Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ SUPER BOWL 53

Εθελοντές του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά μοίρασαν 500.000 βιβλιαράκια σε επισκέπτες και ντόπιους στην Ατλάντα της Τζόρτζια των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Super Bowl 53.

Καθώς η Ατλάντα της Τζόρτζια μάχεται με μια επιδημία μεθαμφεταμίνης και οπιοειδών, το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά (DFW) φέρνει ενισχύσεις για να προσεγγίσει μισό εκατομμύριο θεατές που παρακολούθησαν το Super Bowl 53.

Το Super Bowl 53 ήταν ιστορικό, όχι μόνο επειδή οι New England Patriots νίκησαν το έκτο τους δαχτυλίδι του Super Bowl, αλλά επειδή το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά ήρθε αντιμέτωπο με το άλλο, πιο σοβαρό παιχνίδι στην Ατλάντα της Τζόρτζια, έξω από το Mercedes-Benz Stadium – τη χρήση ναρκωτικών.

Πέρα από τη μαριχουάνα, η μεθαμφεταμίνη είναι το πιο διαδεδομένο ναρκωτικό στην Τζόρτζια. Επιπλέον, τα οπιοειδή, με πρώτη την οξυκωδόνη –ένα συνταγογραφούμενο παυσίπονο– βρίσκονται στην κορυφή των λιστών χρήσης ναρκωτικών στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Ως μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για να επισκεφθεί κανείς στις ΗΠΑ, η Ατλάντα έχει πάντα ένα πολυσύχναστο και γεμάτο κέντρο. Η πόλη είχε περίπου μισό εκατομμύριο επισκέπτες για την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Super Bowl 53. Οι δραστηριότητες των οπαδών περιλάμβαναν περισσότερα από 100 πάρτι και εκδηλώσεις που σχετίζονταν με το Super Bowl και, φυσικά, το ίδιο το ματς. Σε μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση, οι επισκέπτες φέρνουν τον ενθουσιασμό, αλλά φέρνουν επίσης τον αυξημένο κίνδυνο χρήσης ναρκωτικών και εγκληματικότητας.

Το Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά ήταν εκεί, με εκατοντάδες εθελοντές που διένειμαν 500.000 βιβλιαράκια από χέρι σε χέρι και τοποθέτησαν σταντ από το βιβλιαράκι σε 500 καταστήματα για να τα πάρουν οι πελάτες τους. Τα βιβλιαράκια περιλάμβαναν το βιβλιαράκι επισκόπησης Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά και το Η Αλήθεια για την Κρυσταλλική Μεθ καθώς και το Η Αλήθεια για τα Παυσίπονα.

Συμμετείχαν επίσης σε κύριες εκδηλώσεις του Super Bowl – την εκδήλωση Wounded Warrior Project για τους βετεράνους, τον αγώνα μπάσκετ Celebrity Super Slam και το Dr. J Celebrity Bowling Classic, για να αναφέρουμε μερικές. Υπήρχαν σεμινάρια για τη νεολαία στο Atlanta Boys and Girls Club με τη βοήθεια των Harlem Globetrotters και σεμινάρια στα Ακαδημαϊκά Γυμνάσια Marietta και KIPP Academy.

Αλλά για να έχουν εμβέλεια πέρα από την Ατλάντα, το μήνυμα μιας ζωής χωρίς ναρκωτικά εξαπλώθηκε επίσης μέσω των ΜΜΕ. Ο Hall of Famer της NFL Marshall Faulk μίλησε στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση για να κατευθύνει ανθρώπους στην ιστοσελίδα drugfreeworld.org για να μάθουν την αλήθεια για τα ναρκωτικά. Εμφανίστηκε στο Fox and Friends, στο Fox Nation, στο FNTSY Sports Radio Network και στο Morning After Show. Συνοδευόταν από τον David Meltzer, τον CEO του Sports 1 Marketing, που διέσχισε τη Super Bowl’s Radio Row, μιλώντας σε πολυάριθμους ραδιοφωνικούς σταθμούς για τη δική του υποστήριξη του έργου του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά να διδάξει στους νέους την αλήθεια για τα ναρκωτικά.

Συνολικά, το μήνυμα του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά προσέγγισε πάνω από 14 εκατομμύρια ανθρώπους μέσω των ΜΜΕ, δύο φορτηγών με γιγαντοοθόνες που έπαιζαν τα βίντεο του DFW συνεχώς, 11 εκδηλώσεων, διανομής από βιβλιαράκια ή προθηκών σε καταστήματα.


Η αστυνομία των Φιλιππίνων εκπαιδεύεται στα υλικά του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά για να σταματήσει τη χρήση ναρκωτικών πριν να αρχίσει.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ
Φέρνοντας Ενισχύσεις για τους Αστυνομικούς

Οι αστυνομικοί έχουν ορκιστεί να προστατέψουν τους πολίτες στις πόλεις και στις χώρες τους έναντι του εγκλήματος. Πολύ από αυτό το έγκλημα είναι αποτέλεσμα της χρήσης ναρκωτικών. Ο στόχος του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά είναι να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για το τι κάνουν τα ναρκωτικά και να σταματήσει τη χρήση ναρκωτικών πριν να ξεκινήσει. Γι’ αυτό οι ομάδες του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά ενώνονται με αστυνομικές δυνάμεις, παρέχοντάς τους δωρεάν τα υλικά εκπαίδευσης σε θέματα ναρκωτικών.

Τα εκπαιδευτικά υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά έχουν αποδειχθεί ότι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αστυνομία σε όλη την υδρόγειο από τις Φιλιππίνες έως την Ινδονησία, από τη Γερμανία έως τη Δημοκρατία της Τσεχίας, από τον Καναδά έως τις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αφρική, στην Αυστραλία και στην Ασία. Η αστυνομία έκανε χρήση των υλικών για να προσεγγίσει τα παιδιά πριν να το κάνουν τα ναρκωτικά, ως εκ τούτου, μειώνοντας τη ζήτηση για ναρκωτικά – και μειώνοντας το έγκλημα που σχετίζεται με τα ναρκωτικά επί τη ευκαιρία.

Για να δείτε ένα παράδειγμα για το πώς οι σχολικοί επιμελητές στις ΗΠΑ ενσωματώνουν το πρόγραμμα σπουδών του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά στις δραστηριότητές τους, παρακολουθήστε το el.scientology.tv/DTessitore.