδιαφερθεί στο μάθημα από το να προσπαθώ να ξεκινήσω από το μηδέν.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ, ΤΕΞΑΣ

Τα υλικά βοηθούν με το να μοιράζονται εύκολα σε κοινοτικές εκδηλώσεις σε σχολεία, εκκλησίες κ.λπ. Αυτό βοηθά την κοινότητά μας, εκπαιδεύοντας και ενημερώνοντάς τους για τους κινδύνους των ναρκωτικών.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ, ΝΕΒΑΔΑ

Πιστεύω ότι ήμουν σε θέση να βοηθήσω μερικά παιδιά να κάνουν καλύτερες επιλογές και να μην προσφύγουν στα ναρκωτικά. Υπάρχουν πολλά παιδιά με τα οποία ήρθα σε επαφή τα οποία δεν είχαν ιδέα για την αλήθεια για τα ναρκωτικά και τώρα καταλαβαίνουν τους κινδύνους.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ο σκοπός του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά είναι να προσεγγίσει τα παιδιά, πριν το κάνουν τα ναρκωτικά, και ορίστε ο λόγος:

ΤΟ 11%

ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΑΛΚΟΟΛ

καταναλώνεται στις ΗΠΑ από νέους ηλικίας από 12 έως 20

ΤΟ 35%

ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν περιστασιακά καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ στην περίοδο ενός μήνα

ΤΟ 35,1%

ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

στην Αμερική έχουν καπνίσει μαριχουάνα κατά το τελευταίο έτος

ΤΟ 13%

ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

που καπνίζουν μαριχουάνα ως έφηβοι εθίζονται σε αυτή

ΤΟ 50%

ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

έχουν λιγότερες πιθανότητες να κάνουν χρήση ναρκωτικών όταν μαθαίνουν για τα ναρκωτικά από τους γονείς τους απ’ ό,τι εκείνους που όχι


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.