ΕΝΑΣ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ – ΤΟ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ο Ben Fialkoff (πάνω, τέρμα αριστερά), ο Πρόεδρος του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά, στο 11ο Ετήσιο Γκαλά των Βραβείων Ηρώων· ο Bobby «Zorro» Hunter (πάνω, τέρμα δεξιά) μιλάει στα Ηνωμένα Έθνη· και οι Harlem Wizards ενώνονται με το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά στην Παρέλαση για την Ημέρα του Πουέρτο Ρίκο (κάτω δεξιά).

Το παράρτημα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Νέας Υόρκης συναρπάζει τον Ιούνιο με εκδηλώσεις σε όλη την πόλη από την Παρέλαση για την Ημέρα του Πουέρτο Ρίκο, έως τα Ηνωμένα Έθνη, έως ένα Γκαλά των Βραβείων Ηρώων και περισσότερα.

Το να πούμε ότι το παράρτημα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά της Νέας Υόρκης ήταν πολυάσχολο, είναι μια μετριοπαθής δήλωση. Όταν το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ διακηρύσσει την επιδημία οπιοειδών ως μια έκτακτη ανάγκη στη δημόσια υγεία, δεν υπάρχει χρόνος για ανάπαυση.

Ο Ιούνιος του 2018 είναι μόνο ένα παράδειγμα της ακούραστης δουλειάς τους. Όλα ξεκίνησαν με ένα Τουρνουά Μπάσκετ Κατά των Ναρκωτικών στο Medgar Evers College στο Μπρούκλιν, το οποίο διοργανώθηκε εν μέρει από τον Bobby «Zorro» Hunter, τον Πρόεδρο των Συνταξιούχων Harlem Globetrotters.

Μετά ήρθε το 11ο Ετήσιο Γκαλά των Βραβείων Ηρώων Κατά των Ναρκωτικών, αναγνωρίζοντας 15 βραβευμένους για την αφοσίωσή τους στην εκπαίδευση σε θέματα ναρκωτικών. Σ’ αυτούς περιλήφθηκαν μέλη του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης, ένας αστυνομικός της Νέας Υόρκης, η Miss New York και άλλοι.

Αμέσως μετά ακολούθησε η 2η Ετήσια Συναυλία για την Αλήθεια για τα Ναρκωτικά στο Canarsie Park του Μπρούκλιν, με τη συνοδεία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού My Time Inc., the Speak Life Tour, της τοπικής αστυνομίας της Νέας Υόρκης και διαφόρων καλλιτεχνών.

Την ίδια ημέρα, διοργανώθηκε στα Ηνωμένα Έθνη η Διεθνής Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Εκπαίδευση στα Ναρκωτικά, τα Αθλήματα και την Πολιτιστική Ενδυνάμωση, υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Σενεγάλης και της Διεθνούς Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επίσης, μίλησαν ο Στρατηγός Edwin Najera, Διευθυντής του DFW της Γουατεμάλας, αξιωματούχοι από τη Νέα Υόρκη και άλλοι.

Όταν το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ διακηρύσσει την επιδημία οπιοειδών μια έκτακτη ανάγκη στη δημόσια υγεία, δεν υπάρχει χρόνος για ανάπαυση.

Αλλά στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, μπήκαν ακριβώς σε ένα άρμα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά στην Παρέλαση για την Ημέρα του Πουέρτο Ρίκο, συνοδευόμενοι από τους Harlem Wizards και τη Miss Manhattan, Michelle Ley. Οι Wizards έκαναν επιδείξεις του μπάσκετ στο πλήθος και 4.000 βιβλιαράκια Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά μοιράστηκαν σε όλη την πορεία.

Μετά ήρθε η τελική εκδήλωση στην Εκκλησία της Scientology της Νέας Υόρκης, όπου τα μέλη της Συμμαχίας των Εφημερίων και της Ένωσης Επιβολής του Νόμου συγκεντρώθηκαν για να σχεδιάσουν πώς διαφορετικές θρησκείες μπορούν να συνεργαστούν στην κοινότητα. Τα ναρκωτικά μπορούν να παγιδεύσουν οποιονδήποτε, τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά είναι ένα εργαλείο για τον καθένα.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ο σκοπός του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά είναι να προσεγγίσει τα παιδιά, πριν το κάνουν τα ναρκωτικά, και ορίστε ο λόγος:

ΤΟ 11%

ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΑΛΚΟΟΛ

καταναλώνεται στις ΗΠΑ από νέους ηλικίας από 12 έως 20

ΤΟ 35%

ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν περιστασιακά καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ στην περίοδο ενός μήνα

ΤΟ 35,1%

ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

στην Αμερική έχουν καπνίσει μαριχουάνα κατά το τελευταίο έτος

ΤΟ 13%

ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

που καπνίζουν μαριχουάνα ως έφηβοι εθίζονται σε αυτή

ΤΟ 50%

ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

έχουν λιγότερες πιθανότητες να κάνουν χρήση ναρκωτικών όταν μαθαίνουν για τα ναρκωτικά από τους γονείς τους απ’ ό,τι εκείνους που όχι


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.