ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΛΑΝΤ

Το DFW υποστηρίζει τις προσπάθειες του Γραφείου του Βόρειου Αστυνομικού Τμήματος να κάνει το Πάρκο Χολαντέι ασφαλές.

Το περίπτερο του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Πόρτλαντ την ημέρα που ξεκίνησε το Σχέδιο Ασφάλειας του Πάρκου Χολαντέι από το Γραφείο του Βόρειου Αστυνομικού Τμήματος.

Ανησυχώντας για την ποσότητα κλήσεων στο Πάρκο Χολαντέι στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, το περασμένο καλοκαίρι το Γραφείο του Βόρειου Αστυνομικού Τμήματος ενέπνευσε την κοινότητα να αναλάβει δράση. Το αποτέλεσμα ήταν το Σχέδιο Ασφάλειας του Πάρκου Χολαντέι για το 2019 – μια αστική και κοινοτική συνεργασία για τη δημιουργία δραστηριοτήτων που κάνουν το πάρκο ασφαλές και το καλοκαίρι ευχάριστο για τοπικές οικογένειες.

Ως επίσημος συνεργάτης του Σχεδίου Ασφάλειας, η Εκκλησία της Scientology του Πόρτλαντ έφερε εθελοντές του Ένας Κόσμος Χωρίς Ναρκωτικά του Πόρτλαντ για να στήσουν ένα περίπτερο στην έναρξη της καλοκαιρινής δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα στο Πάρκο Χολαντέι. Χάρη στη χορηγία της Εκκλησίας, το DFW του Πόρτλαντ ήταν σε θέση να κάνει διαθέσιμα –δωρεάν σε κατοίκους και στην αστυνομία– τα υλικά της Αλήθειας για τα Ναρκωτικά που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν τη ζήτηση για τα ναρκωτικά εξαρχής εκπαιδεύοντας τους νέους πριν να στραφούν στα ναρκωτικά. Η μειωμένη ζήτηση σημαίνει λιγότεροι έμποροι ναρκωτικών και, φυσικά, λιγότερα εγκλήματα.

Οι αρχές επιβολής του νόμου γνωρίζουν πολύ καλά τη σχέση μεταξύ των ναρκωτικών και του εγκλήματος σε καθημερινή βάση. Η πρόληψη ναρκωτικών είναι μια δραστηριότητα με την οποία μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας για να βοηθήσει να γίνει η διαφορά σ’ αυτό το επείγον πρόβλημα στη δική του κοινότητα. Σύμφωνα με το Γραφείο για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα του ΟΗΕ, κάθε δολάριο που επενδύεται στην πρόληψη ναρκωτικών μπορεί να εξοικονομήσει έως και 10 δολάρια από μεταγενέστερες δαπάνες.

Ο σκοπός της καμπάνιας Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά είναι να προσεγγίσει τους νέους με τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι τα ναρκωτικά και τι κάνουν, έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν τις δικές τους αυτόβουλες αποφάσεις σχετικά με το θέμα.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ μάθουμε ΝΕΑ ΣΑΣ

Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου ξέρουν ότι οι νέοι που εκπαιδεύτηκαν για τα ναρκωτικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν μελλοντικοί τοξικομανείς και να στραφούν στο έγκλημα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΑΡΚΑΝΣΑΣ, ΗΠΑ

«Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα που βλέπω με τη χρήση αυτού του προγράμματος είναι ότι φανερώνει στα παιδιά τον λόγο που δεν πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά. Δεν τους λέει “Απλώς πείτε όχι”. Δείχνει τι θα μπορούσε να συμβεί αν επιλέξουν να πάρουν αυτό το μονοπάτι. Τα υλικά το κάνουν πολύ πιο εύκολο να εστιάσω στο να κάνω την τάξη να ενδιαφερθεί στο μάθημα παρά στο να προσπαθώ να ξεκινήσω αυτό το θέμα από το μηδέν».

ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΟΥΙΣΚΟΝΣΙΝ, ΗΠΑ

«Αυτά τα υλικά παρέχουν μια ευρεία ποικιλία πληροφοριών για συγκεκριμένα ναρκωτικά που βλέπουμε στην κοινότητά μας. Οι αστυνομικοί μου κατανοούν το μάθημα γρήγορα, για εύκολη παράδοση, και εμείς το χρησιμοποιούμε με τους μαθητές της δευτέρας και τρίτης γυμνασίου».

ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ

«Τα υλικά είναι οι πόροι για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ επικίνδυνο πρόβλημα. Παρατήρησα ότι οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα υλικά και τις πληροφορίες. Δεδομένου ότι η κοινότητα με την οποία δουλεύω βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη, και πολλές οικογένειες επωφελούνται από την πώληση ναρκωτικών, αυτά τα υλικά δείχνουν στα παιδιά τους πραγματικούς κινδύνους των ναρκωτικών. Το έργο μου με το πρόγραμμά σας είναι πολύ ικανοποιητικό, γιατί πιστεύω ότι είναι πάντα εφικτό να αλλάξω την κατεύθυνση της ζωής ενός ατόμου με τις σωστές πληροφορίες».

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΚΕΝΥΑ

«Τα υλικά το κάνουν εύκολο να εξαλείψουμε τη χρήση ουσιών. Μου επιτρέπουν να βοηθήσω την κοινότητα να καταλάβει τις επιπτώσεις των ναρκωτικών. Αυτά τα υλικά είναι η λύση για να δώσουμε τέλος στα προβλήματα με τα ναρκωτικά στην περιοχή μου».

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

«Νιώθω σαν επαγγελματίας όταν χρησιμοποιώ αυτά τα υλικά. Είμαι σε θέση να ευαισθητοποιήσω και να εκπαιδεύσω τους ανθρώπους σχετικά με το πώς τα ναρκωτικά θα επηρεάσουν τη ζωή τους. Τα βιβλιαράκια είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ των δασκάλων και των γονιών».


ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η χρήση ναρκωτικών και η εγκληματικότητα σχετίζονται μεταξύ τους. Εδώ είναι οι στατιστικές των ΗΠΑ ως ένα παράδειγμα:

ΤΟ Νο. 1

ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ

που βρίσκεται στο σώμα των συλληφθέντων για εγκλήματα, ήταν η μαριχουάνα

1

ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ

είναι ο εκτιμώμενος οικονομικός αντίκτυπος στις ΗΠΑ της παράνομης χρήσης ναρκωτικών σε ένα έτος

ΤΟ 18

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

των τροφίμων της ομοσπονδιακής φυλακής στις ΗΠΑ βρίσκονται εκεί για ένα έγκλημα που διέπραξαν προκειμένου να πάρουν ναρκωτικά

ΚΑΘΕ

53

ΛΕΠΤΑ

κάποιος πεθαίνει σε ένα ατύχημα λόγω του αλκοόλ

ΤΟ 63

ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

από αυτούς που συλλήφθηκαν, είχαν τουλάχιστον ένα ναρκωτικό στο σώμα τους όταν έγινε η σύλληψη


ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Υποστηρίξτε το Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και βοηθήστε να προστατέψουμε τις ζωές νέων ανθρώπων από τις καταστρεπτικές συνέπειες των ναρκωτικών. Οι συνεισφορές σας μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουμε δωρεάν τα εκπαιδευτικά υλικά μας σε σχολεία, νεανικούς συλλόγους και σε άλλες ομάδες και άτομα. Η υποστήριξή σας βοηθάει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα που χρειάζονται για να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς ναρκωτικά.